«حسین محمودی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: چهار میلیارد ریال برای مرمت این بنای تاریخی شامل کفسازی محوطه و اطراف بقعه اختصاص داده شد.
وی بیان کرد: سال گذشته گنبد این بنای تاریخی مرمت و بازسازی شد و امسال محوطه سازی و کفسازی انجام شده است و در مرحله بعد محوطه اطراف تکمیل میشود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان اراک گفت: این بنای ارزشمند تاریخی مربوط به دوره سلجوقیان در بهمن ۱۳۵۶ به شماره ۱۵۶۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و از بناهای نادر ۱۲ ضلعی است که سالانه مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار میگیرد.
محمودی افزود: با وجود اینکه در جوار این بنای تاریخی امکانات خاص اقامتی تعبیه نشده اما طبیعت بکر و زیبای اطراف آن هرساله گردشگران زیادی را در این منطقه جذب میکند.
وی بیان کرد: بنای اصلی این بقعه که بنا به گفتهها توسط شاهپور ذوالکتاف برای پیروارستهای ساخته شد در گذر زمان تخریب شده و بنای کنونی در دوره سلجوقی دوباره ساخته شد.
بنای تاریخی پیر مرادآباد در روستای مرادآباد در ۱۴ کیلومتری جنوب شرقی اراک قرار دارد، طرح بیرونی بنا به شکل کثیرالاضاع منتظم است که بر هر ضلع آن طاقنمایی و بر فراز آنها گنبدی از نوع دوپوش وجود دارد.
زمینه طاقنماها با خط بنایی به شیوه گرهچینی با آجر تزئین شده است. ساختمان اصلی بنای تاریخی پیر مرادآباد اراک به قرن هفتم و هشتم هجری مربوط است، این بقعه، عمارتی چند ضلعی منتظم است که با گنبدی ساده و دوار بر فرازآن شکوه و خلاقیت معماری بیتکلف دوره سلجوقی را به نمایش می گذارد.
بیش از ۲ هزار اثر تاریخی، سیاحتی، مذهبی و فرهنگی در استان شناسایی شده که ۸۸۲ اثر آن در فهرست آثار ملی کشور ثبت ملی شده است.