قم - ایرنا - مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: بر اساس آمار موجود در استان قم یک‌ هزار و ۲۵۴ چاه کشاورزی مجاز وجود دارد که از این میان یک هزار چاه فعال است و بقیه چاه‌ها یا خاموش هستند یا آب ندارند.

محمد حسین احمد پور روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: از آنجایی که اکثر چاه‌های کشاورزی استان با استفاده از نیروی برق کار می‌کنند، مدیریت مصرف انرژی در این بخش از اهمیت بسیاری برخوردار است و سازمان جهاد کشاورزی قم در همین راستا برنامه تغییر پمپ‌ چاه‌ها از شافت و غلاف به شناور را در دستور کار دارد.

وی با بیان این که ۱۲ درصد برق استان قم در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، افزود: استفاده از این نوع پمپ‌ها علاوه بر افزایش بهره‌وری، موجب صرفه‌جویی در مصرف برق تا ۳۰ درصد می‌شود که عاملی مهم برای پایداری شبکه برق در بخش کشاورزی و جلوگیری از توقف فعالیت‌ها در این بخش به خاطر قطع برق است.

وی با اشاره به برخی دیگر از مزایای استفاده از پمپ‌های شناور به جای پمپ‌های شافت و غلاف ادامه داد: هزینه سرمایه‌گذاری برای استفاده از این نوع پمپ‌ها پایین‌تر و طول مدت عمر آن‌ها نیز بیشتر است، همچنین به دلیل عدم استفاده از روغن روان‌کار در پمپ‌های شناور، کیفیت آبیاری در بخش کشاورزی استان نیز با بهره‌گیری از این نوع پمپ‌ها افزایش پیدا می‌کند.

۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.