مسکو- ایرنا- عضو شورای فدراسیون (مجلس سنا) روسیه با اشاره به تحولات بین المللی، جهان را در حال گذار از یکجانبه گرایی به نظام چندقطبی خواند و گفت: در چنین شرایطی، انتظار است که دبیرکل بعدی سازمان ملل متحد از جهان غیرغربی انتخاب شود.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، «یوگنی سافچنکو» در نشست رئیس و اعضای کمیسیون های بودجه مجلس شورای اسلامی و شورای فدراسیون روسیه در مسکو افزود: تعداد کشورهای همسو در جهان غیرغربی رو به افزایش است و سوال اینجاست که چرا نباید کرسی دبیرکلی سازمان ملل متحد از شخصیت های این کشورها انتخاب نشود.

به گزارش ایرنا، هم اینک آنتونیو گوترش نخست وزیر پیشین پرتغال عهده‌دار مسئولیت دبیرکلی سازمان ملل متحد است. وی ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برای دومین بار با رأی کشورهای عضو مجمع عمومی و برای پنج سال دیگر به این سمت انتخاب شد. پیش از فرایند رأی گیری در مجمع عمومی، ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ با تصویب قطعنامه‌ای بر دور دوم ریاست آنتونیو گوترش، برای هدایت سازمان ملل بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ مهر تأیید زده بودند.
نخست‌وزیر پیشین پرتغال که از ژانویه ۲۰۱۷ عهده دار این سمت شده، تنها کسی بود که در رقابت برای تصدی این پست حضور داشت. البته حدود ۱۰ نامزد دیگر خواهان حضور در رقابت برای پست دبیر کلی بودند اما به این دلیل که از سوی یکی از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل حمایت نشدند به مرحله نهایی نرسیدند.

یوگنی سافچنکو عضو شورای فدراسیون روسیه

عضو شورای فدراسیون روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این کشور در تحولات اخیر، دوستان و دشمنان واقعی خود را شناخت، از جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور دوست واقعی روسیه یاد کرد.
سافچنکو افزود: با وجود مناسبات نزدیک دو کشور، تاکنون ظرفیت‌های همکاری تجاری دو کشور به صورت کامل استفاده نشده است و هم اینک تنها به میزان پنج تا هفت درصد ظرفیت موجود در حال استفاده است.
وی با اشاره به نقش جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام، بر تشریک مساعی تهران – مسکو در عرصه‌های مختلف تأکید کرد و اظهار داشت: باید نقشه راه توسعه همکاری‌های تجاری ایران و روسیه ترسیم شود تا دست کم ۷۰ درصد ظرفیت‌ همکاری تجاری دو جانبه فعال و عملیاتی شود.
این عضو شورای فدراسیون روسیه همچنین ایده تحریم در برابر تحریم را مطرح کرد و گفت: همچنانکه غرب و در رأس آن آمریکا به تحریم‌های دیگر کشورها می‌پردازد، کشورهای همسو در جهان غیرغربی نیز باید متقابلا، کشورهای غربی را تحریم کنند.

در ادامه این نشست، «غلامحسین رضوانی» عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحریم‌های یکجانبه غرب علیه ایران و روسیه گفت: کشورهای تحت تحریم با بهره‌گیری از اجماع ملی می‌توانند در مدت کمی،‌ تحریم‌ها را خنثی کنند و با گام برداشتن در مسیر توسعه و پیشرفت، آمریکا و دیگر کشورهای غربی را از ادامه سیاست خصمانه تحریم منصرف کنند.
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با اشاره به فرمایشات امام خمینی و رهبر معظم انقلاب درباره زورگویی آمریکا در عرصه بین‌المللی، اقدامات ایالات متحده در دخالت در امور داخلی و فروپاشی نظام‌های سیاسی برخی کشورها را گویای سیاست فریب واشنگتن در نظام بین الملل توصیف کرد.

«جبار کوچکی نژاد ارم ساداتی» دیگر عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز در سخنانی در این نشست، شتاب بخشی به اجرای طرح ساخت راه آهن رشت – آستارا را خواستار شد و تحقق آن را مطالبه ای ۳۰ ساله عنوان کرد.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس با اشاره به حضور خود به عنوان معلم داوطلب در میدان‌های جنگ تحمیلی، گفت: رمز موفقیت ایران در دوران دفاع مقدس و مصاف با غرب و دیگر قدرت‌های جهان که حامی رژیم بعث صدام بودند، توده‌های مردم بودند که علاوه بر خط مقدم جبهه، در پشتیبانی از جبهه‌های نبرد نیز حضور داشتند و از دل این توده‌ها، سرداران بزرگی همچون سردار سلیمانی و شهید باکری ظهور کردند.
وی همچنین تقویت مناسبات گردشگری ایران و روسیه با هدف تقویت نزدیکی دو ملت خواستار شد.

«غلامحسین کرمی» دیگر عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز در سخنانی در این نشست بر شتاب‌بخشی به روند مبادلات تجاری دوجانبه تأکید کرد.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس با اشاره به تلاش‌های غرب برای اعمال تحریم‌ها علیه کشورهای مستقل گفت: همکاری کشورهای همسو می‌تواند سیاست غرب در تحریم و فشار اقتصادی را ناکام بگذارد.

رئیس و جمعی از اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه نهم مهرماه ۱۴۰۲ در سفری رسمی در راستای توسعه مناسبات پارلمانی و به دعوت رئیس کمیته بودجه دومای دولتی روسیه به مسکو سفر کرده اند.

دوما، نام پارلمان کشور روسیه است که نقش مهمی در ساختار سیاسی این کشور دارد. نمایندگان «دومای دولتی» بر اساس رأی شهروندان فدراسیون روسیه به مدت پنج سال انتخاب می‌شوند.
طبق قوانین روسیه طرح یا لایحه ای که در دوما (مجلس سفلی ) به تصویب نهایی برسد باید در شورای فدراسیون ( مجلس سنا) نیز تایید شود و پس از امضای رئیس‌جمهور اعتبار قانونی پیدا می کند.
شورای فدراسیون روسیه ۱۷۰ سناتور از ۸۵ واحد فدرال متشکل از ۲۲ جمهوری، ۴۶ استان، ۹ سرزمین، سه شهر فدرال، چهار ناحیه خودمختار و یک ابلاست خودمختار این کشور دارد.
رئیس شورای فدراسیون پس از رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر، سومین مقام برتر در فدراسیون روسیه است.