به گزارش ایرنا، مسابقات کشتی آزاد و فرنگی زیر ۲۳ سال جهان روزهای اول تا هفتم آبان در پایتخت آلبانی با حضور ۵۸۷ کشتیگیر از ۵۸ کشور برگزار میشود.
در ترکیب تیمهای کشتی آزاد میلاد والیزاده (قهرمانی جهان)، امیرعلی آذرپیرا (قهرمانی جهان) و در کشتی فرنگی ایمان محمدی (قهرمانی جهان)، سیددانیال سهرابی (قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی) و علیرضا مهمدی (قهرمانی جهان) در ترکیب تیمهای ملی حضور داشتند و در فاصله بسیار کمی باید در یک مسابقه آن هم در سطح جهانی حضور یابند و البته این شرایط برای سهرابی که در پیکارهای جهانی حضور داشته و در فاصله کمتر از ۲ هفته راهی چین شده دوباره باید راهی یک مسابقه دیگر شود، کمی متفاوت خواهد بود.
سهرابی طی این مدت در ۲ وزن متفاوت در جهانی (۷۲ کیلوگرم) و بازیهای آسیایی (۶۷ کیلوگرم) به روی تشک رفت در حالی که برای حضور در چنین مسابقاتی نیاز به ریکاوری دارد چرا احتمال آسیبدیدگی را دوچندان میکند.
اما نکته مهم اینکه برای انتخاب ترکیب تیمهای ملی امید، چرخه انتخابی تعریف نشده و کادر فنی تیمهای ملی بزرگسالان براساس نظرات و سلیقه خود، نفرات را انتخاب کرده که این موضوع سبب شده تا ابهام زیادی در انتخاب برخی نفرات وجود داشته باشد.
در حالی سخن از توجه به جوانان و آیندهنگری است که براساس همین رفتار سلیقهای فدراسیون و کادرفنی بسیاری از کشتیگیرانی که از لحاظ فنی بسیار خوب هستند ممکن است به سرنوشت تلخ کسانی مواجه شوند که اسیر این پدیده شدند و از دنیای کشتی به طور کامل محو شدند.
نگاهی به نفرات اعزامی به پیکارهای کشتی آزاد و فرنگی زیر ۲۳ سال جهان:
۵۷ کیلوگرم: میلاد والیزاده
در این وزن والیزاده بعد از پیروزی برابر احمد محمدنژاد جهان در رنکینگ مجارستان، به عنوان نفر نخست این وزن راهی پیکارهای جهانی شد و البته در بلگراد البته با عملکردی نسبتا قابل قبول با ۲ پیروزی و شکست مقابل نفر سوم این وزن یعنی زلیمخان آباکاروف از آلبانی از دور رقابتها حذف شد.
در این وزن تیم ملی کشتی آزاد بعد از خداحافظی حسن رحیمی و البته کسب مدال برنز المپیک ریو، نمایندگان کشورمان توفیقی نداشتند.
۶۱ کیلوگرم: شهداد خسروی
شهداد خسروی سابقه حضور در جوانان آسیا را امسال در اردن دارد که با شکست در همان مبارزه نخست از دور رقابتها حذف شد. علی خرمدل در این وزن در قهرمانی جوانان جهان برنز گرفته بود که به عنوان نماینده وزن ۷۹ کیلوگرم در آلبانی به روی تشک خواهد رفت.
۶۵ کیلوگرم: یاسین رضایی
رضایی در پیکارهای قهرمانی بزرگسالان آسیا در قزاقستان به مدال برنز دست یافت.
این در حالی است که محمدرضا شاکری نماینده این وزن در پیکارهای جوانان جهان قدرتمندانه با پیروزی برابر حریفانی از اسپانیا، ژاپن، روسیه و آمریکا مدال طلا گرفته بود.
۷۰ کیلوگرم: محمد بخشی
بخشی در این وزن قهرمان جام تختی شد. او در رقابتهای بینالمللی جام دیمیتری کرکین که شهریور ماه در شهر یاکوتسک روسیه برگزار شده بود عملکرد ضعیفی داشت و پنجم شده بود. البته پیش از آن او در رنکینگ مجارستان و در مسابقه انتخابی که به همراه امیرمحمد یزدانی رفته بود برابر یزدانی شکست خورد و نتوانست صاحب دوبنده تیم ملی شود.
