اراک - ایرنا - غرفه‌داران شرکت کننده در نمایشگاه اقوام و عشایر ایرانی معتقدند، حضور در این نمایشگاه به سبب شرکت اقوام مختلف کرد، لر، فارس و بلوچ موجب همبستگی ملی می‌شود و آشنایی قومی و قبیله‌ای رونق اقتصادی را به همراه دارد.

به گزارش ایرنا، ششمین نمایشگاه اقوام و عشایر ایرانی از سه روز گذشته در اراک گشایش یافت و اقوام مختلف از تُرک، کرد، لر، ترکمن، عرب، مازنی، گیلک، بلوچ و دیگر اقوام ایرانی در کنار هم رنگین کمان رنگ‌ها و آداب را تشکل و نمایشگاهی جذاب را برپا کنند.

ایران کشوری‌است که از نژادهای مختلف تشکیل شده است. وجود مردم ترک زبان در کنار لک زبانان غرب کشور و کردهای کردستان، یکی از جذابیت های کشور چهار فصل ایران است. اما در ایران علاوه بر زندگی شهری و یک جا نشینی، زندگی عشایری نیز در جریان است.

طوایف عشایری ایران شامل قوم کرمانج، لک، شاهسون و… می شوند. تعدد این طوایف جمعیت زیادی را شامل می شود. بازدید از زندگی عشایری، یکی از جاذبه های توریستی کشور محسوب می شود و از این رو مسافران زیادی برای آشنایی با عشایران به نقاط مختلف کشور سفر می‌کنند.

سفر به نقاط مختلف کشور و بازدید از اقوام و عشایر اما برای هر فرد یا خانواده‌ای میسر نیست و هم به لحاظ وقت و هم هزینه از عهده بسیاری از افراد خارج است، اما برپایی نمایشگاه اقوام و عشایر ایرانی می‌تواند گام موثری در جهت معرفی این اقوام به آحاد مردم ایران اسلامی باشد که بر همین اساس شمشمین نمایشگاه اقوام و عشایر ایران از دوازدهم مهرماه در اراک برپا شده و تا پانزدهم همین ماه نیز ادامه دارد.

خبرنگار ایرنا مرکز اراک سری به این نمایشگاه زد و پای سخن برخی از غرفه‌داران این نمایشگاه نشست که مهمترین هدف این افراد از حضور در نمایشگاه تقویت وحدت و همدلی بین اقوام مختلف ایران اسلامی و معرفی ظرفیت‌های محل زندگی خود بیان شد.

«نعمت اسکندری» از استان اردبیل، صاحب غرفه سوغات از سرزمین ترک زبانان شیرین به خبرنگار ایرنا گفت: سوغات آذربایجان شرقی و محصولاتی شامل عسل، حلوا و گردو را برای معرفی و فروش به نمایشگاه اراک آورده‌ام تا مردم استان مرکزی را میهمان تولیدات خود قرار دهیم.

وی افزود: در تمامی نمایشگاه‌هایی که اراک میزبان بوده حضور داشته‌ام و مشتاق هستم تا در سال‌های آینده همچنان میهان این شهر باشم.

این غرفه‌دار اردبیلی گفت: حضور در این نمایشگاه به سبب شرکت اقوام مختلف کرد، لر، فارس و بلوچ موجب همبستگی ملی می‌شود و آشنایی قومی و قبیله‌ای رونق اقتصادی را نیز به همراه دارد.

اسکندری افزود: شرکت در نمایشگاه باعث می‌شود تا غرفه‌داران با انواع محصولات و قیمت و بازار فروش سایر استان‌ها آشنا شوند و با خرید محصولات یکدیگر به تبادل کالا بپردازند و کار خود را رونق و توسعه دهند.

وی با اشاره به نقاط قوت و ضعف نمایشگاه اقوام و عشایر اراک بیان کرد: لازم است برای استقبال بیشتر مردم، شهرداری‌ها و میراث فرهنگی استان مرکزی تبلیغات با دامنه گسترده‌تری را در فضای مجازی، رسانه‌ها و فضای شهری استان مرکزی افزایش دهند.

این غرفه‌دار اردبیلی به هزینه اجاره در محل نمایشگاه بین‌المللی اراک اشاره کرد و گفت: ۸۰ میلیون ریال اجاره‌بهای غرفه برای ۶ روز در محل نمایشگاه پرداخت می‌شود که برای برخی اقوام بسیار سنگین است.

«ایرج حبیبی» غرفه دار نمایشگاه در اراک از کردستان گفت: طی سه سال در نمایشگاه اقوام و عشایر با عرضه محصولات انجیر، گردو و برگ آلوچه در نمایشگاه اراک حضور دارم.

