به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، پیکارهای وزنهبرداری نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی با رقابتهای دسته فوقسنگین به پایان رسید. در این دسته علی داودی دارنده مدال نقره المپیک ۲۰۲۰ توکیو و آیت شریفی دارنده نشان نقره یکضرب قهرمانی ۲۰۲۳ آسیا نمایندگان ایران بودند. در پایان این مسابقات علی داودی با ثبت مهار مجموع ۴۲۶ کیلوگرم به مدال نقره و آیت شریفی نیز به خاطر مصدومیت انصراف داد.
در چند دوره گذشته نمایندگان ایران به راحتی مدال طلای دسته فوق سنگین را از آن خود کردند اما بحرین با استخدام گورمیناسیان ارمنی معادلات این دسته در قاره کهن را به هم زد. قهرمان اجارهای بحرینیها در مسابقات قهرمانی آسیای ۲۰۲۲ بحرین و ۲۰۲۳ جینجو موفق به کسب عنوان قهرمانی شد. گورمیناسیان در رقابتهای قهرمانی آسیای ۲۰۲۳ با مهار ۲۱۷ کیلوگرم در یکضرب رکورد آسیا را به نام خود ثبت کرد.
عملکرد داودی در فوقسنگین
انتخاب نخست داودی برای حرکت یکضرب وزنه ۱۹۲ کیلوگرمی بود که دارنده نشان نقره المپیک برای مهار آن مشکلی نداشت. داودی با غلبه بر این وزنه وارد جدول رقابتها شد. ملیپوش وزنهبرداری ایران در ادامه نتوانست وزنه ۲۰۰ کیلوگرمی را بالای سر ببرد. دارنده نشان برنز حرکت دوضرب پیکارهای قهرمانی سال ۲۰۲۳ جهان در تلاش سوم خود پشت وزنه ۲۰۰ کیلوگرمی قرار گرفت اما موفقیتی کسب نکرد.
در حرکت یکضرب گورمیناسیان ارمنی با مهار ۲۱۲ کیلوگرم رکورد بازیهای آسیایی را به نام خود ثبت کرد. غول بحرینی در یکضرب این رقابتها موفق شد اختلاف خود را با علی داودی به میزان ۲۰ کیلوگرم افزایش دهد.
داودی که در یکضرب رقابتها قافیه را به گورمیناسیان باخته بود در دوضرب نیز نتوانست اختلاف وزنه را جبران کند و در نهایت به مدال نقره مجموع فوقسنگین نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی رسید.
داودی در حرکت نخست دوضرب موفق به مهار وزنه ۲۳۴ کیلوگرمی شد اما در ادامه نتوانست بر وزنه ۲۴۶ کیلوگرمی غلبه کند. با قطعی شدن مدال نقره داودی وی از انجام حرکت سوم انصراف داد.
نایب قهرمان المپیک در نهایت با ثبت رکورد مجموع ۴۲۶ کیلوگرم به نشان نقره نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی دست پیدا کرد.
عملکرد شریفی در دسته فوق سنگین
آیت شریفی دومین نماینده ایران در پیکارهای دسته فوقسنگین بود که به روی تخته رقابت رفت. شریفی که برای کسب نشان برنز رقابت سختی با حریف ازبک خود داشت در تلاش نخست خود بر وزنه ۱۸۵ کیلوگرمی غلبه کرد اما در ادامه موفق به مهار وزنه ۱۹۳ کیلوگرمی نشد. تلاش سوم شریفی برای مهار این وزنه نتیجهای در برنداشت و وی با کسب عنوان چهارم به کار خود در حرکت یکضرب پایان داد.
آیت شریفی که در حرکت یکضرب وزنه ۱۸۵ را مهار کرد و در رده چهارم قرار گرفت روی حرکت سوم یکضرب و زیر وزنه ۱۹۳ دچار مصدومیت شد و با تشخیص پزشکان از ادامه رقابتهای انصراف داد.
ازنکات بارز این دوره از رقابتها ثبت سه حرکت صحیح از سوی ۲ نماینده ایران در دسته فوق سنگین بود.
آبروداری علی داودی در رقابتهای هانگژو در حالی بود که نمایندگان ایران از بازیهای آسیایی سال ۲۰۰۲ بوسان مالک این دسته بوده و قدرت بلامنازع فوق سنگین به شمار میرفتند. بهداد سلیمی در بازی های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگژو، ۲۰۱۴ اینچئون و ۲۰۱۸ جاکارتا موفق به کسب مدال طلا شد.حسین رضازاده نیز در بازی های آسیایی ۲۰۰۲ بوسان و ۲۰۰۶ دوحه طلا گرفت. البته رضازاده مدال برنز فوق سنگین بازیهای آسیایی ۱۹۹۸ بانکوک را در کارنامه دارد.
سعید علیحسینی نیز مدال نقره بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا را در کارنامه دارد.
در جریان مسابقات دسته فوق سنگین محمد عبدالله بات وزنهبردار پاکستانی در حین وزنه برداری دچار سرگیجه و بیهوش شد.
ردهبندی کامل مسابقات دسته فوقسنگین:
۱- گورمیناسیان از بحرین/ ثبت مجموع ۴۵۷ کیلوگرم مدال طلا
۲- علی داودی/ثبت مجموع ۴۲۶ کیلوگرم مدال نقره
۳- رستم جانگابائف از ازبکستان/ مجموع مهار ۴۲۳ کیلوگرم مدال برنز
نتایج کامل وزنهبرداران ایران در هانگژو:
۱- ریحانه کریمی اوت در دسته ۶۴ کیلوگرم زنان
۲- حسین سلطانی پنجم دسته ۸۱ کیلوگرم مردان
۳- امیر حقوقی هشتم دسته ۹۶ کیلوگرم مردان
۴- میرمصطفی جوادی نهم دسته ۹۶ کیلوگرم مردان
۵- الهه رزاقی نهم دسته ۷۶ کیلوگرم زنان
۶- مهدی کرمی پنجم دسته ۱۰۹ کیلوگرم مردان
۷- رضا دهدار اوت در دسته ۱۰۹ کیلوگرم مردان
۸- سیده الهام حسینی انصراف از ادامه رقابت های دسته ۸۷ کیلوگرم زنان
۹- علی داودی مدال نقره دسته فوق سنگین
۱۰- آیت شریفی انصراف از رقابتهای دسته فوق سنگین