یاسوج- ایرنا- طرح احداث مجتمع تجاری، رفاهی تامین اجتماعی شهر یاسوج از ۲ دهه پیش تاکنون در دستور کار قرار گرفته اما همچنان مانند به یک رویای دست نیافتنی برای ساکنان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، سال ها پیش سازمان اقتصادی کوثر برای اجرای این طرح گودبرداری انجام داد اما بعد از آن اعلام شد که چون این سازمان وابسته به بنیاد شهید است و نباید وارد فضای تجاری سازی شود از این کار کنار کشید.

درحالی که کارشناسان گره گشایی از مشکلات ترافیکی شهر یاسوج به عنوان یکی از چالش های مهم مرکز کهگیلویه و بویراحمد را نیازمند تقویت زیرساخت هایی مانند ساخت پارکینگ می دانند تلاش بیشتر برای احداث مجتمع رفاهی تامین اجتماعی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

اجرای این پروژه بزرگ که در زمینی به مساحت ۲ هکتار در یکی از بهترین نقاط شهر یاسوج (خیابان فردوسی ) در قالب چهار طبقه شامل پارکینک طبقاتی واحدهای تجاری ، رستوران ، قهوخانه سنتی، پارک بازی کودک، فضاهای فرهنگی، ورزشی و خدماتی پیش بینی شده بود افزون بر اینکه می تواند به رفع گره های ترافیکی منجر شود فرصتی برای زیباسازی سیمای بصری و ایجاد فرصت های شغلی جدید در این شهر نیز می باشد.

کارشناسان حوزه شهری با اشاره به اینکه این طرح در دوره ساخت بیش از ۶۰۰ فرصت اشتغالزایی مستقیم ایجاد می کند و پس از احداث نیز افزون بر فراهم کردن زمینه رفاه شهروندان فرصت های شغلی پرشماری را ایجاد می کند بر تلاش برای احداث این زیرساخت مهم تاکید می کنند.

گلایه های مردم

یکی از ساکنان شهر یاسوج گفت:درحالی که برخی مراکز استان های همجوار دارای چندین مجتمع رفاهی تجاری مانند آنچه دریاسوج پیش بینی شده هستند اجرا نشدن این طرح پس از چند سال جای سوال دارد.

مجتبی حسینی با یادآوری حصارکشی این زمین در یکی از نقاط مرکزی شهر افزود: این وضعیت باعث نازیبایی یکی از نقاط پرتردد شهر یاسوج شده است.

یکی دیگر از ساکنان شهر یاسوج با بیان اینکه احداث مجتمع رفاهی شهر یاسوج مشکلات ناشی از ترافیک سنگین و تصادفات درون شهری را کاهش می دهد از مسوولان خواست برای اجرای این طرح تلاش کنند.

فاطمه رحمتی تاکید کرد: پیامدهای مثبت اقتصادی از دیگر مزایای این طرح است که همین امر نیاز به ازسرگیری عملیات ساخت آن را بیشتر می کند.

یکی دیگر از شهروندان یاسوجی با یادآوری اینکه شهر یاسوج یکی از مقاصد گردشگری جنوب کشور به ویژه در فصول بهار و تابستان است گفت: احداث این طرح افزون بر رفاه حال شهروندان ضرورتی برای رونق گردشگری نیز به حساب می آید.

مرتضی کرمی با بیان اینکه گره های ترافیکی، گردشگران را از مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد فراری می دهد از مسوولان خواست برای اجرای این پروژه همت بیشتری داشته باشند.

احداث مجتمع رفاهی تجاری تامین اجتماعی در یاسوج به کجا رسید؟

مدیرکل تامین اجتماعی استان کهکیلویه و بویراحمد گفت: تملک زمین محل اجرای مجتمع تجاری رفاهی مذکور سال گذشته از سازمان کوثر انجام شده است .

رسول چراغ سحر اظهار داشت: براساس برنامه ریزی قرار بود این طرح با مشارکت دستگاه های اجرایی متولی مانند شهرداری اجرا شود اما به علت نبودن سرمایه مورد نیاز مسکوت مانده است.

وی بیان کرد: اداره کل تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد آماده اجرای طرح مجتمع رفاهی تجاری به صورت مشارکتی یا فروش آن به سرمایه گذاران بخش خصوصی است.

چراغ سحر تصریح کرد: استاندار کهگیلویه و بویراحمد در حال انجام تلاش ها ی زیادی برای جذب سرمایه گذار برای تحقق این طرح است که امید داریم این پیگیری ها به ثمر بنشیند.

کارشناسان چه می گویند؟

رئیس پلیس راهور کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارد که مرتفع شدن مشکلات ترافیکی شهر یاسوج نیازمند توسعه زیرساخت هایی مانند پارکینگ های عمومی است که با توجه به اینکه یک بخش از طرح مجتمع رفاهی تجاری تامین اجتماعی شهر یاسوج پارکینگ طبقاتی است اجرای این طرح ضرورتی برای کاهش مشکلات ترافیکی است.

سرهنگ جابر پیوست با اشاره به اینکه یاسوج تنها مرکز استانی است که یک فضا برای پارک حداقل ۱۰۰دستگاه خودرو ندارد ، تاکید کرد: تعیین تکلیف طرح احداث پارکینگ طبقاتی که با مشارکت تامین اجتماعی در حال ساخت بوده و هم اکنون عملیات اجرایی آن متوقف شده نخستین نیاز گشودن گره های ترافیکی شهر یاسوج است.

براساس آخرین سرشماری رسمی که سال ۱۳۹۵ انجام شده شهر یاسوج ۱۳۴ هزار و ۵۳۲ نفر جمعیت دارد اما اکنون آمار غیر رسمی از سکونت افزون بر ۲۵۰ هزار نفر در این شهر خبر می دهد.