در این وزن علی رضایی در قهرمانی جوانان آسیا طلا و در جوانان جهان نقره گرفته بود که قرار است نماینده وزن ۸۶ کیلوگرم کشورمان در امیدهای جهان باشد.
۷۴ کیلوگرم: سالار حبیبی
انتخاب سالار حبیبی در این وزن نیز با ابهام زیادی روبرو است و مشخص نیست که انتخاب او بر چه مبنایی بوده.
حسین محمدآقایی در این وزن در پیکارهای جوانان آسیا و جوانان جهان نقره گرفته بود.
۷۹ کیلوگرم: علی خرمدل
خرمدل در پیکارهای جوانان جهان که مرداد ماه در کشور اردن برگزار شده بود در وزن ۶۱ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت. او در جام یاشاردوغو ترکیه (۲ تا ۴ تیر) نیز صاحب مدال نقره شده و حالا در فاصله کمتر از ۳ ماه قرار است در وزن جدید خود و ۱۸ کیلوگرم بیشتر از وزن قبلی در امیدهای جهان به روی تشک برود.
فرزاد صفی جهانشاهی نماینده تیم جوانان ایران در قهرمانی آسیا در این وزن نقره و در جوانان جهان در رده پنجم قرار گرفته بود.
۸۶ کیلوگرم: علی رضایی
همانطور که از پیش گفته شده بود رضایی در پیکارهای جوانان جهان در وزن ۷۰ کیلوگرم به مدال نقره رسید و در جام یاشاردوغو نیز به مدال نقره دست یافت. او قرار است با ۱۶ کیلوگرم افزایش وزن در امیدهای جهان و در وزن ۸۶ کیلوگرم به روی تشک برود.
امیرحسین علیزاده نماینده این وزن در جوانان آسیا نقره و در جهانی اردن نیز از دور پیکارها حذف شده بود.
۹۲ کیلوگرم: محمدمبین عظیمی
عظیمی به عنوان یکی از آزادکاران آیندهدار کشتی کشورمان شانس آن را داشت تا برای نخستین مرتبه و به دلیل مصدومیت کامران قاسمپور در جهانی بلگراد نیز شرکت کند اما در ثانیههای آخر بنا شد تا امیرعلی آذرپیرا به جای او راهی بلگراد شود.
عظیمی با کسب مدال طلای جام تختی راهی پیکارهای جوانان جهان شد که آنجا نیز مدال طلا گرفته بود. البته او در جام یاشاردوغو نیز قابلیتهای خود را نشان داد و قهرمان شده بود. به طور حتم حضور در امیدهای جهان میتواند تجربه جدیدی برای نماینده کشورمان باشد تا خود را به عنوان یک مدعی جدی در اوزان بالا به کادر فنی تحمیل کند.
۹۷ کیلوگرم: امیرعلی آذرپیرا
امیرعلی آذرپیرا در جام تختی عنوان دوم را کسب کرد. او بعد از مصدومیت قاسمپور به جای او راهی جهانی بلگراد در یک وزن پایینتر یعنی ۹۲ کیلوگرم شد که با یک پیروزی و البته یک شکست برابر زاهید والنسیا که سابقه پیروزی برابر او را داشته از درو رقابتها حذف شد.
آذرپیرا که سابقه قهرمانی در امیدهای جهان را دارد امسال برای دومین مرتبه راهی این پیکارها خواهد شد.
آذرپیرا در رقابتهای بینالمللی کشتی آزاد جام آندره پولیاک و چهارمین رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی در مجارستان نیز حضور یافت. او در این پیکارها و در وزن ۹۲ کیلوگرم که با حضور ۷ کشتیگیر و به صورت دورهای برگزار شد، در گروه اول در دور اول با نتیجه ۵ بر ۳ زاهید والنسیا از آمریکا را مغلوب کرد. وی در دور دوم با نتیجه ۱۱ بر صفر میرانی مایسورادزه دارنده مدال برنز جهان از گرجستان را از پیش رو برداشت و در دور سوم با نتیجه ۱۱ بر صفر دنیس شالیوک از اوکراین را شکست داد و بعنوان نفر اول گروه خود به مرحله نیمه نهایی راه یافت. آذرپیرا با توجه به مصدومیت پیش آمده و نظر کادر فنی به کشتی ادامه نداد و چهارم شد.
