بجنورد- ایرنا- استاندار خراسان شمالی گفت: دستگاه ها، سازمان ها و صنایع نیازهای خود را شناسایی و برای رفع این چالش ها از ظرفیت دانش بنیان ها استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز چهارشنبه در آیین افتتاح نمایشگاه محصولات صنایع خراسان شمالی در مجموعه پارک علم و فناوری خراسان شمالی اظهار کرد: تمامی مسایل و مشکلات استان باید در کتابچه ای لیست و در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار گیرد که تعدادی از دستگاه ها در این زمینه کوتاهی می کنند.

وی افزود: صنایع استان نیاز به قطعات مختلفی دارند که از سایر استان ها تامین می شود و اگر همین نیازها در اختیار شرکت ها قرار گیرد علاوه بر تکمیل زنجیره صنعت، ارزش اشتغالزایی بالایی نیز خواهد داشت.

استاندار خراسان شمالی ادامه داد: تمامی سازمان ها، صنایع و واحدهای تولیدی استان نیازهای مربوط به حوزه خود را شناسایی و در قالب کتابچه ای ارایه دهند.

وی در بخش دیگری از سخنانش بر ایجاد شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی، گردشگری و صنعت و معدن تاکید کرد و افزود: شرکت ها و نخبگان گره های این بخش ها را باز کنند که در این خصوص مورد حمایت نیز قرار خواهند گرفت.

حسین نژاد از دانش آموختگان دانشگاهی و افراد ایده پرداز خواست که به این بخش ها ورود پیدا کنند چرا که رشد و توسعه استان از این مسیر میسر خواهد شد.

وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری خراسان شمالی در سال گذشته از سطح سه به ۲ ارتقا یافت افزود: این مهم گام مثبتی است که امیدواریم با افزایش شرکت های دانش بنیان، افزایش تولیدات بر پایه صادرات محور به رشد و توسعه استان کمک شایانی کند.

ایجاد زنجیره تولید در بخش کشاورزی

نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم، مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی بر ایجاد زنجیره تولید در بخش های مختلف کشاورزی تاکید کرد و گفت: باید با ایجاد طرح های دانش بنیان بتوانیم علاوه بر افزایش بهره وری، حفاظت از آب و خاک را افزایش داد.

محمد وحیدی افزود: توسعه باغات در اراضی شیب دار طرحی در راستای افزایش تولید است که از شرکت های دانش بنیان می خواهیم با اجرای طرح های مختلف از جمله طرح فراز و سایر موارد باعث ارتقا در این حوزه شوند.

وی تصریح کرد: سال های اخیر زنجیره نوغانداری و تولید گوشت مرغ در استان ایجاد شده است اما هنوز هم برای ایجاد ارزش افزوده باید اقداماتی انجام شود.

نماینده ۶ شهرستان خراسان شمالی به تولید مرغ لاین در استان اشاره ای کرد و افزود: مقام معظم انقلاب در خصوص تولید مرغ لاین تاکیدات زیادی کرده است تا در تامین پروتئین در کشور بی نیاز باشیم که می طلبد شرکت های دانش بنیان و دانش آموختگان بخش دانشگاهی به این موضوع ورود پیدا کنند.

نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: طی سال گذشته هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان قطعه توسط ۵ صنعت استان خریداری شده است.

وی با بیان اینکه معرفی ۱۰ نفر از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های استان در بین ۲ درصد از دانشمندان برتر جهان نشان از وجود نیروهای مستعد و توانمند در استان دارد، اظهار کرد: قانون جهش تولید دانش بنیان توسط کمیسیون آموزش اتفاق افتاد که گام بزرگی برای حمایت از هفت هزار و ۲۰۰ شرکت دانش بنیان فعال کشور بوده است و در سال گذشته گردش مالی این شرکت‌ها ۵۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

وحیدی با تاکید بر اینکه عدم حمایت دستگاه‌های بالادستی از بخش پایین دستی بهره‌وری بهتر از این آب و خاک را با مشکل مواجه کرده است، اظهار کرد: رقابت در دنیا در حوزه تولید مرغ بسیار زیاد است که ایجاد زنجیره ارزش و تولید مرغ و پروتئین مورد نیاز و بخصوص در استان اهمیت دارد.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه طی سال گذشته هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان قطعه توسط صنایع خراسان شمالی خریداری شده است، اضافه کرد: اگر ۳۰ درصد این قطعات در استان توسط صنایع پایین دستی تولید می‌شد، اتفاقات مثبتی در حوزه سرمایه‌ای استان رخ می‌داد.

رشد ۲ برابری اشتغال دانش بنیان‌ها

رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی در ادامهگفت: شرکت های دانش بنیان در سال گذشته ۲ برابر شغل ایجاد کردند و این مهم در حال افزایش است.

محمدرضا قربانی بر حمات شرکت های دانش بنیان تاکید کرد و افزود: برای نخستین بار ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات با نرخ چهار درصد در اختیار این شرکت ها برای ایجاد، توسعه و رفع مشکل قرار داده شد.

وی خاطرنشان کرد: معاونت علمی رییس جمهور از طرح های بزرگ و تاثیر گذار در استان ها حمایت می کند که در این راستا از دستگاه ها و سازمان ها و همچنین نخبگان می خواهیم طرح های خود را در این راستا ارایه دهند.

چهار مرکز رشد، ۱۴۲ شرکت و واحد فناور، ۳۰ شرکت دانش بنیان و ۲۳ صنعت خلاق زیر پوشش پارک علم و فناوری خراسان شمالی فعالیت می کنند.