یعقوب طادی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: هرچند شناسایی نخبگان به ویژه نخبگان غیردانشگاهی کار سختی است اما طرحهای مختلفی در ردههای سنی مختلف اجرا میشود با این وجود در این مسیر ایرادات و اشکالاتی وجود دارد که این چالش در دولت سیزدهم در حال رفع است.
وی در تعریف نخبه گفت: نخبه در ابتدا فردی مستعد است که یا دارای استعداد ویژهای است و یا میتواند استعداد خاصی را کسب کند اما اگر به مرحله بعد که تاثیرگذاری مثبت در جامعه باشد برسد آن زمان اصطلاح نخبه در مورد آن فرد صدق میکند.
رییس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: نخبه واقعی نیاز به حمایت ندارد و راه را خودش پیدا میکند اما در دولت سیزدهم فرایند شناسایی نخبگان در حال اصلاح است و در حالیکه در گذشته نخبگان بهصورت خوداظهاری شناسایی میشدند اما این فرایند در حال اصلاح است و نخبگان بدون اطلاع و یا اعلام درخواست نخبگی رصد و شناسایی میشوند.
طادی با اشاره به شناسایی حدود ۷۰۰ نخبه در استان، یادآور شد: تعداد جمعیت نخبه استان نسبت به جمعیت، پایینتر از میانگین کشوری آن است که مهمترین علت آن خروج نخبگان از استان است.
وی افزود: استعدادهای برتر با عضویت در بنیاد نخبگان میتوانند از طرحهای حمایتی نظیر کمک هزینه خرید کتاب و انجام فعالیتهای پژوهشی، وام مسکن و ازدواج و سایر مزایای دیگر استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با ۱۲ شهرستان حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد.