به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از بخش اسپانیاییزبان تارنمای فرانس ۲۴، بر اساس بیانیه ریاست جمهوری برزیل، به دنبال گفتوگوی تلفنی لولا داسیلوا رئیسجمهوری این کشور با عبدالفتاح السیسی رئیسجمهوری مصر، هر دو طرف در مورد فوریت اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به غزه برای جلوگیری از وقع فاجعهای بزرگتر توافق کردند.
لولا داسیلوا در این گفتوگو تاکید کرد با توجه به اینکه برزیل در حال حاضر ریاست شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد، «اقدامات خستگیناپذیر برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی حتی بزرگتر و گسترش درگیری را ادامه خواهد داد».
داسیلوا همچنین از السیسی خواست تا از «خروج برزیلیهایی که تلاش میکنند نوار غزه را ترک کنند» حمایت کند.
حدود ۲۸ برزیلی در انتظار عبور از گذرگاه مرزی بسته رفح به مصر هستند تا به کشورشان بازگردانده شوند.
لولا خطاب به السیسی بر لزوم «ایجاد کریدور بشردوستانه برای خروج (از غزه) خارجیهایی که میخواهند به کشورهایشان بازگردند»، تاکید کرد.
لولا همچنین با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفتوگو کرد و «نگرانی خود نسبت به غیرنظامیان در منطقه و محاصره کمکهای بشردوستانه» را ابراز کرد.
به گزارش تارنمای ریاست جمهوری برزیل، لولا گفت، مردم بیگناه غزه نباید بهای تمایل کسانی که خواهان جنگ هستند را بپردازند. هر دو طرف بر اهمیت جستوجوی راهحل سیاسی و صلح برای منطقه تاکید کردند.
رئیسجمهوری برزیل در نخستین واکنشها به تشدید درگیریها میان فلطین و رژیم صهیونیستی اعلام کرد: من بار دیگر بر رد تروریسم به هر شکل آن تاکید میکنم. برزیل از هیچ تلاشی برای جلوگیری از تشدید درگیریها، حتی در دوران ریاست شورای امنیت سازمان ملل متحد دریغ نخواهد کرد.
داسیلوا در راستای راهکار دو دولتی سازمان ملل، از جامعه بینالملل خواست تا فوراً مذاکرات بین فلسطین و اسرائیل برای حلوفصل مناقشه از طریق وجود کشور فلسطین در همزیستی مسالمتآمیز با همسایهاش در مرزهای امن برای هر دو طرف را از سر بگیرد.
با ورود عملیات «طوفان الاقصی» به نهمین روز خود و ادامه کسب پیروزیهای کم نظیر توسط رزمندگان مقاومت در نبرد علیه رژیم صهیونیستی، ارتش اسرائیل که از مقابله با رزمندگان فلسطینی مستاصل شده با بمباران جنونآمیز مناطق مسکونی، درمانی، مساجد و مکانهای تجمع آوارگان فلسطینی در غزه، دو هزار و ۳۲۹ فلسطینی که اکثر آنها کودک و زن هستند را به شهادت رساند.