تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۲

تهران- ایرنا- دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا امروز (شنبه) در پایان سفر سه روزه به پکن گفت: همکاری با چین بسیار مهم است. اروپا، چین را بسیار جدی می‌گیرد و انتظار دارد چین نیز در حوزه مسائل ژئوپلیتیکی و تجاری، ما را جدی بگیرد.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: جوزپ بورل در پایان سفر خود به چین که دو بار به تعویق افتاد، اظهار داشت: ما انتظار داریم پکن با ما، به خاطر خود ما و نه بواسطه روابطی که با دیگران داریم، توجه کند.

رویترز نوشت: اتحادیه ۲۷ عضوی اروپا مدتهاست که به خاطر فقدان توجه کافی از سوی پکن به این اتحادیه به ویژه در مقایسه با آمریکا و نیز خودداری این کشور از به رسمیت شناختن نقش اتحادیه اروپا در مسائل ژئوپلیتیکی شکایت دارد.

بورل گفت: از زمان جنگ اوکراین، اروپا به یک قدرت ژئوپلتیک تبدیل شده است و ما می خواهیم با چنین رویکردی با چین مذاکره کنیم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت با مقامات چینی درباره بحران غزه گفت و گو کرده و اعلام می کند که انریکه مورا معاون دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته آینده به چین سفر می کند تا به مذاکرات با مقام های چینی درباره مسائل ژئوپلیتیکی ادامه دهد.

بورل روز جمعه با وانگ ایی وزیر خارجه چین دیدار کرد. این مقام چینی مذاکرات را «سازنده، صریح و دوستانه» توصیف کرده است.

دو طرف درباره تنش های تجاری بین اتحادیه اروپا و چین و مجموعه گسترده ای ازمسائل حساس از جمله درگیری رژیم صهیونیستی و حماس و استفاده چین از نفوذ خود بر روسیه برای توقف جنگ اوکراین مذاکره کردند.

بورل روز شنبه گفت: ما با لحظه حساسی در غزه روبرو هستیم و نمی‌توانیم بگوییم که مشکل غزه با راه‌حل دو کشور حل می‌شود، زیرا جهان به‌شدت درباره آن شکست خورده است. اما آنچه با همتای چینی‌ام بحث کردیم این است که این تنها راه‌حل قابل اجرا است.

رویترز نوشت: کسری تجاری بی سابقه ۴۲۶ میلیارد دلاری اتحادیه اروپا با دومین اقتصاد بزرگ جهان در سال گذشته به مانعی در روابط دو طرف تبدیل شده است.

بروکسل، هفته گذشته تحقیقات درباره احتمال اعمال تعرفه بر واردات خودروهای برقی چین را که به گفته مقامات اتحادیه اروپا از یارانه های دولتی استفاده می کنند، آغاز کرد.

به گزارش فایننشال تایمز، اتحادیه اروپا همچنین قصد دارد در این ماه تحقیقاتی علیه فولادسازان چینی آغاز کند.

پکن همچنین با طرح های اتحادیه اروپا برای «مکانیسم تعدیل مرز کربن» که تعرفه های ۲۰ تا ۳۵ درصدی را برای کالاهایی با قیمت بالای کربن، مانند فولاد و سنگ آهن تعیین می کند، مخالفت کرده است.

اتحادیه اروپا و چین در حال برنامه ریزی برای برگزاری اجلاس سران تا پایان سال جاری میلادی هستند و سفر بورل و تعدادی از مقامات ارشد اتحادیه اروپا در ماه های اخیر از چین آن را هموار کرده است.