نوبخت اژدری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سطح باغات محصول به استان، ۵۵۰ هکتار بارور و حدود ۲۷۰ هکتار نهال غیر بارور است و از هر هکتار باغات استان ۱۲ تن محصول برداشت میشود.
وی با بیان اینکه برداشت محصول «به» از اوایل مهر آغاز شده و تا پایان آبان ماه ادامه خواهد داشت، گفت: به طور عمده ارقام حاجی آقا کیشی، اصفهانی و بومی در باغات استان کشت شده است اما طی سالهای اخیر با ورود رقم جدید به، که متحمل به آتشک است شاهد افزایش روزافزون کمیت و کیفیت این محصول هستیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: عمده محصول "به" در شهرهای گرمی، کوثر، خلخال مشگین شهر تولید و برداشت میشود که در این بین شهرستان کوثر در جنوب استان اردبیل به دلیل شرایط جوی و اقلیمی، تغذیه مناسب و عملیات به باغی و مدیریت اصولی باغات به قطب تولید محصول میوه «به» تبدیل شده است به طوری که تولیدات این شهرستان با کیفیتترین و مرغوبترین به تولیدی در استان بوده که علاوه بر مصرف اهالی به شهرهای همجوار و مرکز استان و دیگر استانها هم ارسال میشود.
اژدری گفت: درخت «به» محصولی نسبتاً مقاوم در برابر آفات و کم آب بر است و میوه آن علاوه بر خوشطعمی سوددهی مناسبی نیز برای کشاورزان دارد.
به گفته سرپرست سازمان جهاد کشاورزی اردبیل، میوه به، میوهای خوش طعم و معطر است و اگر چه به صورت خام خوردنی است، ولی اغلب پخته آن را به صورت مربا یا در غذاهای مختلف مصرف میکنند.
وی یادآورشد: محصول به در درمان بسیاری از بیماریهای عفونی موثر است و در مصارف داخلی به صورت مربا و محصولات فرآوری شده آن به شکل خشکبار و محصول (به دانه) به صورت گیاهان دارویی استفاده میشود.