به گزارش ایرنا از نیویورک، نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی، ادعای روزنامه آمریکا واشنگتن پست را مبنی بر توافق آمریکا با قطر برای بلوکه کردن ۶ میلیارد دلار ایران را رد کرد.
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این یادداشت واشنگتن پست اعلام کرد: این خبر صحت ندارد و انتشار آن اعتبار واشنگتن پست را خدشه دار می کند.
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران همچنین در واکنش به یادداشت این روزنامه آمریکایی نوشت: سناتورهای مورد بحث و دولت ایالات متحده همگی کاملا آگاه هستند که نمی توانند از توافق عقب نشینی کنند. این پول حقا متعلق به مردم ایران است که دولت جمهوری اسلامی ایران از آن برای تسهیل همه نیازهای ضروری و غیر تحریمی ایرانیان استفاده خواهد کرد.
پیش از این، متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی برابر با ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ و ۱۸ مهرماه جاری درباره درخواست های برخی سناتورهای جمهوریخواه در کنگره برای مسدود کردن دوباره ۶ میلیارد دلار پول آزاد شده ایران که اکنون در حساب هایی در قطر است، با اشاره به نقل قولی از مایک پمپئو وزیر خارجه دولت دونالد ترامپ در زمینه ایجاد این حساب ها در دوم نوامبر سال ۲۰۱۸ گفت: این دولت پیشین آمریکا بود که ابتدا اجازه داد این پول ایران سپرده گذاری شود.
وی با رد این ادعا که ایران می تواند از این پول برای فعالیت های بی ثبات کننده استفاده کند، گفت: ۱۰۰ درصد درآمدی که ایران از فروش نفت خام دریافت میکند در حسابهای خارجی نگهداری میشود و ایران میتواند فقط برای تجارت بشردوستانه یا تجارت دوجانبه کالاها و خدمات غیرتحریمی استفاده کند.
میلر با بیان ادعاها علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: ایران همیشه از تروریسم حمایت مالی کرده است. آنها همیشه از فعالیت های بدخواهانه در منطقه حمایت مالی کرده اند و به همین دلیل است که ما همیشه برای پاسخگویی انها اقدام کرده ایم. اما این پول (پول های آزاد شده ایران در قطر) فقط برای اهداف بشردوستانه قابل استفاده است و در حال حاضر یک سنت آن هزینه نشده است.
گروهی متشکل از ۲۰ سناتور جمهوری خواه از جمله مارشا بلکبرن و مارکو روبیو، لیندسی گراهام، جان تون، مایک لی، آر یوتا، ریک اسکات، جیمز لنکفورد، جان کورنین، و تام کاتن در واکنش به حملات حماس به اسرائیل در نامه ای به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خواسته اند که دارایی های ۶ میلیارد دلاری ایران را که ماه گذشته در توافق تبادل زندانیان آمریکایی از حسابهای کره جنوبی به قطر آزاد شده بود، مسدود کند.
رسانه های آمریکایی در پی عملیات غافلگیرانه و گسترده "طوفان الاقصی" از سوی نیروهای مقاومت فلسطین علیه رژیم اشغالگر قدس که نه تنها این رژیم بلکه آمریکا را شوکه کرده، درجنگی روانی – تبلیغاتی درصدد فضاسازی برای کشیدن پای جمهوری اسلامی ایران به این جنگ هستند در حالیکه مقامات آمریکایی بصراحت این موضوع را رد کرده اند.
توافق تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا و آزادسازی وجوه مسدود شده ایران در کره جنوبی حاصل از فروش نفت تهران، ۲۸ شهریور ماه امسال برابر ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۳ پس از ماهها مذاکره و رایزنی با میانجیگیری کشور قطر انجام شد و پنج زندانی ایرانی - آمریکایی با پنج زندانی ایران مبادله شدند.
جمهوریخواهان و مخالفان دولت دموکرات جو بایدن که با توافق تبادل زندانیان میان تهران- واشنگتن و آزاد سازی وجوه مسدود شده ایران در کره جنوبی بشدت مخالفت هستند، هر موضوعی را مستمسک برای حمله به دولت بایدن و مخالفت با این توافق قرار می دهند که در تازه ترین فضاسازی و حمایت از رژیم اشغالگر قدس و ادعاهایش، عملیات طوفان الاقصی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین را مستمسک قرار داده اند که مقام وزارت خزانه داری آمریکا این ادعاها را نادرست و گمراه کننده اعلام کرد.
همزمان با تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا، وجوه (پول های ) مسدود شده ایران در کره جنوبی آزاد شد که محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی از واریز ۵ میلیارد و ۵۷۳ میلیون . ۴۹۲ یورو از منابع بلوکه شده ایران به حساب ۶ بانک ایرانی در دو بانک الاهلی و الدخان در قطر خبر داد و گفت: ۱۹ مرداد ماه سال جاری، تمام منابع غیرقابل دسترس ایران که در بانکهای کره جنوبی و شعبه سئول بانک ملت نگهداری میشد به حساب بانک مرکزی سوئیس برای تبدیل به یورو منتقل شد. طی این مدت بانکهای کشاوزی، سامان، پاسارگار، گردشگری، شهر و کارآفرین در ۲ بانک قطری الدوخان و الاهلی حساب باز کردند و طبق توافقات انجام تمام پرداختها توسط کارگزاران بانکهای قطری و همچنین سوئیفت صورت گرفت.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: طبق توافق، انجام تمام پرداخت ها توسط کارگزاران بانک های قطری و سوئیفت انجام می شود و ۲۶ شهریور ماه نامه رسمی از مقامات قطری دریافت کردیم که حساب ۶ بانک فعال شده است و امروز ۵ میلیارد و ۵۷۳ میلیون و ۴۹۲ یورو به حساب بانکها واریز شد. تمام منابع حاصله ذخایر ارزی بانک مرکزی و پشتوانه ریال هستند و بنا به مصالح ملی و در جهت تقویت ریال استفاده می شود اما شکایت ایران از کره جنوبی به دلیل عدم دسترسی به وجوه مزبور و کاهش ارزش به منظور دریافت خسارت در حال پیگیری است و ادامه می یابد.