آبادان - ایرنا - مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند وجود ۲ بندر آبادان و خرمشهر در کنار ظرفیت‌های آبی رودخانه‌های اروند، کارون و بهمنشیر را یک استثنا دانست و گفت: متاسفانه وضعیت کنونی استفاده گردشگری از این رودخانه‌ها مطلوب نیست و در سال‌های گذشته از آن غفلت شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا علی زارعی دوشنبه در نشست شورای راهبردی گردشگری منطقه آزاد اروند اظهار کرد: از جمله وظایف مناطق آزاد ایجاد درآمدزایی و تولید ثروت است و گردشگری یکی از ظرفیت‌های مهمی است که می‌توان از آن در آبادان و خرمشهر بهره گرفت.

وی گردشگری سلامت با توجه به نزدیکی آبادان و خرمشهر به شهر بصره عراق و امکانات درمانی در منطقه، دفاع مقدس، صنعت، بوم گردی و بازار را از جمله ظرفیت‌های مهم گردشگری در منطقه آزاد اروند دانست و افزود: ایجاد تحول در گردشگری نیاز به همدلی، اتحاد و برنامه‌ریزی مناسب دارد تا مردم بتوانند از پیامدهای این هم افزایی بهره‌مند شوند.

زارعی با تاکید بر توسعه صنعت گردشگری در منطقه آزاد اروند و برداشتن گام‌های مثبت برای رونق گردشگری در آبادان و خرمشهر افزود: کمیته‌های تخصصی برای توسعه گردشگری در منطقه تشکیل تا نیازمندی‌ها در این زمینه برآورد و سنجیده شود و کارهای زیربنایی در این راه انجام و از کارهای پراکنده جلوگیری شود.

وی بیان داشت: تشکیل اتاق فکر مشترک، آسیب شناسی و شناسایی ظرفیت‌های موجود با حضور فعالان فرهنگی و گردشگری، نخبگان، دانشگاهیان و ارائه نظرات کارشناسانه و ایده‌های خلاقانه برای اجرای چند مگا پروژه در حوزه گردشگری ضروری است.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: توسعه گردشگری سلامت محور و جذب گردشگر سلامت در مراکز درمانی منطقه و یا اعزام به سایر استان‌ها، توسعه پروازها و برنامه شناورهای مسافری داخلی و خارجی، بررسی وضعیت ایستگاه راه‌آهن و سالن جدید فرودگاه، ایجاد فضای تفریحی و پارک آبی در جزیره مینو، بهسازی تابلوهای شهری در سطح منطقه و استفاده از تابلوهای سه زبانه "فارسی، انگلیسی، عربی" در دستور کار است.

در این نشست مسوولان شهرستان‌های آبادان و خرمشهر و نهادهای مرتبط، توسعه صنعت گردشگری را مورد ارزیابی قرار دادند.

منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۴ هزار و ۷۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر (جزیره مینو)، در محل تلاقی ۲ رودخانه اروند و کارون و همجوار رودخانه بهمنشیر واقع شده است.

این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت‌های مناسب نظیر حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.