شیراز – ایرنا – حافظیه شامگاه ۱۹ مهرماه میزبان یادروز این غزلسرای نامدار است؛ آیینی که امسال یک میهمان ویژه دارد و قرار است آیت الله رئیسی سخنران ویژه آن باشد؛ به گفته مسئولان میراث فرهنگی فارس این آرامگاه در حال مهیا شدن برای برپایی آیینی به یادماندنی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، برنامه‌های هفته بزرگداشت حافظ با افتتاحیه‌ای در محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به این مناسبت ضمن گرامیداشت هفتۀ بزرگداشت حافظ شیرازی نوشت: شاعرانی همچون حافظ، از گذشته های دور تا به امروز، درس بزرگ و پیام روشنی به دشمنان ایران داده اند و آن، ارزش ذاتی مفهوم صلح در اندیشۀ اصیل فرهنگ ایرانی ـ اسلامی است که عدالت، امنیت، حفظ کرامت انسان و اخلاق را در پی خواهد داشت.

او در بخش دیگری از پیام خود بیان کرد که زبان حافظ شیرازی، بازتاب حال ملت ایران در همۀ اعصار و به تعبیر گویاتر، آیینۀ تمام نمای فرهنگ تمامی ایرانیان بوده و هست.

همزمان از شامگاه این روز نشست‌های تخصصی هفته بزرگداشت حافظ در آرامگاه این غزلسرای نام‌آشنای شیرازی آغاز شد؛ در نخستین شب دکتر جواد دهقانیان استاد دانشگاه شیراز از تاکید بر وحدت وجودی در اشعار او سخن گفت.

این نشست‌های تخصصی تا ۱۸ مهرماه برپا است و اساتید حافظ‌ پژوه سراسر کشور در سخنرانیهایی از چندصدایی در دیوان حافظ، اقبال و القاب او و حافظ و حافظشکنی سخن می‌گویند.

از امروز هم‌آوایی دوات و قلم نی نیز در محوطه حافظیه برپا شده و خوشنویسان شیرازی هز روز از ۱۰ صبح تک بیت‌هایی ناب را به خط خوش از این شاعر شهیر به بازدید کنندگان هدیه می‌کنند.

اما گل سرسبد برنامه‌های هفته گرامیداشت حافظ شیراز آیین یادروزی است که به رسم هرساله در جوار آرامگاه او شامگاه ۱۹ مهر برگزار می‌شود.

همزمانی دومین سفر استانی رئیس جمهور به فارس با یادروز حافظ شیرازی حُسن وقتی شد تا این آیین هرساله امسال میهمانی ویژه ‌داشته باشد و آیت الله رئیسی در آرامگاه حافظ سخنرانی کند.

بر اساس برنامه‌ریزی‌ها این مراسم قرار است با حضور مسئولان ارشد کشوری و استانی، اهالی فرهنگ، شعرا و جمعی از ادیبان و میهمانان خارجی در جوار بارگاه حافظ برگزار ‌شود و فردای آن یعنی در سالروز بزرگداشت حافظ شیرازی بازدید از آرمگاه او برای عموم مردم رایگان است.

اکنون حافظیه همزمان با میزبانی از نشست‌های تخصصی هفته حافظ و هنرآفرینی خوشنویسان فارسی، خود را آماده کرده تا میزبان آیینی ویژه به نام شهره شهر شیراز باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس در این ارتباط از آماده‌سازی آرامگاه حافظ برای برگزاری این یادروز به یادماندنی خبر داد و گفت: هر چند مجموعه فرهنگی، تاریخی آرامگاه حافظ به دلیل حضور مقامات رسمی و گردشگران داخلی و خارجی جایگاه ویژه‌ای دارد، به‌طور دائم موردتوجه مسئولانه است و آمادگی میزبانی ازاین‌گونه برنامه‌ها را دارد اما در این فرصت نیز در حال رفع برخی نواقص هستیم.

به گفته سید مؤید محسن نژاد ساماندهی تأسیسات برقی، رنگ‌آمیزی حوض‌ها و دیگر بخش‌ها محوطه، ساماندهی سیستم صوتی، نورپردازی، جوشکاری و افزایش سطل‌های زباله، طراحی فضای سبز و پاک‌سازی کامل محوطه پیرامونی بخشی از اقداماتی است که برای برگزاری هر چه‌بهتر این مراسم انجام‌شده است.

او اضافه کرد: قرار است نمایشگاهی از آثار هنری هنرمندان صنایع‌دستی در آرامگاه حافظ برپا شود که در قالب آن ۲ اثر فاخر صنایع‌دستی فارس شامل ماکت آرامگاه حافظ از خاتم با ارتفاع ۲ متر از کهساخته سرانگشتان استاد هنرمند رسول مردانی بلداجی است و ماکت مسجدالنبی خاتم در ابعاد ۲ متر در ۳ متر ساخته هنرمند چیره دست مسعود شیرازی فرد نیز به نمایش درآید.

آنطور که مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس گفت در این قالب برپایی ۲۰ غرفه نمایشگاهی صنایع‌دستی در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی و معرفی زندگی عشایر فارس در قالب سیاه‌چادر عشایری برپا می‌شود .

هفته حافظ همواره برای شیرازی‌های هنر دوست حال و هوای ویژه‌ای داشته و ۲۰ مهرماه میعادگاه مردم ادب دوست و صلح طلب این شهر بوده است.

خواجه حافظ غزلسرای نام آشنای شیرازی سال ۷۲۶ هجری قمری در این شهر متولد شد، در جوانی بسیاری از علوم مذهبی و ادبی روزگار خود را فراگرفت و شهره دیار خود شد؛ حفظ و فهم عمقی کلام الله مجید به او لقب حافظ را داد و با همین نام بلندآواره شد.

حافظ شیرازی در سال ۷۹۱ هجری قمری در شیراز از دارفانی رفت.

رئیس جمهور و هیات دولت سیزدهم در دور دوم سفرهای استانی خود ۱۹ مهرماه به فارس سفر می‌کنند.