مجید احمدی روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا بیان کرد: براساس برآوردهای انجام شده جمعیت بیسوادی فارس ۳۹ هزار و ۲۸۱ نفر ۱۰ تا ۶۰ ساله است اما در وهله نخست، ۶ تا ۴۹ سالههای محروم از سواد گروه هدف برنامههای سوادآموزی هستند.
وی افزود: افراد نیازمند بهرهمندی از دورههای سوادآموزی از طریق سیستم ثنا آموزش و پرورش، بانک اطلاعات سوادآموزی و دستگاهها و بخشهای مختلف مانند دهداریها و بخشداریها شناسایی میشوند و پس از صحت سنجی بیسوادی انها جذب این دورهها میشوند.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش فارس عنوان کرد: بر اساس هدفگذاریهای انجام شده، امسال در این استان هشت هزار و ۹۵۶ نفر تحت پوشش دوره سواد (معادل سوم ابتدایی) قرار میگیرند و ۹ هزار و ۲۵۵ نفر در دوره تحکیم (معادل ششم ابتدایی) و ۱۴ هزار و ۹۵۵ نفر در دوره تثبیت و تحکیم سواد شرکت میکنند.
احمدی درباره دوره تثبیت و تحکیم سوادآموزی توضیح داد: در قالب این دوره سوادآموزانی که دوره سواد را گذرانده اما تمایلی به شرکت در دورههای انتقال را ندارند، از طریق کتابهای کاربردی و مهارت محور آموزشهای میبینند.
وی بیان کرد: بر این اساس امسال ۶۱۰ نفر از عشایر فارس نیز تحت پوشش دورههای سواداموزی قرار میگیرند.
احمدی اضافه کرد: علاوه بر این در بخش سوادآموزی اتباع خارجی نیز برگزاری دورههای سواد و انتقال برای سه هزار و ۴۰۰ نفر هدفگذاری شده است.
معاون سواداموزی ادارهکل آموزش و پرورش فارس با اشاره به برپایی دورههای مکمل برای سوادآموزان استان فارس، عنوان کرد: ۶۹۰ نفر از سوادآموزان دوره ششم سوادآموزی امسال زیر پوشش آموزشهای مقدماتی کامپیوتر قرار میگیرند و در سال چهار حلقه کتابخوانی برای افرادی که دورههای سوادآموزی خود را به پایان رساندهاند برگزار میشود.
وی افزود: ۳۸ هزار سواداموز فارسی نیز امسال در طرحهای مکمل نماز و خواندن با خانواده شرکت میکنند.
احمدی اعلام کرد: ثبتنام دورههای سواداموزی به تزگی آغاز شده و این دوره جذب تا آذر ماه ادامه دارد.
وی توضیح داد: سوادآموزی افراد ثبت نام شده بلافاصله آغاز میشود و همه کلاسها باید تا پایان سال تحصیلی به پایان برسد.
فارس، هشتیمن استان باسواد کشور
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش فارس بیان کرد: بر اساس آخرین برآورد انجام شده تا پایان ۱۴۰۱، ۹۸.۵ درصد ساکنان ۱۰ تا ۴۹ ساله فارس با سواد هستند.
وی افزود: این آمار در میان جمعیت ۶ سال به بالا ۹۲.۶ درصد است که نرخ باسوادی را در فارس نشان میدهد.
احمدی یادآور شد: هم اکنون ۲ هزار و ۸۱۲ آموزشدهنده فعال، سوادآموزان فارس را در دورههای مختلف آموزش میدهند و دیگر معلمان آموزش و پرورش نیز در این زمینه همکاری میکنند.
وی یادآور شد: فارس هشتمین استان باسواد کشور است اما به دلیل حجم جمعیت هدف سوادآموزی، اجرای طرح شتاب به سرانجام بخشی به باسوادی در آن ضرورت داشت و قرار است بر اساس برنامهریزیها ۴۵ هزار نفر ۶ تا ۶۰ ساله فارسی جذب آموزشهای مدرسهای و سوادآموزی شوند.