مسکو- ایرنا- رئیس کمیته بودجه شورای فدراسیون (مجلس سنا) روسیه گفت: سهم ارزهای ملی (روبل و ریال) در مبادلات تجاری با ایران به ۹۰ درصد این مبادلات افزایش یافته است و دو کشور با استفاده از ارزهای ملی، تسویه حساب‌های متقابل را انجام می‌دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا،‌ آناتولی آرتامونف شامگاه سه‌شنبه در نشست مشترک با رئیس و جمعی از اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در محل شورای فدراسیون روسیه افزود: استفاده از ارزهای ملی در تجارت دوجانبه، نتیجه توافق روسای بانک‌های مرکزی ایران و روسیه در پی عزم و اراده سران دو کشور بوده است.

در این نشست که با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو و برخی اعضای کمیته بودجه شورای فدراسیون روسیه برگزار شد، آرتامونف اظهار داشت: علاوه بر این، کانال امن تبادل اطلاعات مالی بین دو کشور ایجاد شده است.
رئیس کمیته بودجه شورای فدراسیون روسیه با بیان‌اینکه کریدور شمال – جنوب به یکی از مهمترین پروژه‌های مشترک دوجانبه تبدیل شده است، گفت: تشریفات مرتبط با اجرای موافقت‌نامه بین دولت‌های روسیه و ایران برای احداث راه‌آهن رشت – آستارا به عنوان حلقه مفقوده ریلی بخش غربی کریدور شمال – جنوب در روسیه انجام شده است.
وی ادامه داد: با اتمام فرایند تشریفات اجرای این موافقت‌نامه در ایران، امیدواریم که این طرح وارد مرحله عملیاتی و هرچه سریعتر اجرا شود.

دعوت از تجار ایران برای حضور در بازار روسیه
آرتامونف در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست با بیان اینکه بازار روسیه امروز ظرفیت‌های خوبی برای فعالیت تجار و بازرگانان ایران دارد، از فعالان اقتصادی ایران دعوت کرد که فرصت پیش رو برای توسعه مناسبات دوجانبه را غنیمت شمارند.
رئیس کمیته بودجه شورای فدراسیون روسیه گفت: با توجه به اینکه ایران،‌ کشور دوست روسیه محسوب می‌شود، تجار و بازرگانان ایرانی از حمایت‌های دولت ما برخوردار می‌شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحریم‌های یکجانبه غرب علیه روسیه و ایران گفت: تحریم کشورهای بزرگی مانند روسیه و ایران که ذخایر بزرگ طبیعی و علم پیشرفته دارند، باعث تشویق، توسعه و پیشرفت این کشورها خواهد شد.

مناسبات گردشگری رونق یابد
رئیس کمیته بودجه شورای فدراسیون روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه روسیه و ایران،‌ ظرفیت‌های ارزشمند تاریخی و فرهنگی برای به اشتراک گذاشتن دارند، گفت:‌ ضرورت دارد گردشگری و سفر متقابل اتباع دو کشور تقویت شود و گردشگران، بسترساز آشنایی بیشتر دو ملت شوند.

نقش تحریم در موفقیت‌ها و دستاوردهای ایران
حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز در سخنانی در این نشست با اشاره به ملاقات ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه با رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال‌های اخیر، این دیدار را گویای اهمیت مناسبات دوجانبه دانست و گفت:‌ به دنبال این ملاقات، دو کشور گام‌های خود را برای توسعه مناسبات طرح‌ریزی کرده‌اند.
وی اظهار داشت:‌ ایران و روسیه برخوردار از ظرفیت‌های تاریخی و تمدنی، در شرایط کنونی جهان به دنبال تقویت مناسبات خود هستند که علاوه بر علاقه طرفین برای همکاری نزدیک، اشتراک نظر در مخالفت با یکجانبه‌گرایی آمریکا طرفین را به تقویت مناسبات مصمم کرده است.
نماینده همدان و فامنین در مجلس با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران و روسیه گفت:‌ تا زمانی که کشورها به دنبال استقلال باشند، آمریکا دست از تحریم برنخواهد داشت.
وی ادامه داد: بیش از ۴۰ سال است که ایران با تحریم‌های ظالمانه روبرو است و البته این تحریم‌ها، نقش مهمی در موفقیت‌ها و دستاوردهای ایران داشته است.
حاجی بابایی در ادامه، تلاش مجالس به عنوان ارکان مردمی و تأثیرگذار را در توسعه مناسبات تهران – مسکو مهم توصیف و با اشاره به ملاقات‌ها و مذاکرات رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس دومای دولتی روسیه، بر تقویت مناسبات پارلمانی تأکید کرد.

نگاه دولت آیت الله رئیسی به گسترش روابط با روسیه
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو نیز در سخنانی در این نشست از روند رو به رشد همکاری‌های دوجانبه به ویژه در عرصه پارلمانی ابراز خرسندی کرد.
کاظم جلالی افزود: در دولت آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران، هم گسترش روابط با روسیه از اهمیت زیادی برخوردار است و هم اینکه استان‌های دو کشور بتوانند همکاری خوبی داشته باشند.
سفیر ایران در روسیه در ادامه با اشاره به آغاز اجرای طرح لغو روادید گردشگری گروهی، ابراز امیدواری کرد که افزایش پروازهای مستقیم میان شهرهای دو کشور و تسهیل ورود گردشگران ایرانی در مبادی ورودی روسیه به تقویت مناسبات در این عرصه منجر شود.

در ادامه این نشست، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی اعضای شورای فدراسیون روسیه به طرح دیدگاه‌های خود در راستای توسعه مناسبات دوجانبه پرداختند.

حجت الاسلام و المسلمین «سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی»، «محمدمهدی مفتح»، «مهرداد گودرزوند چگینی»، «جبار کوچکی نژاد ارم ساداتی»، «غلامحسین رضوانی» و «غلامحسین کرمی» از اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، حاجی بابایی را در این سفر همراهی می‌کنند.

دوما، نام پارلمان کشور روسیه است که نقش مهمی در ساختار سیاسی این کشور دارد. نمایندگان «دومای دولتی» بر اساس رأی شهروندان فدراسیون روسیه به مدت پنج سال انتخاب می‌شوند.
طبق قوانین روسیه طرح یا لایحه ای که در دوما (مجلس سفلی ) به تصویب نهایی برسد باید در شورای فدراسیون ( مجلس سنا) نیز تایید شود و پس از امضای رئیس‌جمهور اعتبار قانونی پیدا می کند.
شورای فدراسیون روسیه ۱۷۰ سناتور از ۸۵ واحد فدرال متشکل از ۲۲ جمهوری، ۴۶ استان، ۹ سرزمین، سه شهر فدرال، چهار ناحیه خودمختار و یک ابلاست خودمختار این کشور دارد.
رئیس شورای فدراسیون پس از رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر، سومین مقام برتر در فدراسیون روسیه است.