به گزارش خبرنگار ایرنا، نویسنده کتاب «مجوزی برای قتل: غربالگری و سقطهای مترتب بر آن از منظر فقه» در این نشست اظهار کرد: هدف از نگارش این کتاب بر اساس آیه «من قتل نفس ....» بوده که به عنوان چراغ راه از ان بهره بردم، اگر کسی نفسی را بدون اینکه اشتباهی کرده باشد و فسادی در زمین انجام داده باشد، او را به قتل برساند، گویا همه انسانها را کشته است و اگر کسی تلاش خود را برای نجات جان حتی جنینی انجام دهد گویا همه انسانها را نجات داده است.
محدثه عاشوری افزود: با توجه به مشکلاتی که در حوزه سقط جنین نه تنها در کشور ما بلکه در سراسر جهان بوجود آمده است، آگاهی بخشی به یک مادر و ماما انگیزهای برای نگارش این کتاب با محوریت سقط جنین در حوزه فقه شد.
وی اضافه کرد: در بخشی از این کتاب به سقط های جنینی که از منظر فقه مجاز است و همچنین به مقوله تطبیق فقه و حوزه در خصوص سقط جنین در کشورهای دیگر، اینکه آیا غربالگریهای مادر در دوران قبل و پس بارداری از قیود فقه برخوردار است یا خیر، پرداخته شده است.
نویسنده کتاب «مثبت سه: واقعیتهایی پیرامون فرزندآوری» نیز در این نشست اظهار کرد: در اوایل انقلاب و پس از انفجار جمعیت شعار «دو بچه کافی است»، مطرح شد، اما بر خلاف تصور از ۲ فرزندی به تک فرزندی رسیدیم،؛ لذا اسم کتاب را «مثبت سه» گذاشتم به معنای اینکه تعداد بچهها در خانوادهها باید باید و میتواند بیشتر از سه فرزند باشد.
حجت الاسلام سیدحسین موسوی افزود: سبک زندگی امروز کم فرزندی است. در فصول این کتاب تلاش شد تا آثار و برکات فرزندآوری را بیان کنم. باید از شیرینیها و خوبیهای این امر صرف از مشکلات و مصائب بر سر راه سخن بگوئیم.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: کشور ایران در معضل جوانی جمعیت و در سالهای آینده با چالهای عمیق در این حوزه روبرو می شود، مبحث پیوست جمعیتی میتواند کمک شایانی به کنترل این معضل داشته باشد.
حجت الاسلام علی اکبر سبزیان افزود: در مساله پیکار با کاهش جمعیت مردم میتوانند نقش موثری را ایفا کنند، تشکلها و کانونهای مردمی در کنار کتابخانههای عمومی میتوانند اقدامات موثری را انجام دهند لذا تلاش می شود این حرکت با شتاب بیشتری انجام شود.