به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدحسن آقایی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت روز چهانی پست افزود: پست استان سمنان حدود ۹۶ درصد توزیع موفق دارد که استاندارد کشوری هم همین رقم است و درصد توزیع ناموفق در پست استان سمنان کمتر از پنج درصد برآورد میشود.
وی یادآور شد: عمده توزیع ناموفق مرسوله های پستی در استان سمنان مربوط به کارت سوخت و کارت خودرو بود که با تلاش توزیعکنندگان این مساله برطرف شد.
وی هدف امسال پست استان سمنان را ارتقای شاخص موفقیت توزیع مرسولات دانست و افزود: اقدام های موثر و موفق پست استان سمنان به تازگی راه اندازی خط پستی تهران- دامغان- شاهرود- میامی بود و خط پستی جدید فقط در استان سمنان و شهر ساوه اتفاق افتاد.
آقایی تاکید کرد: در خط پستی جدید از تهران به شرق استان سمنان، مرسوله های پستی به صورت روزانه توزیع می شود و از توقف یک روزانه محموله ها در مرکز استان جلوگیری می شود که این امر در تحویل سریع کالا بسیار موثر است.
سرپرست اداره کل پست استان سمنان، تسریع در روند پلاککوبی پستی را از نیازهای پستی استان برشمرد و افزود: در استان ۵۵ درصد خانه ها دارای کدپستی و پلاک شهری است. در صورت تامین اعتبار این آمادگی برای رساندن این شاخص به ۱۰۰ درصد و تکمیل روند پلاککوبی وجود دارد.
وی عمده مساله پلاک کوبی پستی را شهرهای استان سمنان عنوان و اضافه کرد: در شهرکهای جدید شهرهای سمنان و شاهرود و دامغان باید این روند تسریع شود زیرا از جمله حقوق شهروندی است. پلاک کوبی از وظایف شهرداریها است ولی منفعت عمومی دارد و اکنون در توزیع بسیاری از مرسوله ها موّزعین به صورت تجربی بسته ها را توزیع می کنند.
وی بیان کرد که در روستاهای شاهرود و میامی بیش از ۹۰ درصد پلاککوبی پستی انجام شده است و ضعف استان در این زمینه در نقاط شهری است.
آقایی یادآور شد: پلاک های پستی جدید دارای «رمزینه پاسخ سریع» یا کد کیو آر(QR code) و هوشمند است و برای سایر دستگاه های اجرایی قابلیت استفاده در مباحث تخصصی دارد و اکنون تا ۲ هزار پلاک در شاهرود هوشمند شده و این روند در دیگر شهرها در حال انجام است.
وضعیت سر به سر درآمد پست استان سمنان
وی با بیان اینکه پست استان سمنان در شاخص درآمدی وضعیت سربهسر دارد، افزود: پست استان دارای ۲۶ خط توزیع است و ماهانه پنج میلیارد ریال هزینه توزیع مرسولات می شود.
وی عمده دلیل زیانده بودن پست استان سمنان را گسترده بودن دامنه جغرافیایی خدمات از شرق تا غرب استان دانست و ادامه داد: ۲۴۱ واحد پستی در استان وجود دارد که ۱۷ واحد دولتی هستند و بقیه خصوصی و نمایندگی قبول پستی یا توزیع پستی محسوب می شوند.
مساله «خودپستچیگری»
آقایی با اشاره به اینکه «خودپستچیگری» از مباحث مسالهساز در کار پستی کشور و ممنوع است، گفت: در کار پستی مباحث امنیت مرسولات، محرمانگی و اعتماد مطرح است و پست در این شاخص ها دارای اعتبار است. بیشتر «خودپستچیگری» از طریق اتوبوسهای بین شهری یا برخی نهادها با نیروهای داخلیشان انجام می شود که در این قالب درصد توزیع به مشکل می خورد و خارج شدن توزیع از استاندارد و ناشناخته بودن توزیعکننده، از عواملی است که شهروندان باید در این زمینه به آن توجه کنند.
سرپرست اداره کل پست استان سمنان، تعداد موزعان پست در استان را ۵۳ نفر معرفی کرد و شاخص کشوری در این زمینه را یک توزیعکننده برای هر ۹۵ مرسوله دانست و افزود: امسال در استان سمنان ۶ توزیعکننده بهکارگیری شدند که شامل سه نفر در سمنان، ۲ نفر در شاهرود و یک نفر در گرمسار بود که به صورت خصوصی جذب شدند.
وی با بیان اینکه تعداد مراودات پستی در نیمسال نخست ۱۴۰۲ در استان سمنان ۶۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت، گفت: در این مدت ثبت ۸۵۰ هزار مرسوله صادره از استان رقم خورد.
وی با اشاره به ۲ پیشنهاد اداره کل پست استان سمنان برای سفر آینده آیت الله رئیسی به استان، تاکید کرد: توسعه طرح جی نَف(پایگاه نشانی ملی مکان مرجع) (GNAF) و پلاککوبی پستی و درنظرگرفتن اعتبار ویژه، برای سفر دوم رییس جمهور پیشنهاد می شود.
تجهیز ناوگان با تعدادی خودروهای سنگین جدید، ایجاد سکوها و مراکز توزیع مرسولات، زمان پاسخگویی به شکایات به میزان کمتر از هشت ساعت در استان، توسعه تجارت الکترونیک از طریق تفاهمنامه با پارک علم و فناوری برای ایجاد باجه سیار به منظور جمعآوری تولیدات واحدهای فناور، انجام تکالیف قانونی برخی دستگاههای اجرایی به صورت نیابتی، و فعالیت پست در تمام طول سال با فقط چهار روز تعطیلی، از دیگر مباحث مطرحشده سرپرست اداره کل پست استان سمنان در این نشست خبری بود.
هفدهم مهر روز جهانی پست نامگذاری شده است.