تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۳

زنجان – ایرنا –استان زنجان، چهار رویداد را در تقویم رویدادهای ملی گردشگری کشور به ثبت رسانده و برای ثبت پنج رویداد و جشنواره دیگر اقدام کرده که نشانگر سهم عمده‌ استان در این حوزه است.

به گزارش ایرنا، جاذبه های گردشگری یک مقصد تنها به ویژگی های محیط طبیعی یا ابنیه، صنایع دستی و نظایر آن خلاصه نمی شود و رویدادهایی که در یک مقصد رخ می دهد خود می تواند به عنوان منبعی مهم برای جذب گردشگران به حساب آید.

این موضوع تا آن حد اهمیت می یابد که ممکن است یک مکان از جاذبه های شناخته شده و مطرح کم بهره باشد، اما تدارک و برگزاری یک رویداد واجد اهمیت به جذب طیف وسیعی از گردشگران به آن محل منجر شود.

روند برگزاری رویدادهای گوناگون در مقاصد مختلف از دهه پایانی قرن بیستم چنان شتاب گرفته که گویا مسابقه ای در تدارک و برگزاری رویدادها میان مقاصد گردشگری در جریان است.

این موضوع از آنجا که مساله توسعه گردشگری در کشور در چارچوب سیاستهای کلی نظام قرار دارد می تواند به عنصری جذاب و به نسبت روزآمدتر و قابل توسعه‌تر از جاذبه ها در صنعت گردشگری کشور بدل شود.

رویدادهای گردشگری با ایجاد تنوع در محصولات گردشگری به برطرف کردن مشکل فصلی بودن، توزیع عادلانه ثروت، افزایش فرصت های شغلی تمام وقت و ارتقای طول اقامت و پرداختی گردشگران در منطقه هدف کمک می کند، همچنین موجب افزایش آگاهی در رابطه با مقصد و انسجام و همبستگی جامعه محلی می شود.

چند سالی است توسعه رویدادهای گردشگری در استان زنجان مورد توجه قرار گرفته است.

در این راستا در کنار جشنواره ملی آش ایرانی که قدمتش به ۱۶ دوره رسیده، رویدادها و جشنواره های دیگر با محوریت و ویژگی های بومی و کشاورزی در مناطق مختلف استان پا گرفته است که برخی از آنها با وجود نوپا بودن ظرفیت توسعه در ابعاد بزرگتر را دارد.

سهم قابل توجه زنجان در تقویم رویدادهای گردشگری کشور

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: تاکنون چهار رویداد جشنواره ملی آش ایرانی، نمایشگاه ملی صنایع دستی، جشنواره غذای اکو- جاده ابریشم و اجتماع عظیم یوم العباس با میزبانی استان زنجان در تقویم رویدادهای ملی ایران ثبت شده است.

سید سعید صفوی افزود: پنج پرونده رویدادهای گردشگری استان زنجان نیز برای ثبت در تقوم گردشگری کشور در دست پیگیری قرار دارد.

براساس گزارش های منتشر شده، مسافران و گردشگران کمترین نارضایتی را از استان زنجان داشتند؛ از این رو شعار «زنجان میزبان مهربان» عنوان با مسما و درخور شأنی برای این استان است. وی با بیان اینکه استان زنجان با اعلام مسوولان ارشد وزارت میراث فرهنگی، استان جشنواره های کشور است، اظهار داشت: براساس گزارش های منتشر شده، مسافران و گردشگران کمترین نارضایتی را از استان زنجان داشتند؛ از این رو شعار «زنجان میزبان مهربان» عنوان با مسما و دخور شأنی برای این استان است.

صفوی با بیان اینکه استان زنجان از حیث موقعیت جغرافیایی با استان متعدد کشور فاصله یک تا چهار ساعته دارد، گفت: در کنار ظرفیت های میراثی و صنایع دستی می توان با برگزاری رویدادهای مختلف گردشگری با تکیه بر میراث طبیعی و ناملموس استان، جذابیت های دیگری نیز به حوزه گردشگری استان اضافه کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جشنواره ها و رویدادهای مهم گردشگری در کشورهای مختلف با عناصر ساده جایگاه مهمی پیدا کرده و مخاطبان زیادی را هم به خود جذب کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر تلاش شده با تکیه بر ظرفیت های مختلف مناطق استان مثل باغ های زردآلو و پرورش ماهی در ماهنشان، باغهای گردو در سهرورد، زیتون و انار طارم، آشپزی های ماهر سجاس، رویدادها و جشنواره هایی در مناطق مختلف استان برگزار و ظرفیت های استان نیز بیش از پیش به مخاطبان معرفی شود.

ضرورت ارتقای سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی استان

استاندار زنجان نیز در اظهارات متعدد خود بر ضرورت ارتقای سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی استان تاکید کرده است.

با توجه به داشته های استان در حوزه میراث فرهنگی باید برای چگونگی صیانت و تولید ثروت از آن برنامه ریزی شودمحسن افشارچی معتقد است: با توجه به داشته های استان در حوزه میراث فرهنگی باید برای چگونگی صیانت و تولید ثروت از آن برنامه ریزی شود که متاسفانه سهم گردشگری استان از تولید ناخالص داخلی یک درصد است که رقم بسیار پایینی را نشان می دهد.

استاندار زنجان بر افزایش ثروت از محل گردشگری با تکیه بر برنامه ریزی مناسب و ثمر بخش تاکید دارد و بر این باور است: بر حوزه گردشگری باید نگاه فرهنگی و اقتصادی حاکم باشد و در این راستا انتظار بر این است که این مساله مهم را برای نسل جوان و نوجوان تبیین کنیم و داشته ها و آزموده هایمان را به این نسل آموزش دهیم.

رویدادهای گردشگری، فرصتی مناسب برای توسعه استان

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار زنجان نیز با بیان اینکه جشنواره ها و رویدادهای گردشگری یک فرصت عالی برای توسعه استان است، گفت: باید از این فرصت های مناسب برای توسعه همه جانبه استان استفاده کرد.

مرتضی شهامی با بیان اینکه برگزاری جشنواره ها و رویدادهای گردشگری مثل جشنواره ملی آش ایرانی و نمایشگاه ملی صنایع دستی باید به صورت هدفمند و برنامه محور انجام گیرد، اظهار کرد: برگزاری این جشنواره ها در کنار جذب گردشگران، رونق اقتصادی استان را نیز به همراه خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه برگزاری چنین جشنواره هایی می‌تواند بیش از پیش قابلیت‌های گردشگری استان را معرفی کند، اظهار داشت: مردمی بودن این جشنواره ها مهمترین اعتبار آنهاست که موجب شده اقوام متعدد اصیل ایرانی گرد هم جمع شوند.

برآیند:

استان زنجان به عنوان یکی از مقاصد گردشگری در کنار جاذبه های طبیعی و تاریخی، برگزاری رویدادهای مختلف گردشگری را در مناطق مختلف استان در دستور کار قرار داده است.

تحقق این مهم علاوه بر توجه به مناطق مختلف استان موجب رونق و شکوفایی اقتصادی سراسر استان می شود و زنجان را به عنوان شهر جشنواره ها در کشور مطرح می کند.