تبریز - ایرنا - مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کشورمان ایران ظرفیت های بالایی در حوزه نمایش دارد که در سطح جهان می تواند مطرح و در حوزه های پژوهشی و علمی هنرهای نمایشی حرفی برای گفتن داشته باشد.

کاظم نظری عصر یکشنبه در آیین اختتامیه بخش سمینار و نمایشنامه نویسی بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی در محل تئاتر شهر تبریز با اشاره به سطح بالای پژوهش های بخش سمینار این جشنواره گفت: شاهد پذیرفته شدن ۱۰ مقاله برتر در این سمینار بودیم که پژوهشگرانی از استان های مختلف کشور در این مرحله، سهیم بودند.

وی ادامه داد: علاوه بر ارائه این ۱۰ پژوهش، هفت نفر از نظریه پردازان بزرگ عرصه نمایشی جهان به صورت مجازی به جشنواره متصل شده و به ارائه آخرین دستاوردهای علمی خود پرداختند.

بدون پژوهش، اثر هنری خوب تولید نمی شود

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی هم گفت: بدون پژوهش، اثر هنری تولید نخواهد شد.

"احمد جولایی" در این آیین اظهار داشت: خوشبختانه میزبانی بخش پژوهشی و سمینار علمی این جشنواره با شهر تبریز بود که طی ۲ روز مقالات علمی خوبی توسط پژوهشگران این حوزه ارائه شد.

وی ادامه داد: امر پژوهش مثل بحث پیش تولید در سینما است که اگر پیش تولید خوب نداشته باشیم، اثر خوب نیز تولید نمی شود.

جولایی با اشاره به برگزاری بخش های مختلف این جشنواره در پنج استان کشور گفت: تمام تلاش خود را برای عملی شدن شعار جشنواره مبنی بر "آیین، سنت و سرمایه ملی" انجام دادیم.

وی با اشاره به برنامه پایانی این جشنواره گفت: در روز میلاد پیامبر اکرم (ص) در استان گلستان و شهر گرگان و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شاهد برگزاری برنامه اختتامیه خواهیم بود.

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی ادامه داد: علاوه بر پنج استان کشور، در تهران نیز در مجموعه فرهنگی آزادی، یک نمایشگاه از صنایع و حرفه های وابسته به نمایش برگزار شد.

وی ادامه داد: برگزاری بخش رادیو و تئاتر نیز دیگر برنامه اجرایی در تهران بود که در مجموعه تئاتر شهر با شناخت برگزیدگان، به کار خود پایان داد.

آذربایجان شرقی پیشتاز در حوزه هنرهای نمایشی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، این استان را دارای یک سبقه فرهنگی و هنری و پیشتاز در حوزه هنرهای نمایشی عنوان کرد.

"سیدمحمدحسین بلاغی" در این آیین گفت: شهر تبریز به عنوان شهر اولین ها مطرح و از پیشینه و سبقه هنری و فرهنگی غنی برخوردار و همواره در عرصه فرهنگ پیشتاز بوده است.

وی ادامه داد: خوشحالیم که در یک رویکرد جدید، این جشنواره به میزبانی چندین استان کشور برگزار شد و تبریز نیز میزبان بخش سمینار و نمایشنامه نویسی این جشنواره بود.

بلاغی گفت: هنر نمایش در تبریز از حوزه تعزیه و آداب و رسوم آغاز و به هنر نمایش نوین تبدیل شده است و این هنر همواره در متن و بطن فعالیت های فرهنگی و هنری مردم بوده است.

وی افزود: پس از استان تهران، بیشترین گروه های ثبت شده در این حوزه مربوط به استان آذربایجان شرقی است و هنر تئاتر در استان ما از جایگاه مطلوبی برخوردار است.

بلاغی ادامه داد: عدم توجه به پژوهش در یک بخش هنری سبب سکون و محرومیت آن حوزه می شود و خوشبختانه این نقیصه در استان آذربایجان شرقی به دلیل تعدد دانشگاه های معتبر علمی و هنری تا حدود زیادی رفع شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به مطرح شدن تبریز به عنوان یکی از مجموعه های علمی در حوزه هنرهای نمایشی گفت: تولیدات علمی و پژوهشی سبب پویایی هنر خواهد بود و امیدواریم در استان آذربایجان شرقی نیز شاهد توسعه این بخش باشیم.

همزمان با آیین اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی از سه پیشکسوت استان در این عرصه شامل استاد منصور حمیدی، استاد رحیم ترابی و استاد غلامرضا رزاقی تجلیل شد.

بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی با دبیری احمد جولایی برگزار شد. هر بخش از این جشنواره در یکی از استان‌های کشور برگزار شد و سهم آذربایجان شرقی میزبانی از بخش سمینار جشنواره‌ بود.

بخش سمینار و نمایشنامه نویسی بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی عصر امروز در محل تئاتر شهر تبریز به کار خود پایان داد.