به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در نشست علنی نوبت عصر امروز- دوشنبه ۱۷ مهرماه- مجلس شورای اسلامی ادامه رسیدگی به جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با ماده ۴۵ این لایحه مخالفت کردند و در نهایت پیشنهاد اصلاح کل این ماده، از سوی کمیسیون انرژی ارائه شد و علیرغم مخالفت دولت به تصویب مجلس رسید.
متن اصلاح کل ماده ۴۵ بدین شرح است: دولت مکلف است در راستای افزایش ارزش افزوده محصولات در زنجیره پایین دستی پترو پالایشگاهی و نیز افزایش کیفیت فرآورده های نفتی و تطابق آن با استانداردها و الزامات قانونی داخلی و بین المللی سازوکارهای مورد نیاز برای ارتقای کیفی فرآورده های تولیدی و کاهش تولید فرآورده های سنگین را به نحوی تهیه نماید که تا سال پایان برنامه، ترکیب و کیفیت فرآورده های نفتی تولیدشده توسط شرکت های پالایش نفت و پترو پالایشگاهی از استانداردهای لازم برخوردار باشد.
تبصره: تخفیف ۵ درصدی خوراک واحدهای پالایشگاهی و نیز تخفیف خوراک گاز طبیعی تحویلی به واحدهای پتروشیمی موجود مابه التفاوت قیمت خوراک گاز تحویلی با تکلیف مندرج در قانون هدفمندی یارانه ها، مشروط به اختصاص حداقل ۴۰درصد از سود خالص سالانه این واحدها به حساب اندوخته سرمایه ای مخصوص طرح های کیفی سازی وتوسعه زنجیره ای پایین دستی صنعت آنهاست.
آیین نامه اجرائی این ماده توسط وزارت نفت و با همکاری وزرات امور اقتصادی و دارایی وسازمان حفاظت محیط زیست ظرف سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
بیگی نژاد در تشریح پیشنهاد اصلاح کل این ماده گفت: ۵درصد تخفیف خوراک به پالایشگاهها اختصاص مییابد به شرطی که پالایش با کیفیت انجام دهند چون طبق گزارشات قریب به ۲۳ درصد از نفت را به نفت کوره تبدیل میکنند که قیمت آن از نفت کوره کمتر است و این به صلاح کشور نیست.
عضو کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: ۵درصد تخفیف خوراک به شرطی به واحدهای تولیدی اختصاص می یابد که درافزایش کیفیت فرآورده سرمایه گذاری کنند و درصد تولید نفت کوره خود را پایین بیاورند.
وی افزود: در شرایط فعلی پالایشگاه با کیفیت و بی کیفیت هیچ تفاوتی ندارد و رغبتی هم برای افزایش کیفیت محصولات خود ندارد این تخفیف به بهینه سازی و افزایش کیفیت در حوزه محصولات پالایشگاهی کمک می کند.
نماینده دولت در مخالفت با این پیشنهاد گفت: کاهش نفت کوره از سوی دولت هدف گذاری شده است و قرار است تا پایان برنامه هفتم توسعه میزان نفت کوره به ۴۹ میلیون لیتر در روز برسد.
وی اضافه کرد: تولید نفت و گاز و بنزین یورو ۴ با کیفیت در برنامه های دولت هدف گذاری کمی شده است و ضمانت اجرایی برای افزایش کیفیت این محصولات در دستور کار دولت است.