به گزارش ایرنا، سیدرضا مرتضوی عصر روز شنبه در جلسه شورای اداری استان و تجلیل از خانوادههای اعضای اصفهانی ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: دلاوریها و رکوردشکنیهای دریادلان ناوگروه ۸۶ را باید جزو نقاط عطفِ تاریخِ ارتش جمهوری اسلامی ایران بدانیم.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف و ماموریتهای اصلی که نیروهای مسلح دنبال میکنند و بواسطه پیگیری این اهداف، جان خود را نیز در طبق اخلاص میگذارند، توسعه دامنه امنیت کشور است.
مرتضوی افزود: جایگاه امنیت در مراتبِ مفاهیمی که بعنوان ارکان اصلی حیات قلمداد میشود، در بالاترین رُتبه قرار دارد.
وی ادامه داد: ارتقا خودباوری و اعتماد به نفس، نتایج و محصولات گرانقدری ببار آورده است که نمونه آن، نوآوریها و فنآفرینیهایی است که هم در تجهیزات و امکانات و هم در مسیر سفر ناوگروه ۸۶، همه رکوردهای گذشته را درنوردید.
استاندار اصفهان تاکید کرد: خاطرات گروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش و خانوادههای آنها باید ثبت شود چرا که این خاطرات نماد تاریخ پرافتخار جمهوری اسلامی است.
استاندار اصفهان افزود: مردان بزرگ همیشه بر دوش خانوادهها، همسران، پدران و مادرانی که پشتیبان آنها بودهاند، حرکت کردهاند، پشتیبانیهایی که موجبِ به ثمر نشستنِ این حرکتها و نوآوریها شده است.
وی یادآور شد: در سالهای گذشته و در اوج حرکتهای دشمن برای تخریب خانه امید و خودباوری مردمِ ما، حرکتی در مجموعه نیروی دریایی ارتش اتفاق افتاد که این حرکت در جاهای مختلف آبهای سرزمینی و فراسرزمینی کشور گسترش داده شد و بر افتخارات جمهوری اسلامی افزود.
مرتضوی ادامه داد: اقدام ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی در هشت ماه دریانوردی و طی بیش از ۶۵ هزار کیلومتر مسیر دریایی توام با ایامی بود که دشمن همه هیمنه خود را در جنگی ترکیبی به مدد طلبید تا امید را در جمهوری اسلامی از بین ببرد و اینجاست که کارِ ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش ارزش مضاعف یافت.
لزوم اهتمام دستگاه های اجرایی در صدور مجوزهای کسب و کار
استاندار اصفهان همچنین در جلسه شورای اداری استان با تأکید بر لزوم اهتمام دستگاههای اجرایی در صدور مجوزهای کسب و کار، گفت: طی ماههای گذشته رتبه استان اصفهان در سامانه صدور مجوزها مطلوب نبود و مهمترین دلیل آن عدم رعایت همه جزییات در ثبت مجوزها در این سامانه است.
مرتضوی ادامه داد: طبق گزارش ارائه شده توسط اداره کل اقتصاد و دارایی استان، با همت دستگاههای اجرایی جایگاه استان نسبت به گذشته مطلوب تر شده اما با رعایت همه جانبه روند صدور مجوزها، تکمیل این سامانه سرعت بیشتری می یابد.
وی تأکید کرد: اصفهان با دارا بودن زیرساختهای متعدد باید در رتبههای بالای خدمت رسانی به مردم قرار بگیرد از این رو مدیران بطور مکرر از کارشناس مربوطه ارائه گزارش بخواهند تا روند صدور مجوزها سرعت بیشتری بگیرد.
استاندار اصفهان با اشاره به برخی از قوانین مخل کسب و کار و فضای اقتصادی استان، گفت: یکی از کارهای خوبی که از گذشته در استان انجام میشد شناسایی این موارد توسط دستگاههای اجرایی و ارائه به سطح ملی بود تا کارگروه مقررات زدایی حسب گزارشات ارائه شده برخی موارد را اصلاح و فضای اقتصادی استان را ساماندهی میکرد.
دکتر مرتضوی افزود: پیگیریهای خوبی در 2 سال گذشته انجام شد و رتبه استان در بهبود شاخص فضای کسب و کار از ۲۳ به پنجم ارتقاء یافت.
وی تصریح کرد: اگر این مسیر توسط دستگاههای اجرایی ادامه یابد کشور و استان از این شرایط منافع خواهد شد.
دیدار استاندار اصفهان با اعضای اصفهانی ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی
همچنین پیش از جلسه شورای اداری استان، استاندار اصفهان به همراه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با اعضای اصفهانی ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و خانواده ایشان دیدار کرد.
