به گزارش خبرنگار ایرنا، کشتار غیرمجاز دام به عنوان یکی از اساسی ترین چالش های حوزه سلامت استان ایلام تبدیل شده است، با نگاهی به ورودی و خروجی شهر ایلام با حجم زیادی از قصابی های غیرمجاز مواجه می شویم که بدون رعایت هیچ اصول بهداشتی در کنار واحدهای قصابی، دام را ذبح و به فروش می رسانند و از سوی دیگر، کشتار غیرمجاز در شهر ایلام در حالی در حال افزایش است.
کشتارگاه دام ایلام در سال ۱۳۹۷ به بخش خصوصی واگذار و هم اکنون ماه هاست تعطیل و در بلاتکلیفی به سه می برد.
پیش از این خبرگزاری ایرنا در گزارشی تحت عنوان کشتارگاه دام ایلام؛ تجربه ای ناموفق در خصوصی سازی به مشکلات این کشتارگاه پرداخته بود؛ در حال حاضر بلاتکلیفی این کشتارگاه به طور جدی سلامت مردم را تهدید می کند چراکه مردم گوشت قرمز خود را مراکز غیرمجاز تهیه می کنند.
طبق گفته افراد شاغل در کشتارگاه دام تا پیش از تعطیل شدن این واحد صنعتی، روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ دام سبک و سنگین ذبح می شده است اما هم اکنون هیچ گونه دامی در این کشتارگاه ذبح نمی شود.
مسئولان استانی نیز در حال حاضر برای خلع ید مالک کشتارگاه دام صنعتی ایلام و واگذاری آن، به شخص دیگر و یا بخش دولتی تلاش می کنند.
خلع ید مالک و واگذار به بخش دولتی اساسی ترین نیاز کشتارگاه ایلام است
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد آخرین وضعیت کشتارگاه دام ایلام، اظهار کرد: کشتارگاه صنعتی دام ایلام در حال حاضر تعطیل است و مسئولان ارشد استان پیگیر تغییر مالکلیت این واحد صنعتی بزرگ از طریق سازمان خصوصی سازی هستند.
"یونس احمدی" بیان کرد: لازم است که موضوع خلع ید مالک کشتارگاه دام ایلام، بیشتر پیگیری شود تا سریعتر به نتیجه برسد و بخشی از مشکلات حوزه بهداشت دام در شهر ایلام برطرف شود.
وی گفت: پیشنهاد دامپزشکی استان ایلام این است که این کشتارگاه دوباره به بخش دولتی واگذار شود.
احمدی با بیان اینکه طبق بررسی های کارشناسی در سایر شهرهای این استام، حدود ۵۰ درصد از کشتارگاه ها، شرایط مساعدی دارند، افزود: برای حل مشکلات 5۰ درصد کشتارگاه های دیگر استان بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
به گزارش ایرنا، طبق اعلام کارشناسان حوزه بهداشتی افزایش کشتار غیرمجاز منجر به افزایش بیماری های مشترک در استان ایلام شده و هم اکنون استان در بحث بیماری های مشترک جایگاه مناسبی در کشور ندارد.
طبق آمارها طی سال جاری بیش از ۱۸۴ واحد توزیع فرآورده های خام دامی در استان ایلام به مراجع قضایی معرفی شده که بیشتر این واحدها مراکز کشتار غیرمجاز دام بوده است.