به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی تلهسور، مانوئل زلایا که همسر رئیسجمهوری فعلی هندوراس است، خود قربانی کودتای سال ۲۰۰۹ است که به موجب آن نتوانست دوره ماموریتش را تکمیل کند و مجبور شد برای چند ماه این کشور را ترک کند.
رئیسجمهوری سابق هندوراس در جریان سخنرانی در بیستوهفتمین سمینار بینالمللی احزاب و جامعه جدید (Seminario Internacional de Los Partidos y la Nueva Sociedad) که احزاب سیاسی از جناح چپ را در مکزیک گرد هم آورد، گفت: در طول ۲۱ ماه گذشتهای که رئیسجمهوری سیومارا کاسترو هدایت کشور را بر عهده دارد، اصول و ارزشها را حفظ کرده و ثانیهای در برابر حملههای عظیمی که به طور دائم رخ میدهد، تسلیم نشده است. ما در حدود این دو سال گذشته، بر بیش از هفت کودتای برنامهریزیشده غلبه کردهایم، آنها را غیر فعال و خنثی کردهایم.
زلایا خاطر نشان کرد که در مواجهه با این حملات، آنها هر روز قویتر میشوند و هر روز همبستگی و اعتقاد بیشتری پیدا میکنند تا در مبارزه ضد امپریالیستی، ضد پدرسالاری، ضد سرمایهداری و میهنپرستانه آمریکای لاتین پایدار بمانند».
وی در بخشی دیگر از سخنان خود تاکید کرد که دولت هندوراس به دفاع دائمی از یکپارچگی مردم کوبا ادامه میدهد و تحریمهای اعمال شده علیه ونزوئلا و علیه ملت نیکاراگوئه را محکوم می کند.
سیومارا کاسترو رئیسجمهوری هندوراس همسر مانوئل زلایا رئیسجمهوری سابق این کشور است که پس از کودتای ۲۸ ژوئن سال ۲۰۰۹ (هفتم تیر ۱۳۸۸) علیه دولت قانونی زلایا به چهرهای مهم و نخستین مدافع حقوق بشر در مقابل اقدامات غیر قانونی و خشونتآمیز دولت کودتا در هندوراس تبدیل شد.
مانوئل زلایا در نتیجه کودتای نظامی حمایت شده توسط آمریکا از ریاست جمهوری برکنار شد و شبانه از کشور تبعید شد، اما پس از تلاشهای مکرر موفق شد بار دیگر به هندوراس بازگردد. ریشه کودتا در هندوراس، تلاش زلایا برای برگزاری رفراندومی بود که به او این اختیار را میداد تا قانون اساسی را تغییر دهد.