به گزارش خبرنگار ایرنا، "فرهاد زیویار" روز چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، اظهار کرد: وظیفه مدیریت و نظارت بر تدوین کلیات برنامه مبارزه با مواد مخدر به معاون سیاسی امنیتی استاندار محول می شود.
وی ادامه داد: در این راستا مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط با ساماندهی معتادان و مبارزه با مواد مخدر ظرف یک ماه باید کلیات برنامه از جمله تدوین برنامه ها، امکانات و اعتبارات مورد نیاز و راهکارها و پیشنهادات برای پیشبرد برنامه ها را برای تصمیم گیری نهایی در جلسه شورای هماهنگی اعلام کنند.
استاندار لرستان عنوان کرد: انتظار می رود در این برنامه از تجربیات قبلی کارشناسان و محققان این موضوع و نقطه نظرات و پیشنهادات مسوولان سایر دستگاه ها نیز استفاده شود.
زیویار بیان کرد: در این برنامه مدون شده بسته کامل برنامه ریزی برای درمان و مدیریت معتادان از ابعاد جسمی، روحی و روانی و مهارتی کاملا مورد نظر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: تمامی فرآیندهای مدیریت معتادان شامل جمع آوری، تجهیز گرم خانه ها، پروتکل های غربالگری سلامت و ایجاد زمینه بازگشت به کار و اجتماع نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
۲ هزار معتاد متجاهر در لرستان وجود دارد
دبیر شورای مبارزه با موادمخدر لرستان نیز در این نشست گفت: در استان لرستان حدود ۲ هزار معتاد متجاهر وجود دارد که در جمع آوری آنها با مشکل اعتباری مواجه هستیم.
اردشیر صفاپور اظهار کرد: جلسه پیشین این شورا ۶ مصوبه داشت که پنج مصوبه از این مجموع اجرایی شده است.
وی افزود: تنها مصوبه اجرایی نشده شورا مربوط به جمع آوری معتادان متجاهر بوده که تاکنون اجرایی نشده است.
صفاپور بیان کرد: پس از ۴۴ سال از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از اتفاقات خوبی که در لرستان در حوزه مدیریت و برنامه ریزی استان اتفاق افتاد، ایجاد ردیف اعتباری برای کمپ های ماده ۱۶ بود که در دولت مردمی سیزدهم روی داد و در کشور کاری کم نظیر بود.
وی با اشاره به اینکه زیرساخت های مورد نیاز کمپ ها در بهترین شرایط است، اضافه کرد: تا اواخر اردیبهشت ماه حدود ۳۴۵ نفر در کمپ ماده ۱۶ استان نگهداری می شد که الان به مرز ۵۰ نفر رسیده و به دلیل عدم وجود اعتبار به حالت نیمه تعطیل در آمده است.
وی با اشاره به در پیش بودن برگزاری کنگره عظیم شهدای استان در آبان ماه بیان کرد: به دلیل دعوت از مهمانان کشوری و استانی در این کنگره نیاز است معتادان متجاهر از فضای شهر جمع آوری و فضای شهری به لحاظ روانی و اجتماعی امن شود.
صفاپور افزود: نیاز است خلا اعتباری که در این حوزه وجود دارد و به مطالبه ای مردمی و رسانه ای تبدیل شده برطرف تا هرچه سریعتر نسبت به جمع آوری این معتادان متجاهر اقدام شود.