به گزارش ایرنا، قاسم برجوئی فرد روز شنبه در نشست بزرگداشت هفته سلامت اظهار کرد:به خود و دیگران یادآور شویم که بخش دیگری غیر از جسم ما به نام روان نیز، نیاز به سلامتی و مراقبت دارد؛ و علاوه بر اینکه از جسممان مراقبت میکنیم باید به روانمان نیز توجه نشان داده و از آن مراقبت کنیم.
وی ضمن تبریک هفته سلامت روان افزود: اینکه فقط اختلال نداشته باشیم، سلامت روان را تضمین نمیکند؛ بلکه ما باید احساس رضایت و خوشبختی نیز داشته باشیم.
برجوئی فرد یادآورشد: سهم قابلتوجهی از افرادی که مبتلا به اختلالات روان هستند، نشانههای اختلال خود را جدی و نیازمند دریافت درمان نمیدانند و از مراجعه به متخصص خودداری میکنند.
این مقام مسئول بهداشتی اظهار کرد: انتظارات منفی از آینده و دیگران، پوچی و فقدان معنا در زندگی، احساس تنهایی و غربت، احساس در جا زدن و عدم رشد میتواند نشانههای کوچکی برای اشخاصی باشد که روانشان نیاز به مراقبت دارد.
برجوئیفرد گفت: ممکن است اختلالی مثل اضطراب و یا افسردگی و وسواس که با دریافت یک یا دو قلم دارو و یا دریافت چند جلسه مشاوره و رواندرمانی به راحتی بهبود یابد، مشکلات دیگری همچون نارضایتی در روابط بین زوجین و یا افت تحصیلی و یا از کار و شغل کناره گرفتن نیز به آن اضافه و این اختلالات ساده مزمنتر شوند.
وی گفت: در نظام مراقبتهای بهداشتی در سطح مراکز خدمات جامع سلامت و خانههای بهداشت، ظرفیت مناسبی برای مردم وجود دارد که با انجام غربالگریهای اولیه که توسط مراقب سلامت و بهورزان انجام میگیرد، مردم از سلامت روان خود باخبر شوند و در صورت نیاز از پزشکان مراکز و روانشناسان رایگان شاغل در مراکز شهری استفاده نمایند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بابیان اینکه برای جسم سالم تغذیه سالم و تحرک کافی بسیار لازم است گفت: با توجه به سبک زندگی امروزی، تحرک بسیار کم شده است که باید توجه به ورزش و فعالیتهای جسمی موردتوجه جدی قرار بگیرد.
همهساله هفته پایانی مهرماه (۱۸ لغایت ۲۴ مهرماه) به نام هفته سلامت روان نامگذاری شده است.