دزفول – ایرنا – رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شوش گفت: یک هزار و ۲۳۶ عملیات اطفای حریق و امداد نجات در ۶ ماه نخست امسال توسط آتش نشانان شوش انجام شده است.

سیدمحمد موسوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این عملیات‌ها شامل ۲۵ عملیات اطفای حریق منزل و مجتمع مسکونی، ۱۶ عملیات اطفای حریق خودرو، ۲۴ عملیات اطفای حریق جنگل و اطفای حریق کارخانه صنعتی می‌باشند.

وی ادامه داد: آتش نشانی شوش در ۶ ماه اخیر متحول شده و در مسیر استانداردسازی از نظر تجهیزات، ماشین‌های اطفای حریق و ایستگاه‌های آتش نشانی در حرکت است.

موسوی گفت: بازسازی اساسی ایستگاه مرکزی، خرید هفت میلیارد ریال تجهیزات، بازسازی کامل خودروهای اطفای حریق سنگین و تجهیزات موجود، جانمایی برای احداث چهارمین ایستگاه آتش نشانی و همچنین مجهز شدن تمام آتش نشانان شوش به لباس‌های عملیاتی انفرادی استاندارد از جمله اقدام‌های انجام شده در نیمه نخست امسال است.

وی توجه به تجهیز و استانداردسازی آتش نشانی شوش در دوران مدیریت جدید شهرداری شوش را موجب آغاز تحول دراین سازمان دانست و افزود: آتش نشانی شوش علاوه بر شهر شوش به تمام شهرهای تابعه و همچنین شهرستان کرخه خدمات رسانی می‌کند به همین دلیل تجهیز این سازمان در اولویت مدیران شهری قرار گرفته است.

چهارمین ایستگاه آتش نشانی شوش جانمایی شد

رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شوش گفت: آتش نشانی شوش دارای سه ایستگاه آتش نشانی و ۴۱ نیروی عملیاتی است که جانمایی احداث چهارمین ایستگاه آتش نشانی شوش در منطقه ابوذر غفاری انجام شده که این مهم نیز با تامین اعتبار توسط شهرداری شوش به زودی اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه آتش نشانی شوش در مجموع دارای پنج خودروی اطفای حریق سنگین است، ادامه داد: ایستگاه مرکزی آتش نشانی شوش دارای سه خودروی اطفای حریق سنگین و یک خودرو پیشرو امداد و نجات است و ۲ ایستگاه دیگر نیز هر کدام دارای یک خودری اطفای حریق سنگین است.

موسوی ارتقای آمادگی جسمانی و همچنین حفظ سلامت جسمی و روحی آتش نشانان را ضروری دانست و تصریح کرد: امضای تفاهم نامه با یکی از باشگاه‌های بدنسازی برای بهره گیری رایگان آتش نشانان و انجام آزمایش دوره‌ای از تمام کارکنان طی سال و همچنین انجام مانور آمادگی جسمانی و مانور صعود و فرود از ارتفاع از جمله اقدام‌های انجام شده در این سازمان است.

وی آموزش عمومی را از اولویت‌های آتش نشانی شوش عنوان کرد و افزود: آموزش‌های اطفای حریق و رعایت نکات ایمنی تاکنون به کارکنان هفت اداره و ۲ شرکت مستقر در شوش ارایه شده ضمن اینکه آموزش به مهدهای کودک و مدارس نیز در دستور کار است.

رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شوش بیان کرد: راه اندازی سامانه هوشمند ۱۲۵ شوش به عنوان سومین شهر خوزستان پس از اهواز و آبادان به عنوان اولویت در دستور کار است تا مختصات هر تماس با سامانه تلفنی آتش نشانی به صورت خودکار تعیین و اعزام نیرو به محل حادثه به صورت هوشمند انجام شود.

وی با بیان اینکه نصب شیرهای آتش نشانی(شیرهای هیدرانت) نقش مهمی در تامین آب مورد نیاز در حوادث دارد، افزود: طی ۶ ماه گذشته پنج نقطه مهم و پرجمعیت شوش از جمله حرم دانیال نبی(ص) و کوچه بین الحرمین شیرهای آتش نشانی نصب شد ضمن اینکه این تعداد به ۱۳ شیر هیدرانت طی ماه های آینده افزایش می‌یابد.

به گزارش ایرنا، مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به موجب قانون، تنها مرجع رسمی کشور است که عهده‌دار وظیفه تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی (رسمی) می‌باشد.

براساس استاندارد "آئین‌ کار ضوابط‌ مکان‌ یابی‌ ایستگاه‌های‌ آتش‌ نشانی‌ شهری‌" که‌ در شصت و هشتمین‌ جلسه‌ کمیته‌ ملی‌ استاندارد ساختمانی‌ و موادمعدنی‌ در اواخر دی ماه ۱۳۸۰ به تصویب رسیده توزیع‌ ایستگاه‌های‌ آتش‌ نشانی‌ باتوجه‌ به‌ جمعیت‌ شهر در نظام‌ تقسیمات‌ شهری استانداردسازی شده است.

بر این اساس نسبت تعداد ایستگاه آتش نشانی به جمعیت برای شهرهای کمتر از ۵۰ هزار نفر یک ایستگاه کوچک، برای شهرهای ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر ۲ ایستگاه کوچک، برای شهرهای با جمعیت ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزار نفر جمعیت شامل ۲ تا سه ایستگاه آتش نشانی کوچک و یک ایستگاه متوسط، ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار نفر سه تا ۶ ایستگاه کوچک و یک ایستگاه متوسط، ۵۰۰ تا ۷۵۰ هزار نفر ۶ تا ۹ ایستگاه کوچک و یک ایستگاه متوسط، ۷۵۰ تا یک میلیون نفر ۹ تا ۱۲ ایستگاه کوچک، ۲ ایستگاه متوسط و یک ایستگاه بزرگ؛ شهرهای داری جمعیت یک تا ۲ میلیون و نیم ۱۲ تا ۲۴ ایستگاه کوچک، ۲ تا چهار ایستگاه متوسط و ۲ ایستگاه بزرگ و برای شهرهای بیش از ۲.۵ میلیون نفر جمعیت ۲۴ و بیشتر ایستگاه کوچک، چهار و بیشتر ایستگاه متوسط و ۲ و بیشتر ایستگاه بزرگ است.