رضا اسماعیلی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ۱۹۶ روز گذشته ۱۴۸ روز نیز کیفیت هوا روی شاخص قابل قبول قرار داشت اما در مدت مشابه پارسال تعداد روزهایی که هوا کیفیت پاک داشت ۲۷ روز و تعداد روزهایی که هوا کیفیت قابل قبول داشت ۱۳۲ روز بود.
وی اضافه کرد: همچنین امسال تا کنون ۳۵ روز کیفیت هوا روی شاخص "ناسالم برای گروه های حساس" و سه روز نیز روی شاخص "ناسالم برای همه گروه ها" بود اما در مدت مشابه پارسال تعداد روزهای "ناسالم برای گروه های حساس" ۳۲ روز و "ناسالم برای همه گروه ها" پنج روز بود.
مسوول مرکز پایش آلاینده های زیست محیطی شهرداری مشهد گفت: امسال شهروندان مشهدی ۲ روز نیز هوای با کیفیت "خیلی ناسالم و خطرناک" با شاخص بالای ۲۰۰ ای. کیو.آی استفاده کردند و این درحالی است که سال گذشته آلودگی هوا به این مرز نرسید.
اسماعیلی افزود: امسال پدیده گرد و غبار و ریزگردها بیشتر از سال گذشته بود که منجر به افزایش آلاینده های جوی شده است.
به گزارش ایرنا، قرار داشتن شاخص کلی کیفیت هوا تا ۵۰ ای.کیو.آی به معنای وضعیت پاک و بین ۵۱ تا ۱۰۰ ای.کیو.آی نشانگر وضعیت سالم است.
همچنین قرار گرفتن شاخص کلی کیفیت هوا بین اعداد ۱۰۱ تا ۱۵۰ ای.کیو.آی به معنای آلودگی هوا برای افراد حساس و کودکان و بین اعداد ۱۵۱ تا ۲۰۰ ای. کیو.آی به معنای آلودگی هوا برای همه سنین محسوب میشود.
کلانشهر ۳۵۰ کیلومتر مربعی مشهد با ۷۲۳ کیلومتر گذرگاه محلی، خیابان و بزرگراه، ۳.۵ میلیون نفر جمعیت ثابت را در خود جای داده است. ۷۰ درصد آلودگی کنونی هوای کلانشهر مشهد به طور معمول ناشی از فعالیت ناوگان حمل و نقل است.