به گزارش روز جمعه ایرنا، «عماد عکوش» در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک افزود: حل معضل آوارگان سوری باید ۱۰ سال پیش آغاز میشد و لبنان در یافتن راهحل برای این موضوع، تعلل کرده است.
وی گفت که مشکل آوارگان انباشته شده، به طوری که حل آن نیازمند به یک جراحی حساس است؛ اقدامی که شاید موجب بروز فتنهای شود که نتایج آن خوشایند نخواهد بود.
عکوش ادامه داد: آنچه میتوان انجام داد، توقف ورود آوارگان و پایان دادن به هرج و مرجی است که موج آوارگان هر لحظه میتواند آن را رقم بزند.
این تحلیلگر لبنانی اضافه کرد که زیر ساختهای این کشور ناتوان از این است که بار سنگین آوارگان را تحمل کند و موج اول، تنها یکی از نتایج ورود آوارگان سوری را نشان داد.
به گفته عکوش، هزینه همه بخشها برای آوارگان زیاد است.
سخنان این تحلیلگر یک ماه پس از آن بیان میشود که «هکتور حجار» وزیر امور اجتماعی دولت پیشبرد امور لبنان ۱۶ شهریورماه ضمن بیان موج جدید ورود آوارگان سوری به کشورش، آمریکا را مسؤول این وضعیت دانست.
شمار آوارگان سوری در لبنان به یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر میرسد، درحالی که تنها اسامی ۸۸۰ هزار نفر از مهاجران در کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد ثبت شده است.
دولت لبنان سپتامبر سال گذشته (شهریور/ مهرماه ۱۴۰۱) تصمیم به اتخاذ اقدامات اداری، امنیتی، قضایی و اطلاعاتی پیشدستانه گرفت تا مانع از مهاجرت غیرقانونی از راه دریا به اروپا شود.
در سایه بحران اقتصادی که دامنگیر لبنان شده و افزایش سرسامآور میانگین فقر که از سال ۲۰۱۹ آغاز شده، تلاش برای مهاجرت غیرقانونی از طریق این کشور به کشورهای اروپایی در ماههای اخیر به شدت افزایش یافته است.
پیشتر «هکتور حجار» وزیر امور اجتماعی دولت پیشبرد امور لبنان ضمن بیان موج جدید ورود آوارگان سوری به کشورش، آمریکا را مسؤول این وضعیت دانست.
وی گفته بود که سوریه متحمل محاصره اقتصادی بزرگی به علت قانون قیصر آمریکاست و به همین دلیل مسؤولیت موج جدید آوارگان را متوجه آمریکا میدانم.
حجار ادامه داد: باندهای زیادی برای قاچاق انسان وجود دارند و همدستی برخی از عناصر امنیتی، ورود آوارگان از سوریه به لبنان را تسهیل میکند.
به گفته وی، ارتش و دستگاه امنیت لبنان برای جلوگیری از موج جدید آوارگان به کشور تلاش میکنند و جامعه جهانی مسؤول پیامدهای بحران آوارگان سوری به لبنان است.
وزیر امور اجتماعی لبنان اضافه کرد: برای تأمین امنیت مرز با سوریه به ۴۰ هزار نیروی نظامی نیاز داریم در حالی که این نیروها اکنون هشت هزار نفر هستند.
حجاز افزود: شرایط همه در لبنان از شهروندان تا آوارگان سوری بسیار سخت است و به جوانان سوریه که در کشور خود و با وجود دشواری شرایط توصیه میکنم که استقامت کنند.
حجار همچنین هشدار داد که موضوع موج جدید آوارگان سوری بسیار خطرناک بوده و دولت این موضوع را پیگیری خواهد کرد.