به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در بیانیهای که یک نسخه آن در تارنمای سفارت جمهوری اسلامی ایران درکابل منتشر شد آمده است: هدف نهائی تهران کمک به تامین امنیت در افغانستان و مبارزه با تروریسم و جلوگیری از نزاع داخلی، حرکت کابل به سمت توسعه اقتصادی است.
«سید حسن مرتضوی» معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «مولوی محمد نبی عمری» معاون وزارت کشور طالبان با اشاره به جنجال آفرینی اخیر برخی رسانه ها و انتشار اخبار مبالغه آمیز در مورد تعداد مهاجرین افغانستانی و تهدیدآمیز خواندن آنان برای امنیت ملی کشورمان اظهار داشت: حدود پنج میلیون مهاجر افغانستانی در ایران حضور دارند و این موضوع قطعا از ابعاد مختلف برای تهران دارای اهمیت است و در سطح کلان این مسأله رصد و در مورد ابعاد مختلف آن برنامهریزی صورت میگیرد.
مرتضوی گفت: درطول دو سال گذشته دشمنان دو کشور سعی بر این داشتهاند با سناریوسازیهای گوناگون، افکارعمومی مردم ایران و افغانستان را متاثر ساخته و با ترویج ایران ستیزی در افغانستان و افغان ستیزی در ایران زمینه تقابل طرفین را فراهم آورند و درنهایت مقامات تهران و کابل را به رویاروئی با یکدیگر سوق داده و اهداف خود را تامین نمایند.
وی افزود: سال گذشته نیز رسانه های غربی با برنامهریزی دقیق و استفاده از فضای مجازی روند مواجهه دو ملت ایران و افغانستان را در دستورکار خود قرار داده و توانستند برای مدتی روابط دوستانه دو کشور را در فضای مجازی ملتهب کنند اما سران دو کشور با هوشیاری توانستند این طرح تفرقه افکن را خنثی کنند.
معاون سفارت ایران در کابل تاکید کرد که توطئه دشمنان مشترک ایران و افغانستان تمامی نخواهد داشت و به دنبال بهانههایی جدید برای ایجاد تنش میان دو ملت است. مقامات تهران و کابل بایدبا دقت گامهای خود را برداشته و بهانه را از دشمنان نیز بگیرند.
وی با اشاره به حجم ترددهای غیرقانونی مرزی از افغانستان به سمت ایران، خواستار افزایش نظارت مقامات طالبان از مرزهای مشترک و قاچاق انسان شد.
«مولوی محمد نبی عمری» معاون وزارت کشور طالبان هم در این دیدار با تاکید بر داشتن روابط نزدیک با همسایگان به ویژه جمهوری اسلامی ایران، این حکومت در خصوص تامین امنیت و مقابله با تروریسم اقداماتی انجام داده است.
وی افزود: ما به خوبی آگاه هستیم که آمریکا و برخی کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای از روابط حسنه بین ایران و افغانستان ناخرسند هستند و خواهان ایجاد تنش در روابط دوجانبه میباشند و در این مسیر با استفاده از ابزارهای گوناگون از جمله رسانه و فضای مجازی در صدد ایجاد چالش و تقابل بین دو کشور هستند.
معاون وزارت کشور طالبان گفت: ما داشتن روابط حسنه با تهران را ارج می نهیم و در سطوح مختلف از جمله در شورای وزیران بر تحکیم و تقویت روابط با ایران تاکید داشته ایم.