به گزارش خبرنگار ایرنا، یاسر کریمی شامگاه یکشنبه در گردهمایی بزرگ مشاوران املاک شهرستان شهرکرد تاکید کرد: با توجه به بینظمیها در حوزه املاک و مسکن و گلایهمندی مردم از سوءفعالیت برخی مشاوران املاک، کارگروهی تشکیل شده است که براساس آن دادستان وظیفه دارد براساس مقررات نسبت به پلمب مدتدار واحدهای صنفی متخلف اقدام کند.
وی افزود: بههمین منظور از فعالان شاغل در این حرفه تقاضا میشود براساس مقررات رعایت احوال مردم را داشته باشند و از تخلف پرهیز کنند.
کریمی تصریح کرد: در غیر اینصورت دادستانی بهعنوان مدعیالعموم ورود و با متخلفان برخورد قاطعانه میکند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: معاملات باید به نحوی انجام شود که بعدها در معرض ابطال قرار نگیرد.
سید محمد موسوی تاکید کرد: معاملات در تضاد با قانون خُرد شدن زمینها، معاملهها در حریمها، معاملههای کمتر از حدی که در طرحهای تفضیلی هست و امکان صادر نشدن پروانه ساختمانی را دارد در معرض ابطال قرار میگیرد.
وی یادآور شد: مشاوران املاک باید شناسایی افراد ممنوعالمعامله با استفاده از سامانه موجود در حوزه فعالیت خود را در دستور کار قرار دهند و به آن توجه کنند.
موسوی تصریح کرد: نشستهای مرتبط با فعالان حوزه مشاوران املاک حداقل هر فصل یکبار برگزار شود تا اطلاعات فعالان این عرصه افزایش و تخلفهای احتمالی کاهش یابد.
معاون اجرایی ادارهکل تعزیرات حکومتی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ساماندهی مشاوران املاک مصوبه هیات وزیران است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
قاسم رفیعی تاکید کرد: پیشگیری از وقوع تخلفهای صنفی، اقتصادی و تعزیراتی از مهمترین خواستههای مسوولان و مطالبات مردم بهشمار میرود.
وی افزود: بههمین منظور باید قوانین و مقررات مرتبط برای فعالان اصناف بهویژه حوزه مشاوران املاک تشریح و تبیین شود.
رفیعی تصریح کرد: تعزیرات حکومتی مجازاتهای سنگین نقدی، پلمب واحدهای صنفی متخلف و نصب بنر در راستای برخورد با متخلفان که قانونگذار بازدارندگی بیشتری برای آن تعریف کرده و مصوبه سران قوا را دارد عملیاتی میکند.
وی یادآور شد: گشتهای مشترک با هدف پیشگیری از بروز تخلفها در نظر گرفته شده است که در مرحله نخست به متخلفان صنفی تذکر میدهد و در صورت اصرار به تخلف، اشد مجازات برای متخلفان در نظر گرفته میشود.
معاون اجرایی ادارهکل تعزیرات حکومتی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: داشتن پروانه کسب، درج نرخنامه و صدور صورتحساب سهنسخهای (ویژه خریدار، فروشنده و بایگانی) در محل فعالیت مشاوران املاک ضروری است.
رفیعی گفت: در حوزه املاک و مسکن گرانفروشی بهطور جدی رصد و پیگیری میشود و هرگونه گرفتن وجه مازاد بر تعرفه کمیسیون در قالب انعام و شیرینی ممنوع و تخلف است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز گفت: بیشترین تخلفهای کشف شده از بازار استان در زمینههای گرانفروشی، درج نکردن قیمت، فروش اجباری و صادر نکردن فاکتور است.
فضلالله رحمتی تاکید کرد: مردم چهارمحال و بختیاری میتوانند گزارشها و تخلفهای مشاهده شده در بازار استان را از طریق سامانه ۱۲۴ اطلاعرسانی کنند تا در سریعترین زمان ممکن و با اولویت رسیدگی شود.
وی افزود: افزایش دورههای آموزشی مرتبط با هدف آشنایی فعالان حوزه مشاوران املاک با قوانین و مقررات موجود در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: حدود ۱۷ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن در استان افتتاح حساب کردهاند.
