به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا،در نشست علنی روز- یکشنبه ۲۳ مهر ماه- مجلس شورای اسلامی ادامه رسیدگی به جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با بند(پ) و (ت) ماده (۵۳) موافقت کردند.
بر اساس بند (پ) که به تصویب نمایندگان رسید، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مراجع صادرکننده گواهی پایانکار ساختمانی مکلفند در صورتی که صدور گواهی پایانکار برای ساختمانی بنا بر حکم کمیسیون ماده (۱۰۰) قانون شهرداریها یا سایر مراجع ذیصلاح صرفاً منوط به پرداخت جریمه یا بدهی باشد، برای هر یک از واحدهای آن ساختمان که جریمه قسمتهای اختصاصی تعیین شده توسط کمیسیونهای موضوع مواد (۹۹) و (۱۰۰) قانون شهرداریها و سهم واحد ساختمانی از جریمه قسمتهای مشترک (به نسبت مساحت اختصاصی) تعیین شده توسط کمیسیونهای مذکور را پرداخت کرده باشند،گواهی پایانکار ساختمانی آن واحد، صورت مجلس تفکیک آپارتمانها (اعیانی) و سند تفکیکی مالکیت را صادر نمایند.
همچنین بند (ت) به تصویب نمایندگان رسید که طبق آن به شرکت عمران شهرهای جدید اجازه داده میشود از محل منابع داخلی خود نسبت به مشارکت در تأمین منابع مورد نیاز برای ساخت آزادراهها، بزرگراهها و خطوط ریلی شهری- حومهای در داخل و خارج از حریم شهرهای جدید کشور (بدون ایجاد شرکت جدید و صرفاً برای اتصال خود به شهرهای مادرخود) اقدام نماید.
پیش از رای گیری هادی بیگی نژاد در مخالفت با بند (ت) گفت: شهرهای جدید مشکلاتی زیادی در حوزه منابع دارند که برای کارهای خود و پروژههای عمرانی باید درنظر گرفته شود. اما اگر قرار باشد این اعتبارات برای ساخت بزرگراه در نظر گرفته شود، قطعا برای انجام پروژههای عمرانی منابعی باقی نخواهند ماند.
وی در ادامه در تذکری خطاب به رییس مجلس شورای اسلامی گفت: ما به عنوان نماینده مجلس موظف به ارائه نظرات کارشناسی با دعوت از افراد مختلف و مهمان هستیم ولی تقریبا تمام مهمانهایی که دعوت میکنیم با بی حرمتی وارد مجلس میشوند.
نماینده مردم ملایر در مجلس تاکید کرد: شب گذشته کمیسیون انرژی مجلس برخی از مدیران وزراتی و مدیران عامل شرکتهای بزرگ کشور را دعوت کرد ولی به رغم اینکه بنده برای حضور این افراد در جلسه حاضر شدم و حراست هم نسبت به هماهنگی و وجود اسامی این افراد در فهرست مربوطه تاکید کرد، اما مشخصا مسوول حراست مجلس اجازه ورود نداد.
بیگی نژاد یادآور شد: حتی بنده را هم به جلسه راه ندادند. همچنین اجازه ورود به بخش دفاتر مجلس را هم ندادند و از رییس مجلس شورای اسلامی میخواهم در این موضوع ورود کرده تا موضوع حل شود.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به بیگی نژاد نماینده مردم ملایر در مجلس گفت: اینکه در بخش مربوط مانع ورود این افراد شدند حتما کار خلافی را مرتکب شدند و پیگیری خواهد شد. اما دوستان میدانند در زمان برگزاری جلسات صحن مجلس، محدودیتهایی گذاشته شده است. ولی در محدوده ساعت 12 تا 14 برای رفت و آمد، همفکری و گفت وگوهای تخصصی این محدودیت برداشته شد.
وی خاطرنشان کرد: با این حال این موضوع حتما پیگیری میشود و آیین نامه جدیدی در این باره و پارکینگها هم در حال تنظیم است که به زودی ارائه خواهد شد.
احمددنیامالی در موافقت با بند (ت) اظهار داشت: اینکه در شرکت عمران شهرهای جدید برای کارهای خود منابع ندارند، درست است. بر همین اساس در این خصوص اجازه را مطرح کردیم تا برای ساخت آزادراهها و ارتباط با کلان شهرها سرمایه گذاری کرده و مشارکت کنند.
نماینده مردم بندرانزلی در مجلس خاطرنشان کرد: در شهرهای جدید، یکی از مشکلات آنها ارتباط با شهرهای مادر است و بهترین ارتباط در این حوزه سرمایه گذاری در حوزه آزادراهها و شبکه ریلی است.
مهدی نیازی به عنوان دولت در موافقت با بند (ت) تصریح کرد: در بند (ت) صرف یک اجازه به شرکت عمران داده میشود تا در توسعههای شهرهای جدید نسبت به توسعه شبکه ریلی و آزاد راه و بزرگ راه اقدام کند.
وی تاکید کرد: اگر منابع این شرکت اجازه دهد، مجاز به سرمایه گذاری در این حوزه است و قطعا اولویت اول توسعه شهرهای جدید است و نگرانی برای انحراف منابع وجود ندارد.
نیازی خاطرنشان کرد: طرحهای ریلی حومهای هم فعلا توسط این شرکت انجام میشود و امیدواریم این اجازه را نمایندگان به شرکت بدهند تا نسبت به توسعه حمل و نقل در این بخش اقدام شود.
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در موافقت با بند (ت) گفت: اینکه در بند (ت) گفته شده مجاز است و مشارکت میکند، یعنی آزادراهها، بزرگراهها و خطوط ریلی در مواد قبلی آورده شده که بعضا پروژههای سودآور برای شرکت عمران هستند و قطعا فقط هزینه نیست و ممکن است منابع درآمدی هم ایجاد کند.