به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد رضا سوقندی عصر دوشنبه در آیین تجلیل از سینماگران استان قم (مهر سینما) در تالار مرکزی شهر بیان داشت: قم میتواند نیازهای فکری و فقهی مورد نیاز عرصههای مختلف از جمله سینما را ارائه دهد و در این زمینه نقش آفرینی فعال داشته باشد.
وی افزود: بیانات و نگاههای امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب در مورد سینما، سرمایههای این عرصه است که باید از آن استفاده شود.
وی گفت: هنرمندان بخش فنی و تکنیکی کار را برعهده دارند و تبیین نظریات و مولفههای موثر در این عرصه برعهده سایر بخشهاست است.
سوقندی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: امروز روایت میشود که آنچه سینما بیان میکند به واقعیت تبدیل میشود، یعنی سینما واقعیت ساز است برخلاف گذشته که بیان میشد سینما آنچه واقع شدهاست را نشان میدهد؛ این یعنی سینما امروز تنها یک هنر تاثیرگذار نیست بلکه تعیین کننده است.
وی افزود: سینما در مسیر حرکت خود نیازمند بهرهمندی از حمایت اقتصادی مشخص و نظریات علمی و فلسفی است. اگر میخواهیم در کشور ما مهر سینما در حقیقت شکل بگیرد باید بین مخاطب و سینما ارتباط موثر شکل گیرد و این بخش در سبد مصرف خانوار باشد.
مدیرکل حقوقی، مجلس و استانهای سازمان سینمایی، گفت: بخشی از ابتذال سینما در جامعه ناشی از نبود انتقاد است که این موضوع نیازمند دانش سینمایی توسط اقشار مختلف است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین تعریفهای سواد در حال حاضر داشتن سواد رسانهای و سواد سینمایی است، افزود: هرچقدر سواد سینمایی در جامعه بالا رود مصرف سینمایی هم در بخش کمی و هم کیفی افزایش پیدا میکند و این موضوع خیلی مهم است.
امیرعلی عمو زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز در این آیین با تاکید بر اینکه سینما عرصهای بسیار مهم و تاثیرگذار است، گفت: بزرگترین ابزار اشاعه فرهنگ هنر است و بدون اغراق هنر سینما در میان سایر هنرها درخشش دیگری دارد که بسیاری از هنرها در آن جمع شدهاست.
در این آیین از جمال بیات در بخش گریم، الهام ارجمند در طراحی لباس، محمد رمهچی در جلوههای ویژه بصری، مهراب اکبری در فیلمنامه نویسی، آرش آقاجانی در بخش خلق دستاورد هنری ممتاز، ابوالفضل زینعلی در طراحی صحنه، محمد حاتمی در تدوین، مجید نجاتی در بخش صدا، یاسر نصرالله و محمد صادق رمضانی در بخش تصویربرداری تجلیل شدند.
همچنین از مهدی ملاک در بازیگری، زهره نجفزاده در بخش مستند، علی بیطرفان و احمد رضا داوری در بخش سینماگران پیشکسوت به عنوان منتخبین هیات داوران با اهدا جایزه ویژه تقدیر شد.
در ادامه از مجتبی طباطبایی برای ساخت فیلم اخت الرضا(ع)، حمید منتظری برای سالها فعالیت در حوزه فیلم کوتاه، داود جلیلی به دلیل تلاش برای گسترش فعالیتهای سینمایی در قم، مجتبی قانونی برای تهیه کنندگانی آثار سینمایی، محمد رضا دهستانی در بخش کارگردانی در فیلم کوتاه، حمید بیات در بخش فیلم بلند، عبدالحسین میرداماد در بخش تهیه کنندگی و نیز از احمد رضا داوری به عنوان سینماگر منتخب استان تجلیل بهعمل آمد.