حسینعلی مقصودی تاکید کرد: برای طرح نهضت ملی مسکن در چهارمحال و بختیاری تاکنون ۸۹ هزار و ۴۹۳ نفر نامنویسی کردند که از این تعداد افزونبر ۶۵ هزار متقاضی حائز شرایط اعلام و بیش از ۲۳ هزار نفر تایید نهایی شدهاند.
وی افزود: از این تعداد حدود ۱۷ هزار متقاضی با آورده بالای ۴۰۰ میلیون ریال افتتاح حساب کردهاند.
مقصودی تصریح کرد: در طرح نهضت ملی مسکن پس از رسیدن پروژه به پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی، امتیازبندی براساس واریز وجه انجام میشود.
وی یادآور شد: در این راستا بهازای هر ۱۰ میلیون ریال، روزانه یک امتیاز در سامانه محسوب میشود و در پایان کار متقاضیان براساس رتبهبندی مُجاز به انتخاب واحد مسکونی هستند.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: حق انتخاب واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن با افرادی است که از زمان واریز وجه مبلغ خود را بهروز واریز کرده باشند و در صورت مساوی بودن شرایط متقاضیان، قرعهکشی میشود.
وی گفت: در شورایعالی مسکن قرار شد برای دهکهای یک تا چهار تسهیلاتی از محل صندوق ملی مسکن پرداخت شود.
مقصودی تاکید کرد: بههمین منظور به دهکهای یک و دو تسهیلات چهار میلیارد ریالی و به دهکهای سه و چهار تسهیلات سه میلیارد ریالی با بازگشت ۱۵ ساله و نرخ ۲ درصد پرداخت خواهد شد.
وی یادآور شد: ساماندهی مشاوران املاک از مردادماه سالجاری با تشکیل کارگروه در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و بهطور جدی در حال فعالیت است.
رییس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد نیز گفت: هماکنون بیش از ۸۰۰ نفر مجوز فعالیت در صنف مشاوران املاک شهرستان شهرکرد را دارند.
محمود حبیبیان تاکید کرد: همچنین ۸۰۰ نفر نفر در شهرستان شهرکرد برای دریافت پروانه فعالیت در صنف مشاوران املاک در نوبت هستند.
وی افزود: اتاق اصناف شهرکرد هماینک برای صدور پروانه فعالیت در صنفهای مختلف هیچگونه محدودیتی ندارد و پروانههای متقاضیان واجد شرایط را در کمتر از یک هفته صادر میکند.
حبیبیان تصریح کرد: در بازار کنونی تعیین قیمت از نظر کرایه، خرید و فروش با موجر و مستاجر است و مشاوران املاک نقشی ندارند.
وی با اشاره به لزوم ساماندهی فضای مجازی بهویژه در بخش فعالیتهای مرتبط با املاک یادآور شد: در نیمه نخست سالجاری ۲۹۳۶ بازرسی از ۵۷ اتحادیه و ۲۰ هزار واحد صنفی شهرستان شهرکرد انجام شد.
حبیبیان اظهار داشت: سرانه استاندارد واحدهای صنفی بهازای هر ۳۴ نفر باید یک واحد صنفی اعلام شده که این سرانه در شهرکرد بهازای هر ۱۷ نفر است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این اتاق آمادگی لازم برای رفع مشکلات فعالان حوزه املاک را دارد.
شهرام زارع فارسانی تاکید کرد: بههمین منظور واحد آموزش اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی استان برای آموزش قوانین روز قوه قضاییه، تعزیرات حکومتی و راه و شهرسازی آمادگی برگزاری دورههای آموزشی را دارد.
وی افزود: همچنین مرکز داوری اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی چهارمحال و بختیاری میتواند حل و فصل مشکلات حوزه مشاوران املاک را انجام دهد تا نیازی به حضور در قوه قضاییه و دادگستری نداشته باشند.
به گزارش ایرنا، در طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور هدفگذاری شده که از این تعداد سهم چهارمحال و بختیاری سالانه دستکم ۱۰ هزار واحد مسکونی است.
چهارمحال و بختیاری دارای ۴۳ هزار و ۵۹۰ واحد صنفی است که از این تعداد ۸۲۷۸ واحد صنفی تولیدی، ۲۳ هزار و ۳۴۰ واحد صنفی توزیعی، هفت هزار و ۳۶۱ واحد صنفی خدمات فنی و ۴۶۱۱ واحد صنفی خدماتی هستند.