در این وزن ابوالفضل بابالو در پیکارهای جوانان آسیا پنجم شده بود اما با بازگشتی طلایی در جوانان جهان در اردن همه رقبا را از دم تیغ گذراند و عنوان قهرمانی را کسب کرد.
۱۲۵ کیلوگرم: امیررضا معصومی
در خصوص معصومی نیز هیچ حرف و حدیثی باقی نمیماند. او با داشتن طلای نوجوانان، جوانان و امیدهای جهان، شانس آن را داشت حداقل در ترکیب تیم ملی در بازیهای آسیایی هانگژو حضور داشته باشد اما به سد سخت امیرحسین زارع روبرو شده است که طی این سالها همه مدالهای ممکن از جمله ۲ طلای قهرمانی جهان و برنز المپپک را کسب کرده و امسال هم در بازیهای آسیایی قدرتمندانه طلا گرفت.
همین موضوع سبب شد که معصومی و البته با نظر پدرش با پیشنهاد وسوسهانگیز آذربایجانیها روبرو شود که در نهایت در جلسه با رئیس فدراسیون آنها از این تصمیم منصرف شدند و قرار است معصومی برای دومین بار در امیدهای جهان شرکت کند.
ترکیب تیم کشتی فرنگی:
۵۵ کیلوگرم: مهدی احدی
او در رقابت های بین المللی کشتی فرنگی جام آکسیانوف روسیه (۱۸ و ۱۹ شهریورماه در شهر نووسیبرگ) حضور داشت. احدی با یک پیروزی برابر حریف روس به دلیل مصدومیت به مسابقات ادامه نداد.
نماینده کشورمان در مسابقات رنکینگدار مجارستان (۲۴ و ۲۵ تیر) نیز حضور داشت با یک پیروزی و دو شکست توفیقی نداشت.
علی احمدی وفا نماینده کشورمان در این وزن در جوانان آسیا بود که مدال برنز گرفت و در جوانان جهان هم اتفاقا مبارزههای خوبی را از خود به نمایش گذاشت و با ۳ پیروزی و ۲ شکست در جایگاه پنجم قرار گرفت.
۶۰ کیلوگرم: امید آرامی
آرامی به عنوان یکی از باتجربهترین نفرات تیم کشتی فرنگی زیر ۲۳ سال کشورمان راهی آلبانی خواهد شد. او در رقابتهای بینالمللی رنکینگدار مجارستان و در فینال به فرنگیکار ترکیهای یعنی کرم کمال نتیجه را واگذار کرد و مدال نقره گرفت.
در این وزن محمد عشیری در جوانان آسیا طلا گرفت و امیررضا دهبزرگی دارنده طلای نوجوانان جهان در جهانی اردن صاحب مدال برنز شده بود. دهبزرگی یکی از پدیدههای جدید کشتی فرنگی ایران میتواند باشد که در سالهای آینده حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت.
۶۳ کیلوگرم: ایمان محمدی
ایمان محمدی نماینده کشورمان در جهانی بلگراد بود که همان دور نخست مغلوب حریف صربستانی شد و حذف زودهنگامی از مسابقات داشت. او در پیکارهای قهرمانی آسیا به مدال طلا رسبده بود در رقابتهای بینالمللی رنکینگدار قرقیزستان (۱۱ و ۱۲ خرداد) نیز برنز گرفته بود.
او در قرقیزستان مغلوب لری ابولادزه گرجستانی شد که توانسته بود در بلگراد مدال طلا بگیرد. ابولادزه در جهانی ۲۰۲۱ در فینال جهانی اسلو مغلوب میثم دلخانی شده بود.
در این وزن احمدرضا محسننژاد در جوانان جهان در اردن مدال طلا را گرفته بود و میتوانست نماینده شایستهای برای کشورمان در این وزن باشد.
ایمان محمد سال گذشته در امیدهای جهان طلا گرفته بود.
