به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا، در این آیین خانواده ایثارگر اهدای عضو از استان های تهران، اردبیل، اصفهان، قم، تبریز، ارومیه، همدان، سمنان، یاسوج و فارس و برخی مسئولان بنیاد شهید، کتایون نجفی زاده مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایران، رضا ایرانمنش بازیگر سینما و تلوزیون و محمد حسین لطیفی کارگردان حضور داشتند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: ایثارگری یک روحیه و سبک زندگی است کسانی هستند که خود را فدای حیات دیگران می کنند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی افزود: بروز و جلوه ایثار در عرصه های مختلف دیده می شود وقتی باور به خدا تعلق می گیرد فرد قوی و مستحکم می شود، گاهی مرگ آنقدر با عزمت است که کل مردم برای آن فرد می گریند مانند حاج قاسم که تمام دنیا برای او گریست. هر کس کارش جان بخشیدن است خدا به آن زیبایی می دهد و آن را جاودانه می کند شما هم عزیزانتان را جاودانه کرده اید شما کار الهی انجام دادید.
وی با قدردانی از هنرمندان فاخر کشور که در کارهای خیر شرکت می کنند، خاطرنشان کرد: ما هر روزی که رنج یک انسان را کمتر کنیم کار بزرگی انجام داده ا یم، از خانم نجفی زاده هم قدردانی می کنم که در این راه مجاهدانه قدم بر می دارد، امیدواریم این موضوع در مورد همه ما صدق کند.
وی گفت: زمانی که پیوند کلیه وجود نداشت من هم عزیزانم را بر اثر مشکلات کلیه از دست دادم و از داشتن آنها محروم شدم.
۲۵ هزار نفر نیازمند دریافت عضو هستند
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایران نیز در این آیین گفت: ایران رتبه اول اهدای عضو در آسیا و رتبه ۳۰ در جهان را دارد و از این طریق ۲۵۰ هزار میلیارد تومان صرفه جویی ارزی در کشور صورت می گیرد.
کتایون نجفی زاده توضیح داد: ۲۵ هزار نفر نیازمند دریافت عضو هستند و با وجود اینکه سالانه ۳ هزار نفر بر اثر مرگ مغزی جان خود را از دست می دهند فقط هزار نفر از خانواده ها قبول می کنند اعضای عزیز خود را اهدا کنند.
وی با توجه به اینکه مرگ مغزی مساوی مرگ حتمی است از مردم خواست با اهدای عضو عزیزانشان به دیگر بیمارانی که در لیست دریافت عضو هستند زندگی ببخشند.
ایرانمنش: اعضایم را به نیازمندان اهدا می کنم
رضا ایرانمنش بازیگر سینما و تلوزیون نیز در این مراسم گفت: من اکثرا در حالت کما هستم، به خانواده ام گفتم تعلل نکنید، اگر کوچک ترین عضوی از من قابل استفاده است آن را به بیماران نیازمند اهدا کنید تا در پیشگاه شهدا خجالت زده نشوم و بتوانم گامی در این راستا بردارم.
وی افزود: بدون تعلل با هر وضعیتی که هستم اعلام آمادگی می کنم در این زمینه قدم بردارم، امیدوارم این فرهنگ بیشتر در جامعه نهادینه شود.
ترویج ایثار اجتماعی در بنیاد شهید
همچنین معاون مددکاری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید نیز در این آیین گفت: لطیفی و ایرانمنش توانستند برای ترویج انسان دوستانه تلاش کنند، امروز به جایگاهی رسیدیم که مردم ما به سمت ایثار رفته اند و این فرهنگ نهادینه شده است
محمود پاکدل افزود: یکی از وظایف بنیاد شهید مسئولیت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است، دولت رئیسی بر بحث ایثار تاکید کرده که باید بر مبنای مردم باشد و همه مردم در این امر خیر شرکت کنند.
وی ادامه داد: ایثار جنبه های مختلف دارد، زمانی نیاز بود مردم در دفاع مقدس شرکت کنند و اکنون افراد با اهدای عضو به هم نوع خود ایثار کنند. ایثار اجتماعی موضوعی است که در چند ساله اخیر در واژه های بنیاد شهید مشاهده می کنیم و وظیفه داریم آن را ترویج کنیم.
در پایان این مراسم، در راستای توسعه ایثار اجتماعی تفاهمنامه ای بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و انجمن اهدای عضو ایران تبادل شد.
دو تن از اهدا کنندگان عضو، جانبازان ۷۰ درصد بودند که به همرزمان شهیدشان پیوستند.