به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران ،حسن عنایتی افزود از نیمه دوم شهریور تا کنون ۲۷۴ محموله نارنگی به وزن پنج هزار و ۵۰۰ تن به کشورهای روسیه، بلاروس و ازبکستان صادر شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار داشت: مدت مشابه سال گذشته، ۵۲ محموله به وزن ۱۱۰۰ تن نارنگی به کشورهای هدف صادر شده بود که ثبت نهایی شده است.
عنایتی تسهیل در فرآیند صادرات و رایزنی با کشورهای هدف، بستهبندی مناسب، تولید باکیفیت میوهها، حل مشکلات قرنطینه و اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغات را از عوامل موثر در افزایش قابل ملاحظه صادرات امسال مرکبات نسبت به سالهای گذشته برشمرد.
وی اظهار امیدواری کرد که با رفع سایر مشکلات مربوط به صادرات محصولات کشاورزی، شاهد افزایش تولید باکیفیت و صادرات سایر محصولات کشاورزی مازندران به دیگر کشورها باشیم.
عنایتی کلیجی توسعه صادرات را از برنامههای مهم و اساسی دولت سیزدهم برشمرد که اثرات و نتایج آن در حال بروز و ظهور است.
مرکبات مازندران پس از برنج دومین محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان است؛ محصولی که تولید مازاد بر مصرف داخلی آن امسال با توجه فراهم شدن زمینه صادراتی به کشورهای عربی به خصوص عراق و روسیه، باید بیشتر به بازار جهانی صادر شود.
کارگروه صادرات مازندران امسال برای حمایت از صنایع تبدیلی، تصمیمات خوبی اتخاذ و مقرر شد تا آن دسته از واحدهای این بخش که نیاز به سرمایه در گردش دارند، به آنها داده شود تا بتوانند مرکبات تولیدی استان را خریداری و فراوری کنند.
استاندارد سازی انبار های موجود و ایجاد انبارهای استاندارد با پرداخت تسهیلات لازم که می تواند بخشی از مشکل نگهداری مرکبات تولیدی استان را رفع کند از دیگر مصوبات کارگروه صادرات مازندران است.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هشت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
زمان برداشت پرتقال هم که " تامسون " مهم ترین رقم آن محسوب می شود از نیمه آبان شروع می شود.
به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تا ۴۰ تن محصول برداشت می شود.