جوان ۲۹ ساله اهل سنندج افزود: ۲۲ سال در تولید و فرآوری انجیر خشک فعالیت دارم و با عرضه در نمایشگاه‌های مختلف امرار معاش دارم.

وی بیان کرد: بعد از حضور در نمایشگاه اراک در نمایشگاه شهرهای کاشان، تبریز، همدان، ایلام و کرمانشاه شرکت خواهم کرد و قبل از اراک در سنندج در نمایشگاه شرکت داشتم که هر کدام از استانها نقاط قوت و ضعف‌هایی در نمایشگاه دارند.

حبیبی، درباره سود سالانه حضور در نمایشگاه اقوام و عشایر گفت: به طور میانگین سالانه چهار تا پنج میلیارد ریال درآمد کسب می‌کنم اما هزینه‌های مختلف سودخالص را ناچیز می‌کند.

«محمد مهردادیان» از صاحبان غرفه و اهل همدان نیز گفت: از نقاط قوت نمایشگاه، حضور اقوام و اقشار مختلف از استان‌های مختلف و آشنایی با محصولات و فرصت برای مبادله تجاری است.

وی افزود: از مزیت‌های نمایشگاه بین المللی استان مرکزی، استقرار آن در مکان مناسب و دسترسی مردم با فضای پارکینک گسترده است و وجود فضای بزرگ برای غرفه داران موجب شده تا در ارایه و معرفی محصولات کمترین مشکل ایجاد شود که از متولیان این بخش قدردانی می‌شود.

«عباس آقایی» غرفه‌دار مازندرانی شرکت کننده در این نمایشگاه گفت: مهمترین هدف از برگزاری نمایشگاه اقوام ایران زمین پُر کردن شکافی است که بین نسل گذشته و نسل جدید باشد.

وی ادامه داد: رسم و رسوم و سبک زندگی ایرانیان برای یکدیگر ناشناخته است و برپایی نمایشگاه‌هایی از این دست می تواند کمک بزرگی به معرفی اقوام مختلف و سبک زندگی آنها باشد.

این شرکت کننده مازندرانی بیان کرد: برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی زمینه‌ای را فراهم می‌کند تا به پیشینه و تاریخ غنی و مؤثر کشورمان برگردیم.

مسول روابط عمومی شرکت نمایشگاه بین المللی استان مرکزی گفت: برای معرفی نمایشگاه و اطلاع رسانی از برگزاری آن، 48 بنر تبلیغاتی در فضای شهر اراک در میادین پُرتردد نصب شده است.

«علی خان احمدی» افزود: برای معرفی نمایشگاه در شهرستان‌های استان نیز از بستر فضای مجازی بهره گرفته شده تا سایر مردم استان نیز بتوانند از نمایشگاه دیدن و با خرید از این مجموعه بتوانند نیازهای خود را تامین کنند.

وی بیان کرد: نمایشگاه بین‌المللی اراک در برنامه زمان‌بندی در تلاش است تا در مناسبت و فصول سال میزبان غرفه‌داران در اراک باشد تا هم استان‌هایی که امکان سفر و و آشنایی با محصولات تولیدی سایر استان‌ها را ندارند از این فرصت بیشتر استفاده کنند.

پنجمین نمایشگاه اقوام و عشایر ایرانی شامگاه یکشنبه در محل نمایشگاه‌های بین المللی استان مرکزی در اراک در فضایی به وسعت هفت هزار مترمربع در سالن پارس و پردیس محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان مرکزی در اراک برپا شده است.

«مهدی رمضانی» افزود: این رویداد فرهنگی با حضور شرکت کنندگانی از استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، تهران، کردستان، لرستان ،چهارمحال و بختیاری، سمنان، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خوزستان، هرمزگان، اصفهان، فارس، کرمان، گیلان، مازندران، همدان و مرکزی برپا شده است.

وی بیان کرد: این رویداد با حضور مشارکت کنندگانی با هدف تشویق کارآفرینی و اشتغال کوچک و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی و ارائه سوغات محلی، آثار فرهنگی، هنری، صنایع دستی و حفظ ارزش‌های اصیل بومی محلی، کاهش نابرابری‌های اقتصادی در راستای مهار تورم و رشد تولید برگزار شده است.

در این گردهمایی همه روزه گروه‌های هنری موسیقی محلی "شنه شاهو" از کردستان، گروه "داغلار" از آذربایجان شرقی و گروه "طلا" از گیلان، هنر اصیل ایرانی را اجرا می‌کنند.

این نمایشگاه از یکشنبه نهم تا جمعه چهاردهم مهر ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۵ تا ۲۱ پذیرای علاقمندان است.