"محسن پاکباز" روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: به دلیل ایجاد سطح تبخیر بالا در پشت سدها، تأثیر محیطی آنها بر پارامترهای اقلیمی بیشتر می شود و تغییر اقلیم بطور مستقیم بر ذخیره گاه زیست کره "دنا" و گیاهان و جانوران این منطقه تاثیر منفی بر جای می گذارد.
وی تاکید کرد: احداث سد خرسان ۳ مشکلات عدیده ای برای استان در پی خواهد داشت و لازم است همه خبرگان حوزه های مختلف استان با بررسی پیامدهای احداث سد و با نگاه و بررسی کارشناسانه به تشریح و تببین این پیامدها بپردازند.
پاکباز تصریح کرد: با جمع شدن حجم زیاد آب در پشت سد، درجه حرارت دنا افزایش یافته که به هم خوردن اکوسیستم منطقه را در پی خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، سد خرسان۳ یکی از ۲۵ سد در پرونده سرشاخههای کارون در زاگرس است که مطالعه آن از سال ۸۶ آغاز شد و مطابق با نظر کارشناسان طول دریاچه پشت سد از "آتشگاه" (از توابع شهرستان لردگان) تا "لماگون"(از توابع شهرستان دنا) ۳۷ کیلومتر است که زیست کره دنا را به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد و اثرات مخربی بر این زیست کره دارد.
ذخیرهگاه زیست کره "دنا" در غرب کشور و در دل رشته کوههای زاگرس در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و چهارمحال بختیاری قرار گرفته است و یکی از نقاط با ارزش از منظر غنای زیستی در جهان محسوب می شود.
ذخیرهگاه زیستکره دنا دارای تنوع زیستی متنوع و با ارزشی است، بیش از یک هفتم گونههای گیاهی موجود در ایران، در منطقه حفاظت شده دنا میرویند ،تنوع جانوری در این ذخیرهگاه از جمله ویژگیهای ارزشمند آن است و حیات وحش دنا معرف سیمای جانوری زاگرس است.
با ساخت سد خرسان ۳ که پایین دست رشته کوه دنا واقع شده وضعیت منطقه برف گیر دنا را مختل کرده و تغییرات آب و هوایی شدیدی را در این منطقه شاهدخواهیم که علاوه بر خطرات جبران ناپذیری برای این زیست کره ، زندگی و معیشت ساکنان را نیز تهدید میکند.
کهگیلویه و بویراحمد استانی بکر و چهار فصل که مناطقی از آن گرمسیری و مناطقی ر بخش سردسیری واقع شده است و رشته کوه "دنا" در منطقه سردسیری قرار گرفته است که یکی از زیستگاه های مهم کشوری است.
استانی که دارای تنوع زیستی و مناطق سردسیری و گرمسیری و برخوردار از ظرفیت های گردشگری و طبیعی است آیا احداث سد خرسان ۳ نقشی در توسعه استان را دارد یا خطرات زیانباری برای آن خواهد داشت؟
کارشناسان باور دارند پیامدهای سد خرسان ۳ علاوه بر خطرات زیست محیطی ، افزایش مهاجرت و آسیب های اجتماعی، یکی از کم نظیرترین مکان های تاریخی و باستانی استان که می تواند آنرا به قطب گردشگری تبدیل میکند زیر آب می برد .