فرشید ذبیحی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: عشایر استان تهران سالانه حدود ۷۰ هزار تن انواع محصولات دامی و پروتئینی تولید میکنند اما عرضه این محصولات در تهران کمرنگ است چرا که مرکزی برای عرضه مستقیم وجود ندارد.
وی افزود: آمادگی داریم با سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران در زمینه عرضه محصولات دامی و پروتئینی تفاهم نامهای امضا کنیم تا این محصولات با سهولت در دسترس شهروندان قرار گیرد.
مدیر امور عشایر استان تهران با اشاره به برگزاری نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر سراسر کشور در روزهای ۱۲ تا ۱۸ مهرماه در مصلای تهران نیز گفت: در این نمایشگاه استقبال مردم بی نظیر بود و طبق آمارها حدود ۲ میلیون نفر بازدید کننده داشت.
به گفته وی، در این نمایشگاه شاهد بودیم که مردم استقبال خوبی از خرید محصولات عشایری نشان دادند و با توجه به اینکه این محصولات از سالم ترین محصولات دامی و لبنی است مردم استقبال خوبی داشتند و در این شرایط ضرورت بازارچه فصلی عرضه محصولات عشایری در تهران بشدت احساس میشود.
به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی میکنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
عشایر استان تهران، قشلاق را در جنوبشرقی استان و در شهرستانهای ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه مستقر میشوند.
جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که از حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.