به گزارش ایرنا، کبری توکلی روز شنبه در نشست با مسئولان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار کرد: کوتاه بودن دوره تولید، کم آب بر بودن، وجود کارگاههای روغن گیری و فرآوردههای جانبی در استان، وجود بذرهای مناسب اقلیم استان، وجود دانش تولید در بین کشاورزان و درآمد اقتصادی مطلوب باعث شده است تا کشاورزان بوشهری کنجد را به عنوان یک محصول تابستانه و کم آب بر بعد از برداشت غلات به عنوان محصول دوم کشت کنند.
وی افزود: مناسبترین زمان کاشت کنجد از اواخر خرداد تا دهه سوم تیرماه است که توسط کشاورزان بوشهری انجام می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: شهرستانهای دشتستان، دشتی، تنگستان مهمترین کانونهای تولید کنجد در استان به شمار می رود.
توکلی ادامه داد: جهت افزایش بهره وری و تاثیر بر عملکرد، اجرای طرحهای "مقایسه ارقام معمولی با ارقام مقاوم به ریزش" و طرحهای "تغذیهای و کشت مستقیم" در دستور کار قرار گرفته است.
وی یادآور شد: این ۲ روش اجرایی، از مهمترین الگوهایی است که با حمایت سازمان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات و آموزش و شهرستانهای دشتستان و دشتی در کانونهای تولید اجرا شده تا اثرات مسقیم را تولیدکنندگان مشاهده کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر یادآور شد: زمان برداشت کنجد از ابتدای مهرماه و تا اواسط آبان ماه ادامه دارد و پیش بینی میشود حدود پنج هزار و هشت تن محصول از مزارع استان بوشهر برداشت شود که نسبت به سال گذشته یکهزار و پانصد تن بیشتر است.