به گزارش خبرنگار ایرنا، پیام آیت الله ناصر مکارم شیرازی مرجع تقلید شیعیان به در مراسم افتتاحیه سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی قرائت شد. متن این پیام که توسط حجت الاسلام حامدی خوانده شد به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ. در ابتدا لازم است میلاد پرنور و برکت رسول اعظم و نبی اکرم صلوات الله علیه و آله را به همه مسلمانان و به خصوص میهمانان گرامی تبریک و تهنیت عرض نمایم و از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و دبیر محترم آن که اسباب برگزاری چنین مجلسی را فراهم نمودهاند و علماء، دانشمندان و میهمانان محترم که در این مجلس شرکت کردهاند، صمیمانه تقدیر و تشکر نمایم.
سالیان متمادی است که این همایشها وگردهماییهای همانند آن در کشور اسلامی ما برگزار می گردد و شرکت کنندگان در فضایی آرام و دوستانه در کنار یکدیگر و همراه با اخوت و برادری به بررسی مسائل و مشکلات میپردازند و هرگز اختلاف نظرها و تعدد و تکثر دیدگاهها، مانع از گفتگو و تعامل نمیگردد؛ بیتردید چنین همراهی و همفکری، میتواند الگویی مناسب برای سایر جوامع اسلامی با همه تنوع ها و تکثرها باشد.
به نظر می رسد دلیل چنین امری را باید در وجود ارزش های مشترک پیگیری کرد؛ چه ارزشهای انسانی و چه ارزش های دینی که التزام و تعهد به آن، از تندروی و عدم تحمل مخالف جلوگیری کرده، راه را بر زندگی مسالمت آمیز، همراه با احترام به هم نوع و هم کیش هموار می سازد.
باید توجه داشت که دشمن در طول تاریخ بهترین حربه برای تضعیف جامعه ایمانی را اختلاف افکنی و بهرهگیری از تفاوتهای مذهبی، قومی و فکری قرار داده، هیچگاه از این نقشه شوم دست برنداشته است، از اینرو لازم است مسلمانان نیز با هوشیاری کامل لحظهای از آن غافل نشوند.
یافتن ارزش های مشترک، تبیین و معرفی آنها به مسلمانان و دعوت به رعایت و التزام به آنها، مهمترین راهِ تداوم همبستگی و تقریب میان مسلمانان است.
اکنون که شعار اصلی این همایش نیز «همکاری برای دستیابی به ارزشهای مشترک» است فرصتی ارزشمند به دست آمده تا با همفکری اندیشمندان و عالمان جهان اسلام، از درون منابع و مصادر اسلامی این مشترکات استخراج گردیده، به مسلمانان معرفی گردد تا در پرتو آن، جوامع اسلامی بیش از پیش به سوی همبستگی و در یک کلمه رسیدن به «امت واحده»، گام بردارند که این مهم تنها به دست اندیشمندان اسلامی، قابل تحقق می باشد.
این جانب بار دیگر ضمن تشکر از همه بزرگوارانی که در این همایش شرکت کرده اند، عزت و اعتلای بیش از پیش اسلام و تعالی مسلمانان در سرتاسر جهان را از خداوند عزوجل خواستارم و امیدوارم کاستیهای موجود، با همت و تلاش همگان، مرتفع گردد.
تجربه ایران در حمایت از مستضعفان جهان را الگو قرار دهیم
شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب الله در مراسم افتتاحیه سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی اظهار داشت: ما باید در دیدارهای خود بر ارزشهای والای اسلامی تاکید کرده و با استفاده از رسانهها، تبلیغ، گفتوگو با دلیل و برهان به مقابله با کسانی که به ترویج همجنسگرایی و مادیگرایی هستند و جنگ نرم علیه مسلمانان را دنبال میکنند، مقابله کنیم.
وی تصریح کرد: حداقلِ وحدت اسلامی این است که کشورهای ما در کنار بلوک دشمن قرار نگیرند؛ بلکه در کنار هم بایستند و در همه روابط با یکدیگر همکاری داشته باشند.
شیخ نعیم قاسم، وحدت میان مسلمانان را از اهداف امام خمینی (ره) خواند و تاکید کرد که در این راه هیچ تفاوتی میان شیعه و سنی وجود ندارد .
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله فلسطین اشاره کرد و افزود: ما باید به همه اعلام کنیم که اشغال فلسطین به معنای اشغال سرزمین همه مسلمانان است و همه باید در برابر دشمن صهیونیستی بایستند.
معاون دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه گفت: مقام معظم رهبری تاکیدکردند که مسئله حقوق فلسطینیان از طریق سازمانها و نهادهای بینالمللی محقق نمیشود بلکه با مقاومت فلسطینیان تحقق مییابد.
وی با بیان این که ما باید برای تقویت و تحکیم مقاومت مردم فلسطین تلاش کنیم، گفت: ما باید تجربه جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مستضعفان جهان را الگو قرار دهیم.
وی ادامه داد: تجربه مقاومت لبنان در سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ در برابر رژیم صهیونیستی میتواند الگوی مقاومت در آینده باشد، تصریح کرد: نتایج و دستاوردهای امت اسلامی باعث شده است مقاومت شکل منطقی به خود بگیرد و محور مقاومت نیز میتواند دستاوردهای خوبی برای دنیا به ارمغان بیاورد.
شیخ نعیم قاسم به از سرگیری روابط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی اشاره کرد و تاکید کرد که این ارتباط میتواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد که همکاری میان دو کشور مهم منطقه میتواند به مقابله با جنبشهای افراطی کمک کند.