تهران- ایرنا- فرایند تعمیرات نیروگاه‌های کشور یکی از مهم‌ترین گام‌ها در تأمین برق پایدار برای تابستان است؛ فرایندی که هر ساله از مهر ماه آغاز شده و تا اردیبهشت سال بعد ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، نیروگاه‌های کشور در ایام تابستان بدون وقفه برای تولید برق پایدار در مدار قرار داشتند تا در کنار تامین برق مورد نیاز کشور، مردم با خاموشی مواجه نشوند.

این در مدار بودن مداوم نیروگاه‌ها نیاز به تعمیر را در آنها افزایش داده بود، اما به دلیل اهمیتی که تأمین برق پایدار دارد، برنامه تعمیراتی آنها به فصلی که نیاز برق کشور کمتر است موکول شده و در ایام تابستان تنها ایرادهای جزئی برطرف می‌شود.

نیاز مصرف برق کشور هم با شروع فصل پاییز و هم زمان با کاهش دمای هوا و از مدار خارج‌شدن وسایل سرمایشی که پرمصرف‌ترین‌ها هستند شروع به کاهش کرده و این امر فرصت خوبی برای از مدار خارج‌شدن نیروگاه‌ها و انجام برنامه‌های تعمیراتی برای آنها محسوب می‌شود.

تابستان امسال نیروگاه‌ها با تأمین برق پایدار برای همه بخش‌های کشور و به‌خصوص بخش صنعت رونق تولید را برای این بخش راهبُردی رقم زدند و اکنون نوبت آن رسیده که اندکی استراحت کنند.

معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی دررابطه‌با برنامه تعمیرات نیروگاه‌های کشور اعلام کرد که از ابتدای مهرماه امسال بیش از ۱۱۰ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی سراسر کشور به‌منظور افزایش آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار در پیک تابستان سال آینده آغاز شده است.

ناصر اسکندر افزود: شرکت برق حرارتی در کنار بهره‌برداری از واحدهای جدید نیروگاهی، هر ساله برنامه مدونی به‌منظور آماده‌سازی واحدهای موجود برای تولید انرژی حداکثری در دوره اوج بار در دستور کار قرار می‌دهد که در همین راستا برای نخستین‌بار برای پیک تابستان امسال بیش از ۹۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی با صرف ۳.۵ میلیون نفرساعت کار انجام شد تا رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت برسد و نیروگاه‌ها برای تابستان با حداکثر ظرفیت، آماده تأمین برق موردنیاز کشور باشند.

وی ادامه داد: انجام به‌موقع و باکیفیت برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی در کنار بهره‌برداری مسئولانه از این واحدها موجب شده است تا در پیک تابستان امسال ضریب آمادگی تولید برق نیروگاه‌های حرارتی به ۹۹ درصد برسد. دستیابی به این رقم در حالی است که متوسط آمادگی تولید نیروگاه‌های حرارتی در جهان حدود ۹۵ درصد است.

معاون راهبری تولید برق حرارتی با اشاره به آغاز فصل جدید تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور، افزود: برای افزایش آمادگی نیروگاه‌ها به‌منظور تولید برق پایدار در پیک تابستان سال آینده نیز بیش از ۱۱۰ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است.

اسکندری آمادگی کامل نیروگاه‌ها برای تولید برق پایدار را هدف اصلی این شرکت برشمرد گفت: همه ساله پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهرماه فصل تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی آغاز شده و بایستی تا نیمه اردیبهشت‌ماه سال بعد به پایان برسد؛ چرا که از خردادماه با افزایش مصرف برق کشور بایستی بتوانیم همه واحدهای تولید برق حرارتی کشور را با آمادگی حداکثری در مدار تولید داشته باشیم.

وی ادامه داد: بسته به نوع و عملکرد، قدمت و فنّاوری و ساعاتی که نیروگاه در مدار بوده است برای این واحدها برنامه تعمیراتی پیش‌بینی می‌شود که این اقدامات در قالب پنج سرفصل اصلی تعمیرات اساسی واحدهای بخار، تعمیرات اساسی واحدهای گازی، بازدید مسیر داغ، بازدید اتاق احتراق و تعمیرات دوره‌ای واحدهای بخار در دستور کار قرار می‌گیرد.

اسکندری خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۹۴ درصد برق موردنیاز کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود؛ بدین منظور آمادگی کامل این واحدها برای تولید انرژی پایدار در طول فصول گرم سال از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در همین راستا از ابتدای مهرماه برنامه ۱۱۰ هزار و ۸۶۲ مگاواتی تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی برای افزایش آمادگی تولید این واحدها آغاز شده است.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه این تعمیرات در ۷۶۴ واحد تولید برق حرارتی انجام خواهد شد، گفت: این برنامه شامل ۶ هزار و ۸۳۵ مگاوات تعمیرات اساسی واحدهای بخار، هشت هزار و ۲۸۰ مگاوات تعمیرات اساسی واحدهای گازی، ۵۷ هزار و ۲۷ مگاوات بازدید اتاق احتراق، ۳۵ هزار و ۹۴۹ مگاوات تعمیرات دوره‌ای بخار و دو هزار و ۷۷۱ مگاوات بازدید مسیر داغ خواهد بود.

اسکندری گفت: جهت انجام به‌موقع و باکیفیت تعمیرات نیروگاهی با استفاده از توانمندی تولیدکنندگان قطعات تخصصی و شرکت‌های دانش‌بنیان ضروری است به‌موازات برنامه‌ریزی تعمیرات، تأمین قطعات و لوازم و کالاهای موردنیاز نیز موردتوجه باشد. اجرای دقیق این برنامه‌های تعمیراتی می‌تواند امیدبخش باشد که تابستان سال آینده هم بدون خاموشی برای کشور رقم بخورد.