تهران- ایرنا- ناترازی تولید و مصرف برق در کشور سبب شده تا دولت سیزدهم با عزمی جدی در توسعه ظرفیت نیروگاهی گام بردارد تا این ناترازی‌ها رفع شود؛ به طوری که ۷ هزار و ۷۰۵ مگاوات از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون به ظرفیت تولید نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ناترازی تولید و مصرف برق در کشور در تابستان ۱۴۰۰ خاموشی‌های گسترده‌ای را رقم زد که هم نارضایتی مردم را در پی داشت و هم فعالان صنعتی را با مشکل روبرو کرده بود. دولت سیزدهم زمانی که سکان امور را در دست گرفت وارث این ناترازی بود

زمانی که «علی‌اکبر محرابیان» سکان وزارت نیرو را در دولت سیزدهم به دست گرفت عزم خود را جزم کرد تا با رفع بخشی از ناترازی برق پایداری برای تابستان ۱۴۰۱ تأمین کند تا خاطره روزهای سخت تابستان ۱۴۰۰ اندکی التیام یابد.

اقدامات به‌فوریت در دستور کار قرار گرفت و تابستانی بدون خاموشی برای ۱۴۰۱ رقم زد و متعاقب آن تابستان ۱۴۰۲ هم بدون خاموشی ثبت شد که بخشی از آن حاصل توسعه ظرفیت نیروگاهی بود که با جدیت تمام از سوی وزارت نیروی دولت سیزدهم دنبال شد.

معاون توسعه طرح‌های شرکت برق حرارتی در همین رابطه گفت: ۴۰ واحد نیروگاه حرارتی جدید از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون به ظرفیت پنج هزار و ۷۰۵ مگاوات برای کمک به کاهش ناترازی، اشتغال‌زایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری وارد مدار شده است.

«محمد رمضانی» درباره عملکرد دولت سیزدهم در احداث واحدهای جدید نیروگاهی، گفته است: هفت هزار و ۷۰۵ مگاوات از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است که این اقدام از طریق سنکرون ۴۰ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت پنج هزار و ۷۰۵ مگاوات و همچنین رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و افزایش توان عملی نیروگاه‌های گازی موجود به ظرفیت دو هزار مگاوات محقق شده است.

وی ادامه داد: واحدهای سنکرون شده جدید شامل بخش گاز نیروگاه‌های سیکل ترکیبی هنگام، ایران ال‌ان‌جی (سه واحد)، قشم پاسارگاد، آریان زنجان (دو واحد)، مهتاب کویر (دو واحد)، شهید باکری (دو واحد)، تربت‌حیدریه، فولاد بوتیا، دوکوهه، فولاد مبارکه و واحدهای گازی کوچک میان‌رود، زاهدان (سه واحد)، صبای دهلران (چهار واحد)، پتروشیمی کردستان (سه واحد) و پتروشیمی کرمانشاه بوده است.

رمضانی افزود: همچنین در این مدت واحدهای بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی جهرم، هریس، ارومیه، چابهار، بعثت پارس جنوبی (دو واحد)، غرب کارون، عسلویه، فردوسی، خرم‌آباد، ارومیه و سبلان (دو واحد) نیز به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور به ۷۴ هزار و ۷۰۵ مگاوات رسیده است، گفت: ۶۲۲ واحد تولید برق حرارتی در ۱۳۴ نیروگاه کشور وظیفه تولید برق پایدار برای مشترکان سراسر کشور را بر عهده دارند که بیش از ۶۸ درصد از این ظرفیت در اختیار بخش خصوصی است.

همچنین اخیراً علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار کرد: دولت سیزدهم در حالی در سال ۱۴۰۰ شروع به کارکرد که در صنعت برق با ناترازی بسیار شدیدی مواجه بود، بااین‌حال از همان ابتدای کار تلاش کردیم تا با برنامه‌ریزی یکپارچه و منسجم تأمین پایدار برق به‌ویژه در تابستان سال ۱۴۰۱ را در دستور کار قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه برای سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰۰ اقدام و برای سال جاری نیز ۱۴۰ اقدام باهدف تأمین برق پایدار تابستان تنظیم و اجرایی شد، ادامه داد: به دلیل افزایش شدید دمای هوا در تابستان سال جاری بیش از ۳۶ بار پیک مصرف سال ۱۴۰۱ شکست، اما همان‌طور که مشاهده شد مشکلی برای تأمین برق سراسری پیش نیامد.

وزیر نیرو دررابطه‌با جزئیات افزایش دمای هوا در تابستان سال جاری و اثر آن بر روی میزان مصرف برق نیز، گفت: برای دوره گرم سال جاری سه سناریوی افزایش ۳ درصدی، افزایش ۴ درصدی و افزایش ۶ درصدی مصرف برق پیش‌بینی‌شده بود که به طور متوسط بدبینانه‌ترین سناریو یعنی افزایش ۶ درصدی رقم خورد، اما این همه ماجرا نبود و به‌واسطه افزایش شدید دما در مرداد و شهریور ۳۶ بار رکورد مصرف برق سال ۱۴۰۱ شکست که در این بازه‌های زمانی مصرف برق کشور تا ۹ درصد افزایش را نیز نسبت به سال قبل ثبت کرد.