زنجان - ایرنا - رئیس مرکز بهداشت شهرستان زنجان گفت: خدمات رایگان خطرسنجی سکته‌های قلبی و مغزی برای شهروندان بالای ۳۰ سال این استان در مراکز بهداشتی، پایگاه‌ها و خانه‌های سلامت ارائه می‌شود و عموم مردم می‌توانند نسبت به این کار مهم اقدام کنند.

محمدرضا سراج صادقی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بیماری‌های قلبی و عروقی از عمده ترین علل مرگ و میر در کشورمان محسوب می شود افزود: می توان با شناسایی و کنترل عوامل خطر نسبت به پبشگیری از این مرگ و میرها اقدام کرد.

وی اظهار داشت: هم اکنون برنامه خطرسنجی از سکته های قلبی و مغزی همزمان با سراسر کشور در مراکز بهداشتی، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت سراسر کشور در حال اجراست.

صادقی با بیان اینکه این برنامه شهروندان بالای ۳۰ سال را در بر می گیرد، از تمامی شهروندان خواست برای شناسایی خطر بیماری های قلبی و عروقی به مراکز یاد شده مراجعه کنند.

خدمات لازم بر حسب شدت ابتلا به بیماران ارائه می شود

کارشناس مراقب سلامت مرکز بهداشت شهرستان زنجان نیز گفت: برای شناختن ریسک فاکتورها و اینکه یک فرد تا چه میزان می تواند در خطر ابتلا به نوع بیماری باشد، خدمات مورد نیاز در تمامی مراکز، پایگاه های سلامت شهری و روستایی ارائه می شود.

زهرا رجبی افزود: یکی از این اقدامات این است که وقتی فردی به درمانگاه مراجعه می کند با سوالات و آزمایش هایی از قبیل میزان کلسترول خون، سلامت فرد مورد بررسی قرار می گیرد.

این کارشناس ادامه داد: همچنین طبق پرسشنامه ای سوالات از فرد پرسیده می شود تا بدانیم فرد تا ۱۰ سال آینده تا چه میزان در معرض ابتلا به بیماری های قبلی و عروقی قرار دارد.

وی اظهار داشت: اگر در روند خدمات ارائه شده به فرد ریسک فاکتورهایی از قبیل پیش ابتلای فرد به دیابت و یا فشار خون مشاهده شود، مراقبت ها برای مراجعه به درمانگاه سالی یکبار خواهد بود.

رجبی افزود: در صورتی که هیچ خطری فرد را تهدید نکند هر سه سال یکبار باید برای غربالگری و پیگیری مراجعه کند.

کارشناس مراقب سلامت مرکز بهداشت شهر ستان زنجان ادامه داد: در صورتی که که فرد در معرض خطر ابتلا به بیماری ها قرار داشته باشد و محرز ششود، ماهانه باید مراجعه کند که خدمات مورد نیاز در تمامی پایگاه های سلامت به صورت رایگان ارائه می شود.

وی با بیان اینکه اگر فردی یک از عوامل خطر را داشته باشد برحسن نوع آن اقداماتی انجام می گیرد، گفت: به عنوان مثال در صورتی که فرد چاقی، اضافه وزن و چاقی دور شکم داشته باشد به کارشناس تغذیه مربوطه ارجاع داده می شود که در تمامی مراکز مستقر هستند.

رجبی خاطرنشان کرد: حتی یک فرد دیابتی به پزشک مطب ارجاع داده می شود تا اقدامات لازم برای کنترل بیماری انجام گیرد.