سمنان- ایرنا- استاندار سمنان گفت: ایجاد ۱۲ هزار و ۳۴۲ فرصت شغلی برای استان در سال ۱۴۰۲ در نظر گرفته شد که تاکنون ۱۰ هزار و ۱۳۱ فرصت شغلی معادل ۸۲ درصد تعهد محقق شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمدرضا هاشمی روز سه شنبه در هشتمین نشست کارگروه تخصصی اشتغال استان سمنان در سالن مدیریت بحران استانداری افزود: ادامه کار دستگاه‌های عضو کارگروه تخصصی اشتغال در سال جاری با اولویت به‌کارگیری دانش‌آموختگان بومی استان باشد.

وی با اشاره به اینکه ۳۳ درصد تعهد اشتغال در استان سمنان مرتبط با روستاها است، ادامه داد: به منظور جلوگیری از حاشیه‌نشینی در شهرها و آسیب‌های اجتماعی رونق اقتصادی در روستاها و تحقق مهاجرت معکوس به روستاها توجه ویژه به این بخش در دستور کار است.

استاندار سمنان بیان کرد که دستگاه های اجرایی عضو کارگروه تخصصی اشتغال لازم است تا تمام توان و تلاش خود را به منظور تحقق جذب ۱۰۰ درصدی تسهیلات ارزان قیمت این حوزه و تعهد اشتغال استان به کار گیرند.

وی با بیان اینکه بانکهای عامل نیز همانطور که‌ تاکنون‌ همکاری داشتند، روال‌ پرداخت تسهیلات پرونده های اشتغال‌زایی استان را تسریع بخشند، اضافه کرد: حفظ داشته های‌ موجود در حوزه فرصت های شغلی و جلوگیری از بیکاری نیروهای فعال در واحدهای تولیدی و صنعتی، اولویت اول‌ و اساسی در برنامه های کاری استان‌ است.

به گفته استاندار سمنان، در دولت سیزدهم‌ اقدامات خوبی بویژه در راستای ارتقای جایگاه‌ استانداران به منظور اثربخشی در دستور کار قرار دارد، دیدارهای فصلی و دعوت از استانداران برای حل مشکلات طرحهای کلان استان ها، حضور در جلسات هیات دولت و ارائه گزارش کار، از این دست اقدامات است.

وی خاطرنشان کرد: یکشنبه گذشته با حضور در جلسه هیات دولت به ریاست آیت الله رئیسی رییس جمهور، مباحث و مسائل کلان استان به جهت پیگیری، بررسی و حصول نتیجه‌ مطلوب از جمله در حوزه تامین آب، معادن، تسریع در اجرای طرح حرم تا حرم در حوزه استان، واگذاری و تفویض اختیار تخصیص مالیات بر ارزش افزده به استان، تخصیص اعتبارات ملی برای تسریع در اجرای طرحهای استان و سایر موارد مطرح شد.

استاندار سمنان بیان کرد: امروز اگر در سایه روحیه تعاملی، وحدت و انسجام در استان اقدامات مطلوبی در حوزه های مختلف محقق شده و شاهد قدردانی شخص رییس‌ جمهور هستیم، با همکاری مدیران کل استان و دستگاه های اجرایی به دست آمده است.

دستیابی به جایگاه ایمن ترین استان کشور برای سرمایه‌گذاری، بازگشت ۱۲۷ واحد راکد صنعتی به چرخه تولید، کاهش نرخ بیکاری به پایین ترین میزان پس از ۱۸ سال و افزایش تعداد واحدهای دانش‌بنیان از ۷۰ به ۱۴۰ واحد، برخی از دستاوردهای استان سمنان در دولت سیزدهم است.

استان سمنان که به «دارالمرحمه» معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

برچسب‌ها