ساری – ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران گفت: طبق آمارهای موجود حدود ۱۵ درصد جمعیت مازندران در رده سالمندی قرار دارند که با توجه به این رشد آماری باید برای تأمین نیازهای رفاهی، درمانی و معیشتی سالمندان در این استان برنامه‌ریزی شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، روح‌الله سلگی در جلسه کارگروه رسیدگی به جامعه سالمندان مازندران که عصر روز چهارشنبه -۱۹ مهر- با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی، فرهنگی و خدماتی این استان برگزار شد اظهار کرد: ارتقاءی سطح خدمات رفاهی و بهداشتی به سالمندان با هدف افزایش امید به زندگی آنان در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد.

وی به رتبه دوم مازندران پس از گیلان از نظر جمعیت سالمند بین استان‌ها اشاره کرد و افزود: برنامه‌ریزی‌های دستگاه‌های خدمت‌رسان در استانی مانند مازندران که یکی از استان‌های بالای جدول سالمندی کشور است باید به گونه‌ای باشد که متناسب با رشد جمعیت سالمندی برای تامین نیازهای سالمندان در سال‌های آتی اقدام شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران با بیان اینکه حدود ۴۵۰ هزار نفر از جمعیت مازندران را افراد با سن بیش از ۷۰ سال تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: با عملیاتی شدن سند ملی سالمندی به عنوان سندی بالادستی، سطح رفاه و معیشت این افراد ارتقا خواهد یافت.

سلگی با تاکید بر لزوم توجه به سالمندان محروم خواستار تقویت برنامه‌های کمیته امداد امام(ره) و اداره کل بهزیستی در این زمینه شد و گفت: در حال حاضر ۸۰ درصد سالمندان مازندران از خدمات سلامتی دانشگاه علوم پزشکی استان بهره‌مند هستند. ضمن این‌که با هدف دسترسی آسان سالمندان به خدمات دولتی، سامانه تخصصی خدمات بهداشتی و پزشکی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران راه‌اندازی شده است.

در این جلسه مدیران دستگاه‌های خدمات‌رسان گزارشی از چگونگی عملکرد دستگاه‌های تحت مدیریت‌شان در حوزه سالمندان ارائه‌ کردند.

به گزارش ایرنا، جمعیت مازندران به دلیل اُفت فرزندآوری که خود متاثر از موضوعات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق است در حال حرکت به سوی سالمندی است؛ وضعیتی که به اعتقاد کارشناسان در آینده نزدیک این استان را به تله جمعیتی می‌کشاند.

طبق اعلام دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور، مازندران با ۱۳.۲۶ درصد جمعیت سالمند پس از استان گیلان اکنون در زمره پیرترین استان جمعیتی کشور به شمار می‌رود. کارشناسان معتقدند که یکی از دلایل اساسی در کاهش نرخ زادآوری در استان سوای موضوعات اقتصادی، معیشتی و فرهنگی مسئله آسیب‌های اجتماعی و افزایش طلاق و کاهش ازدواج در بین جوانان است چرا که طی سال‌های ۱۳۸۷ تا سال۱۴۰۰ تعداد موارد ازدواج در مازندران در مقایسه با مدت مشابه ۱۳ سال قبل آن ۴۴.۸ دهم درصد کاهش و میزان طلاق هم در این مدت ۵۴.۳ دهم درصد افزایش یافته است.

از سوی دیگر تحلیل داده‌های آماری ثبت احوال نشان می‌دهد که در ۴۵ سال گذشته جمعیت کشور حدود ۱۰ سال و جمعیت مازندران ۱۵ سال پیرتر شده که بر اساس برآوردها اگر همین روند و مفروضات کنونی ادامه یابد و مداخله جدی صورت نگیرد به نظر می‌رسد که در حدود ۳۵ تا ۴۰ سال آینده جمعیت استان نصف خواهد شد و در حدود چهار دهه آینده حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد جمعیت استان سالمند خواهند بود. یعنی در حوالی ۴۰ سال آینده به شرط حیات اگر در خیابان‌ها و کوچه پس‌کوچه‌های شهری و روستایی استان تردد کنیم می‌بینیم که از سه نفری که در جامعه زندگی می‌کنند یک نفر عصا در دست دارد و سالمند محسوب می‌شود.