در این دیدار صمیمانه سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان با قرائت آیه شریفیه «إِنَّا فَتَحْنَا لَکَ فَتْحًا مُبِینًا»، گفت: هدف از این نشست، تقدیر از حرکت مجاهدانه شما بزرگواران و صبر، تحمل و حمایت خانوادههای محترم شما افتخار آفرینان ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: از روزی که این حرکت آغاز و گزارشهای متعدد آن مخابره شد و مقام معظم رهبری از این مجموعه غیور تقدیر ویژه داشتند، دغدغه ما این بود که سهم خود را در قبال خانواده ارزشمند ارتش جمهوری اسلامی ادا کنیم.
استاندار اصفهان عنوان کرد: اگر بخواهم در یک جمله قصه شما را روایت کنم باید بگویم که این حرکت و رویداد موفق، تراز اعتماد به نفس را در جمهوری اسلامی بالا برد.
مرتضوی متذکر شد: کشورهای نادری در دنیا چنین جرأت و جسارتی دارند که به این عرصه ها ورود کنند اما در مجموعه منظومه حرکتهای قبلی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران این جانفشانی و اقتدار معنا شد.
وی خاطرنشان کرد: همین موضع گیریها برای جمهوری اسلامی در دریا حریم امن ایجاد کرده است.
استاندار اصفهان گفت: به سهم خود و از طرف مدیریت استان قدردان شما و خانوادههای صبورتان هستیم.
مرتضوی افزود: «ما میتوانیم» به معنای حقیقی و واقعی توسط شما فرزندان برومند ایران اسلامی معنا شد از این رو خداوند متعال را شاکر هستیم که چنین جوانان برومندی در ایران اسلامی پرورش یافتهاند.
وی عنوان کرد: پیش از این دیدار مدیر حوزه هنری اصفهان اعلام آمادگی کردند خاطرات اعضای اصفهانی ناوگروه ۸۶ را ثبت کنند که اقدامی ضروری و شایسته تقدیر است.
وی خاطرنشان کرد: در اوج تلاشهای بیهوده دشمن برای از بین بردن امید میان ایرانیان این از خودگذشتگی توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، بار دیگر امید را به دستان توانمند ایرانیان معنا کرد.
استاندار اصفهان افزود: این دلاوری ارتش جمهوری اسلامی ایران در زمانی بود که دشمن با همه توان به میدان آمده بود تا در یک جنگ ترکیبی امید را از مردم ما بگیرد که بار دیگر با جانفشانی جوانان برومند ایران اسلامی سرشکسته و مأیوس شد.
ارتش جمهوری اسلامی ایران در رکاب ولایت
امیر سرتیپ دوم سیاوش میهن دوست فرمانده ارشد نظامی ارتش در استانهای اصفهان یزد و چهار محال و بختیاری نیز در این دیدار، گفت: ما نظامیان هر چه داریم در سایه تلاش، صبر و حمایت همسران و خانوادههای بزرگوارمان است که عشق و علاقه خود به نظام جمهوری اسلامی را با استقامت و بردباری در شرایط مختلف زندگی ایفا کردهاند.
وی ادامه داد: عرصه سخت و تحمل مشکلات بر دوش فرزندان، همسران و خانوادههای دریانوردان ارتش جمهوری اسلامی است.
فرمانده ارشد نظامی آجا در استان اصفهان بیان کرد: همه ما بعنوان سربازان حضرت ولیعصر در رکاب ولایت هستیم زیرا معتقدیم که ولایت نور است و رسیدن به سعادت تنها در سایه گام نهادن در این مسیر است.
به گزارش ایرنا، ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران پس از هشت ماه دریانوردی و طی بیش ۶۵ هزار کیلومتر مسیر دریایی که با هدف طی یک دور ۳۶۰ درجه دور کره زمین انجام شد، به کشور بازگشت و در مسیر خود از خطرناکترین تنگهها برای دریانوردی گذر کرد.
رهبر معظم انقلاب مرداد ۱۴۰۲ در دیدار فرماندهان نیروی دریایی ارتش و کارکنان ناوگروه ۸۶ و خانوادههایشان تاکید کردند: کاری که شما انجام دادید یک افتخار بزرگ بود؛ شما نشان دادید که دریای آزاد متعلق به همه است و اینکه میگویند ما اجازه نمیدهیم فلان کشتیها از فلان تنگهها عبور کنند، غلط زیادی است.
این ناوگروه پس از اعزام به ماموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.
پس از این توقف، ناوگروه با ادامه مسیرش به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض این اقیانوس و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، در نهایت در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این امر مصادف با یکصد و بیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چندروزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپتاون آفریقای جنوبی پهلو گرفت و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدود ۴۰ روزه، در بندر صلاله عمان مستقر شد.
صلاله آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و دریادلان ایرانی پس از جداشدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت کردند و سرانجام وارد آبهای سرزمینی کشورمان شدند.
دریادلان ناوگروه ۸۶ در ۳۰ اردیبهشت سالجاری در بندرعباس مورد استقبال فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفتند تا تاریخساز شوند.