بجنورد- ایرنا- کارگردان ارمنستانی صاحب اثر در بیست‌ و ‌یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی در بجنورد گفت: برگزاری جشنواره فرصتی برای تبادل فرهنگ ها است و حضور در این رویداد تجربه به یادماندنی برای گروه ما بود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی؛ «کارن ام اچاتریجن» روز یکشنبه در این خصوص اظهار کرد: مخاطبان تئاتر در خراسان شمالی به عنوان مخاطبی جذاب و گرم محسوب می شوند.

وی که با اثر نمایشی «کارناوال» از ارمنستان در بخش عروسکی این جشنواره شرکت کرده بود افزود: اگرچه تبادل میان ایران و ارمنستان سال هاست وجود دارد، اما برگزاری جشنواره نمایش های آیینی و سنتی به واسطه بهره گیری از زبان هنر بستری خواهد بود برای تبادل فرهنگ ها است.

این کارگردان ارمنستانی حاضر در جشنواره با اشاره به اینکه ایران و ارمنستان در جشنواره های بسیاری کار مشترک ارائه کرده اند و این گروه آشنایی ضمنی با فرهنگ ایران و خراسان داشت، تصریح کرد: اما فکر نمی کردیم تا این اندازه با مخاطب علاقه مند به تئاتر رو به رو شویم و باید بگویم که مخاطب ایرانی گرم و بسیار جذاب است.

«کارن ام اچاتریجن» افزود: شرکت در این جشنواره انگیزه گروه را برای تولید آثار بهتر و غنی تری دوچندان کرد و ما تلاش می کنیم تا آثار بهتری را نه تنها برای ارمنستان بلکه برای کشورهای دیگر به نمایش بگذاریم.

این هنرمند ارمنستانی اجرا در این رویداد را تجربه به یاد ماندنی و جذابی دانست و گفت: اصلا انتظار نداشتیم که مخاطب تا این اندازه با نمایش ارتباط برقرار کند.

وی ادامه داد: با وجود آن که زبان ارمنی، زمان مادری تماشاگران نبود و با آن آشنا نبودند، هر جایی که لازم بود عکس العمل نشادن داده و به خوبی با نمایش و اجرا ارتباط برقرار کردند.

این کارگردان نمایش عروسکی که به تماشای آثار دیگر گروه های شرکت کننده نشسته است، از این فرصت فراهم شده برای تبادل تجربه و کسب اطلاعات بسیار استقبال کرد و گفت: تماشای آثار دیگر گروه ها برایم جذاب بود و به خوبی توانستیم با آثار ارتباط برقرار کنیم.

وی به واسطه ماهیت نمایش های عروسکی و ارتباط بیشتر با مخاطب کودک و نوجوان در برخی از آثار با رویکرد کودک و نوجوان، به ارتباط خوب میان بازیگر و مخاطب در نمایش های اجرا شده اشاره کرد و گفت: لازمه ماندگاری و فعالیت در عرصه نمایش عروسکی به ویژه برای کودکان و مخاطب ارتباط گیری است و به نظر گروه های دیگر باید از برقراری ارتباط با مخاطب الگو گیرند.

کارگردان اثر نمایشی «کارناوال» ، میزبانی خراسان شمالی برای برگزاری این رویداد را فوق العاده توصیف کرد و افزود: بجنوردی ها با جان و دل پای کار بودند و هر کمکی لازم بود دریغ نکردند و همین امر انرژی مثبتی به گروه داد و این انرژی تا بازگشت به ارمنستان همراهمان خواهد بود و به طور قطع آن را به هنرمندان ارمنستانی انتقال خواهیم داد.

وی از حضور دوباره در خراسان شمالی در صورت تداوم این رویداد در این خطه استقبال کرد و گفت: با لذت و شوق فراوان در رویداد بعدی حضور پیدا خواهیم کرد.

به گزارش ایرنا، بیست‌ و ‌یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی با دبیری «احمد جولایی»، از یکم تا یازدهم مهر در بخش‌های «رادیو تئاتر» و «نمایشگاه هنرهای نمایشی» به میزبانی تهران، «صحنه‌ای» (ویژه-آزاد) و «بین‌الملل» به میزبانی استان گلستان (گرگان و کردکوی)، «شبیه‌خوانی» به میزبانی استان مرکزی (تفرش)، «نمایش‌های فردی، نقالی، روایت‌های ملی و کارآواها» و «معرکه‌ها، آیین‌ها و بازی‌های نمایشی» به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری (شهرکرد)، «سمینارهای پژوهشی» و «نمایشنامه‌نویسی» به میزبانی آذربایجان شرقی (تبریز) در حال برگزاری است.

خراسان شمالی نیز در ۲ بخش «عروسکی» و «دانشجویی صحنه» این رویداد را با ۲۱ اثر نمایشی از روز گذشته آغاز می کند که تا دهم ماه جاری ادامه دارد.