به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا عباسزاده روز یکشنبه در نشست پنجره واحد مدیریت زمین در خراسان جنوبی افزود: واگذاری زمین باید با بهرهگیری از اطلاعات سامانه پنجره واحد مدیریت زمین باشد.
وی با اشاره به اینکه پنجره واحد مدیریت زمین در ۲ بخش استعلامات حوزه زمین و رصد و پایش اراضی کشور فعال است اظهار کرد: کسانی که میخواهند از زمین بهرهمند شوند در قالب یک سامانه جامع و یکپارچه پاسخ استعلامات را دریافت میکنند که برای کاربران بسیار مهم است زیرا از دوگانگیها و پاسخهای غیر کارشناسی جلوگیری میشود.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پایش اراضی کشور از دیگر مزیتهای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین است گفت: با اجرای این سامانه نه تنها از ورود و دستاندازی متخلفان به اراضی ملی و کشاورزی جلوگیری میشود بلکه این سامانه با کمک تصاویر ماهوارهای، هرگونه تخلف را در استان و منطقه به صورت سیستمی اعلام میکند و در لحظه با حضور نیروهای دستگاههای متولی رفع تعرض صورت میگیرد.
وی به بیان اینکه کار این سامانه از بهمن سال گذشته در کشور آغاز شد افزود: اکنون بخشهایی از استعلامات زمین و پایش اراضی استان از طریق سامانه در حال انجام است و تلاش میکنیم به طور کامل در استان محقق شود.
عباسزاده گفت: در بخش استعلامات نیز تا حدودی بارگذاری اطلاعات مربوط به دستگاههای مرتبط با امور زمین در استان انجام شده است و در کارگروه زیربنایی و همه بخش های مربوط به واگذاری زمین باید از اطلاعات بارگذاری شده در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین استفاده شود.
وی ادامه داد: همه سازمانهای مرتبط باید اطلاعات خود را به طور کامل در این سامانه بارگذاری کنند تا ضعفها و چالشهای موجود شناسایی و به تهران گزارش شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: شهرداریها هم موظفند در زمینه حریم شهرها اطلاعات خود را در این سامانه بارگذاری کنند که از طریق دفتر امور شهری استانداری پیگیری لازم باید انجام شود.
وی افزود: همه دستگاههای مربوطه میزان اطلاعات داده شده و آخرین وضعیت ارتباط خود را با سامانه پنجره مدیریت واحد زمین را اعلام کنند و مکاتبات دستگاهها هم باید از طریق این سامانه انجام شود.
عباسزاده اظهار کرد: ۹ دستگاه که اطلاعات آنها ملی است میتوانند از طریق ستاد کشوری پنجره واحد، اطلاعات خود را در این سامانه با پیگیری دستگاههای استانی بارگذاری کنند و در این خصوص مشکلی در استان وجود ندارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: بارگذاری اطلاعات مربوط به اراضی منابع طبیعی استان در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین تا ۱۸ مهر امسال از ۹ درصد به حدود ۸۵ درصد افزایش یافته است.
علیرضا نصرآبادی افزود: تاکنون هزار و ۷۳ درخواست ارائه شده که در هزار و ۱۵ مورد تکمیل مدارک انجام و به ۶۶۵ مورد پاسخ داده شده است.
وی بیان کرد: در این مدت ۷۹۰ متقاضی داشتیم که فرایند کار ۷۷۶ نفر انجام شده و از این تعداد اطلاعات ۷۷۱ مورد به طور کامل ثبت شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی هم گفت: تاکنون ۴۳۶ استعلام از طریق پنجره واحد مدیریت زمین انجام شده که ۳۴۸ مورد استعلام موثر بوده است.
قاسم تنها افزود: از این تعداد به ۳۲۰ مورد استعلام پاسخ داده شده که نشانه پاسخگویی به بیش از ۹۱ درصد آنهاست.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی نیز گفت: تاکنون ۱۷ دستگاه اجرایی استان اطلاعات خود را برای بارگذاری در این سامانه برای ما ارسال کردهاند که تعدادی از این اطلاعات تاکنون بارگذاری شده و تعدادی هم در دست اقدام است.
مصطفی بهی با اشاره به اینکه تاکنون ۵۰ درصد نقشههای مربوط به اراضی استان در سامانه بارگذاری شده، افزود: تنوع نوع اطلاعات دستگاههای اجرایی یکی از چالشهای موجود در این زمینه است.