۶۷ کیلوگرم: سیددانیال سهرابی
یکی از فرنگیکاران پرکار این روزهای کشتی کشورمان سیددانیال سهرابی است. که در جهانی بلگراد در وزن ۷۲ کیلوگرم این شانس را داشت حتی به مدال هم برسد اما بعد از پیروزی مقابل نماینده اوکراین مقابل علی ارسلان فرنگیکار ایرانیالاصل صربستان با نتیجه ۷ بر ۷ شکست خورد و در نهایت با توجه به شکست ارسلان برابر حریف مجارستانی، سهرابی از دور رقابتها حذف شد.
او در بازیهای آسیایی به جای محمدرضا گرایی به یک وزن پایینتر و البته وزن اصلی خودش آمد و آنجا با یک اشتباه جبرانناپذیر و در حالی که ۹ بر ۴ از حریفش پیش بود با ضربه فنی مغلوب میرجان شرماخانبت قزاقستانی شد و در نهایت و در کمال شایستگی، برنز گرفت.
او در ۲ مسابقه رنکینگ اتحادیه جهانی جام کوژومکول و ساناتبایف قرقیزستان (۱۱ و ۱۲ خرداد) در وزن ۶۷ کیلوگرم و مجارستان (۲۴ و ۲۵ کیلوگرم) در وزن ۷۲ کیلوگرم مدال طلا گرفته بود.
در این وزن و در جوانان آسیا اهورا بویری طلا گرفته بود. نماینده ایذهای کشتی ایران در جوانان جهان هم حتی میتوانست به مدال برسد که در نهایت پنجم شد.
۷۲ کیلوگرم: امیر عبدی
عبدی در رقابتهای بینالمللی کشتی فرنگی جام آکسیانوف روسیه (۱۸ و ۱۹ شهریور در شهر نووسیبرگ روسیه) با شایستگی طلا گرفت.
نماینده کشورمان در این وزن در جوانان آسیا محمدمهدی میری بود که در آسیا نقره و در جهانی اردن نیز پنجم شده بود.
۷۷ کیلوگرم: محمد ناقوسی
ناقوسی در جام آکسیانوف روسیه همچون دیگر نماینده کشورمان یعنی عبدی، طلا گرفته بود.
نماینده آیندهدار کشورمان در پیکارهای جوانان آسیا و جهان علیرضا عبدولی بود که در آسیا برنز و در بازگشتی موفقآمیز در جهانی اردن طلا گرفته بود.
۸۲ کیلوگرم: علیرضا مهمدی
در این وزن علیرضا مهمدی نماینده کشورمان در جهانی بلگراد بود که در قهرمانی آسیا برنز گرفت. او در بلگراد در یک قدمی کسب مدال طلا قرار داشت که در نهایت با نتیجه نزدیک ۲ بر یک مغلوب رفیق حسیناف قهرمان جهان و دارنده مدال برنز المپیک از جمهوری آذربایجان شد و به مدال نقره رسید.
یاسین یزدی نماینده کشورمان در جوانان آسیا برنز و در جهانی اردن نقره گرفته بود.
۸۷ کیلوگرم: ابوالفضل چوبانی
ابوالفضل چوبانی نماینده کشورمان در این وزن در آلبانی است. او در جوانان آسیا طلا و در جوانان جهان نقره گرفت.
در این وزن نمایندگان کشورمان سالهاست که نتوانستهاند توفیقی داشته باشند به طوری که در المپیک توکیو نیز سهمیه آن را نتوانستیم بگیریم.
حال چوبانی در این وزن فرصت دارد تا جا پای نفراتی همچون حسین نوری، رامین طاهری و ناصر علیزاده بگذارد و با موفقیت در امیدهای جهان و در فاصله ۹ ماه تا المپیک در قامت یک مدعی ظاهر شود.
۹۷ کیلوگرم: وحید دادخواه
دادخواه پیش از این در رقابتهای رنکینگداذ مجارستان با یک پیروزی و یک شکست عملکرد خوبی نداشت.
امیررضا اکبری فرنگیکار جوان کشورمان در جوانان آسیا طلا گرفت و جوانان جهان نیز نتوانست به مدال دست یابد.
۱۳۰ کیلوگرم: فردین هدایتی
هدایتی یکی از پدیدههای نوظهور سنگین وزن کشتی فرنگی است که با قهرمانی در جوانان آسیا و جهان و کسب طلای امیدهای جهان میتواند به روند خوبش ادامه دهد.