کرمانشاه- ایرنا- آیین گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان با حضور شهردار کرمانشاه و مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان و اعضای ناشنوای کتابخانه امیرکبیر در سرسرای اجتماعات زنده یاد «احمد عزیزی» برگزار شد.  

به گزارش ایرنا، شهردار کرمانشاه در این مراسم گفت: در راستای توسعه خدمات به جامعه ناشنوایان از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد و ۲ نفر از ناشنوایان عضو گروه مشاورین شهردار هستند که مشکلات این افراد در جامعه به ما تذکر داده می‌شود و از این طریق به درخواست‌ها رسیدگی خواهد شد.

«نادر نوروزی» افزود: امیدوارم بتوانیم برنامه های فرهنگی ارزشمند کتابخانه های عمومی و بخش نابینایان را هم در فرهنگسراهای شهرداری توسعه و تعمیم دهیم و میزبان خوبی برای ناشنوایان کرمانشاه باشیم.

وی در ادامه با تاکید بر حمایت از برنامه های فرهنگی ترویجی کتابخانه های عمومی بیان کرد: وظایف خود را در مجموعه کتابخانه های عمومی توسعه خواهیم داد و بیش از پیش به این نهاد فرهنگی، مردمی توجه خواهیم کرد و در گسترش برنامه ها، از نظرات کارشناسان کتابخانه های عمومی بیشتر استفاده خواهیم کرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه هم در این آیین گفت: بخش ناشنوایان کتابخانه عمومی امیرکبیر قبلاً در فضای بخش کودک ادغام بود و اکنون با اختصاص بخش مجزا این فضا مستقل شده و پذیرای افراد بیشتری از این جامعه است.

«محمدامین بهرامی» افزود: اکنون فضای بخش ناشنوایان از ۱۲ متر به ۵۰ متر افزایش پیدا کرده که به زودی امکانات و تجهیزات مناسبی را هم به این بخش اختصاص داده خواهد شد.

در ادامه کتابدار کودک و مسوول بخش ناشنوایان کتابخانه عمومی امیرکبیر کرمانشاه با اشاره به اینکه هشت هزار نفر ناشنوا در استان داریم، گفت: بخش ناشنوایان کتابخانه امیرکبیر در سال ۱۴۰۱ افتتاح شد و اکنون ۱۰۰ نفر عضو فعال دارد و در برنامه های فرهنگی ترویجی ویژه این جامعه در کتابخانه شرکت می‌کنند.

«الهام خنجر» افزود: عضویت در این بخش محدودیت سنی ندارد و عضویت برای تمامی افراد ناشنوا رایگان است و با داشتن کارت عضویت می‌توانند از امکانات بخش ناشنوایان تمام کتابخانه‌های عمومی کشور استفاده کنند.

وی در خصوص برنامه‌های جانبی این بخش اظهار داشت: برنامه های آموزشی و فرهنگی در بسیاری از زمینه های علمی و فرهنگی در بخش ناشنوایان برگزار می‌گردد که خوشبختانه استقبال خوبی داشته‌ایم، همچنین در بخش آموزش مربی ناشنوایان تعداد ۱۸ نفر فعال به صورت داوطلب از افراد نیمه‌شنوا و شنوا برای مربیگری ثبت نام کردند و مرحله اول آموزش این افراد به پایان رسید و این افراد در حال خدمت به جامعه ناشنوا هستند.

نایب رییس موسسه خیریه میلاد لاله‌ها هم در این آیین گفت: حدود ۲۰ درصد افراد ناشنوای کشور در کرمانشاه هستند که خدمات رسانی برای این افراد در جامعه بسیار ضروری است.

«محمد دهنوی» افزود: استان کرمانشاه تنها استانی است که مدرک دانشگاهی برای جامعه ناشنوا صادر می‌کند و اولین استان هستیم که بسیاری از آموزش‌ها در این زمینه به صورت آنلاین در اختیار ناشنوا قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: خدمات بیمه ای، گردشگری، کاریابی و آموزش های آنلاین برای افراد ناشنوا در کرمانشاه ارایه می‌شود و امیدواریم زمینه رشد و پیشرفت بیشتری برای این افراد در جامعه مهیا شود.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۱۰۶ کتابخانه عمومی با حدود یک میلیون جلد کتاب دارد و بیش از ۷۲ هزار نفر از جمعیت استان نیز اکنون عضو این کتابخانه ها هستند.