یاسوج - ایرنا -معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه وبویراحمد اعتبارات تبصره ۱۸ این استان ۲۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد است و دستگاه های مختلف اجرایی ابلاغ شده است.

به گزارش ایرنا، احسان عسکری شنبه شب در کمیته تبصره ۱۸ در یاسوج اظهار داشت: این میزان اعتبار در بخش های اقتصای حوزه کشاورزی، صنعت و معدن و میراث و فرهنگی هزینه خواهد شد.

وی سهمیه جهاد کشاورزی ۶۹ میلیارد ۸۰۰ میلون ریال، از این میزان اعلام کرد و گفت: این اعتبارات با همکاری بانک های کشاورزی، بنیاد برکت و صندوق کارآفرینی امید به متقاضیان پرداخت خواهد شد.

عسکری تسهیلات صنعت، معدن و تجارت استان از محل تبصره ۱۸ را ۶۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

وی اضافه کرد: بهزیستی ۳۰ و کمیته امداد نیز ۷۳ میلیارد ریال نیز برای اشتغالزایی جامعه هدف از محل تبصره ۱۸ تسهیلات دریافت خواهند کرد.

عسکری تصریح کرد: سهم میراث فرهنگی، نهضت احیا و بانک ملت به ترتیب از این بودجه ۱۴۰، ۷۱۰ و ۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

این استان ۲۱ شهرک صنعتی مصوب و ۱۳ شهرک صنعتی در حال فعالیت دارد که میزان اشتغالزایی کل واحدهای صنعتی ۵۶۵۹نفر است.

مجموع اراضی در اختیار شرکت شهرک های صنعتی ۱۶۱۶ هکتار است که از این میزان ۱۵۸۶ هکتار سند ثبتی گرفته شده است.

۳۷۶ واحد در شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که شماری از آنان غیرفعال است.

کهگیلویه و بویراحمد، یکی از استان‌هایی است که به دلیل داشتن منابع آبی فراوان و خاک حاصلخیز، کشاورزی به یکی از بخش‌های اقتصادی مهم و محوری آن تبدیل شده است. بخش کشاورزی، دومین بخش اقتصادی این منطقه به شمار می‌آید و از ظرفیت‌های بالقوه‌ای برای توسعه پایدار و تعالی اقتصادی برخوردار است.

سالیانه حدود یک میلیون تن محصول کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید و روانه بازارهای مصرف می‌شود، این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.

در حال حاضر ۸۲ فقره پروانه بهره‌برداری معتبر معدن در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد ۴۵ معدن فعال و مابقی غیرفعال و یا در حال تجهیز هستند.ظرفیت استخراج اسمی سالیانه این معادن بیش از پنج میلیون تن است که با استخراج واقعی بیش از ۲.۵ میلیون تن در سال فعالیت می‌کنند.

ارزش سرمایه گذاری معادن موجود استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۸۸۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۸۲۰ نفر است.عمده مواد معدنی استان مواد اولیه سیمان، گچ، آهک، سنگ لاشه، مالون، مرمریت، بوکسیت، فسفات، سلستین، مارن و دیگر موارد است.

بر اساس آخرین آمار بیش از ۱۶۷ هزار نفر شاغل در استان وجود دارد.

از جمعیت ۷۲۶ هزار نفری استان، حدود ۱۶ هزار نفر از جمعیت استان بیکار هستند.

تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد با تاکید بر اشتغال جوانان، دانش آموختگان دانشگاهی، زنان و اشتغال حمایتی به دولت اجازه می دهد ۱۰۰ درصد منابع حاصله از مابه التفاوت قیمت حامل‌های انرژی را به حساب خاصی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز و منابع حاصله را به شکل وجوه اداره شده و یارانه سود و ترکیب با منابع صندوق توسعه ملی و تسهیلات بانکی در جهت حمایت از طرح‌های تولید، اشتغال و آموزش و کمک به کارورزی جوانان دانش آموخته دانشگاهی پرداخت کند.