به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران محمد باقر اسفندیاری با بیان این که شهرستان میاندورود دارای هشت هزار و ۴۲۸ هکتار باغ مرکبات است، گفت: یک هزار و ۲۵۰ هکتار از این باغ ها به کشت نارنگی شامل ارقام "هاشیمیتو، ایواساکی و میاگاوا" اختصاص دارد.
اسفندیاری بیان کرد: صادرات نارنگی پیش رس از این شهرستان به کشورهای روسیه، عراق و گرجستان در حال انجام است که میتوان از آن بهعنوان یک اتفاق خوب یاد کرد چراکه زنجیره تولید بدون صادرات تکمیل نخواهد شد و باید از این فرصت برای بهینهسازی تولید و بستهبندی استفاده کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود افزود :این ارقام زودرس بوده و پوست سبزی دارند و در عین حال، قند آن کامل شده و در حالت کلی اگر نسبت قند به اسید بیشتر از ۱۰ باشد، میوه قابل برداشت است و میتوان نارنگی را به بازار عرضه کرد و سبز بودن نارنگی سبب نمیشود برخی افراد بخواهند با سبززدایی محصول را به فروش برسانند.
این مسوول کشاورزی با بیان اینکه کیفیت محصول و شکل و بستهبندی آن در بازارهای جهانی بسیار مهم است و باید مورد توجه ویژه صادرکنندگان قرار گیرد، خاطرنشان کرد: باید هزینه تولید را کاهش و با افزایش بهرهوری عوامل تولید و افزایش تولید در واحد سطح فرصت رقابت را مهیا کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود یادآور شد: آموزش نحوه سورت و بستهبندی، تسهیلات بانکی ارزان قیمت به سورتینگداران و صادرکنندگان مرکبات، هماهنگی با دستگاههای اجرایی ذیربط درخصوص آسانسازی ترانزیت و امور گمرکی برای کشورهای هدف از جمله حمایتهای بخش کشاورزی است.
طبق اعلام معاونت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران نارنگی زودرس از اول مهرماه به طور طبیعی رسیده و شیرین است و قابلیت برداشت دارد.
بنابراین گزارش ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغهای استان به کشت ارقام مختلف نارنگی اختصاص دارد که ۱۰ هزار هکتار آن شامل ارقام زودرس هاشیمیتو، ایواساکی و میاگاوا است.
پیش بینی میشود امسال ۴۳۰ هزار تن انواع نارنگی از باغهای استان برداشت شود.
مازندران با تولید سالانه بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرکبات ۶۰ درصد نیاز بازار داخل را تامین میکند و رتبه نخست تولید این محصول را در کشور دارد.